Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Dünya Kupası Sürdürülebilirlik eGazete Resmi İlanlar
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Moda
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler Ceza Muhakemesi Kanunu
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan 'CMK müdafi ödemeleri' açıklaması! Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan 'CMK müdafi ödemeleri' açıklaması! Bakan Yılmaz Tunç, Ceza Muhakemeleri Kanunu (CMK) kapsamında görevlendirilen avukatlara yönelik zorunlu müdafi ücreti ödemelerinin bugün itibarıyla Türkiye genelinde elektronik ortamda yapılabileceğini duyurdu.
Gözaltı süresi ne kadar? Gözaltı süresi 48 saat mi? Gözaltı süresi ne kadar? Gözaltı süresi 48 saat mi? İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasının ardından yurttaşlar yasal gözaltı süresinin ne kadar olduğunu araştırmaya başladı. Peki, gözaltı süresi ne kadar? Gözaltı süresi 48 saat mi?
Çağlayan Adliyesi'nde Filiz Saraç'a engel! Arbede çıktı Çağlayan Adliyesi'nde Filiz Saraç'a engel! Arbede çıktı İstanbul Barosu Başkanı Filiz Saraç'ın Çağlayan Adliyesi'ne girişi sırasında çantası özel güvenlik görevlileri tarafından aranmak istedi. Bunun üzerine adliyede arbede yaşandı.
'Sessiz kalmıyoruz!' 'Sessiz kalmıyoruz!' Avukatlar, Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) Ücret Tarifesi’ne yapılan yüzde 58,40 zam oranına karşı bugün Çağlayan Adliyesi önünde eylem yapacak. Cumhuriyet’e konuşan avukatlar, “Bu artış oranını kabul etmiyoruz, sessiz kalmıyoruz” dedi.
Adliyede oturma eylemi! Adliyede oturma eylemi! Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) gereğince görevlendirilen müdafi ve vekillere yapılacak ödemelere ilişkin 2024 yılı tarifesi yüzde 58 oranında artış yapıldı. Zamma tepki gösteren İzmir Barosu; kadına, çocuğa yönelik şiddet ve istismar dosyaları ile acil görülen diğer işler hariç tutarak CMK sistemini kapattı. Baro yönetimi İzmir Adliyesi'nde oturma eylemi başlattı.
2023 yılı CMK ücret tarifesi ne kadar oldu? 2023 yılı CMK ücret tarifesi ne kadar oldu? Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) gereğince soruşturma ve kovuşturma makamlarının talebi üzerine görevlendirilen müdafi veya vekillere yapılacak ödemelere ilişkin 2023 yılı ücret tarifesi, Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki, 2023 yılı CMK ücret tarifesi ne kadar oldu?
2023 yılı tanıklık ücret tarifesi belli oldu 2023 yılı tanıklık ücret tarifesi belli oldu Ceza muhakemesi sırasında Cumhuriyet Savcısı, mahkeme başkanı veya hakim tarafından çağrılan tanıklara, günlük 40 ila 80 liraya kadar ücret ödenecek.
Adana Barosu avukatlarından adliye önünde 'ücret tarifesi' eylemi Adana Barosu avukatlarından adliye önünde 'ücret tarifesi' eylemi Adana Barosu üyeleri, Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi (AAÜT) ve Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) Ücret Tarifesi'nin yükseltilmesi için adliye önünde eylem yaptı.

En Çok Okunanlar

Fatih Atik'in haberi rahatsızlık yarattı
Fatih Atik'in haberi rahatsızlık yarattı İktidara yakınlığı ile bilinen TGRT’nin Ankara Temsilcisi Atik, CHP’nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP ekibinin Ankara il Örgütü’nde bugün yurttaşların katılımıyla gerçekleştirdiği buluşmanın yasaklandığını iddia etmişti. Edinilen bilgiye göre, söz konusu haberin hükümet kanadınca ‘provokatif’ olarak yorumlandığı öğrenildi.
Özgür Özel, salı gününü işaret etti
Özgür Özel, salı gününü işaret etti 'Mutlak butlan' kararının ardından Genel Başkanlık görevinden tedbiren uzaklaştırılan Özgür Özel, salı günü geniş katılımlı bir grup toplantısı yapacaklarını aktardı. Kemal Kılıçdaroğlu, CHP milletvekillerine gönderdiği yazıda, grup toplantısının bir talimat verene kadar yapılmayacağını bildirmişti.
Özgür Özel, on binlerce kişiyle beraber Anıtkabir'de
Özgür Özel, on binlerce kişiyle beraber Anıtkabir'de CHP’nin seçilmiş lideri Özgür Özel’in bayramlaşmak için çağrı yaptığı Güvenpark’ta, çok büyük bir kitle toplandı. Konuşma yaptığı sırada elektrik kesilen Özel "Beklediğimizi yaptılar elektriği kestiler. Jeneratör devrede sesimizi asla kesemeyecekler" dedi. Konuşmasının ardından halkı yürüyüşe davet eden Özgür Özel "Beni seven arkamdan gelsin Anıtkabir'e yürüyoruz. Bu yürüyüş iktidar yürüyüşünün ilk adımıdır" ifadesini kullandı.
Butlancı Yarkadaş'a canlı yayında sert sözler
Butlancı Yarkadaş'a canlı yayında sert sözler Mahkemenin ‘mutlak butlan’ kararını defaatle savunan gazeteci Barış Yarkadaş’a, eski CHP milletvekili Dursun Çiçek canlı yayında sert sözler söyledi. İşte ayrıntılar…
Kılıçdaroğlu konuşmasında CHP'lileri eleştirdi, Saray'ı 'es' geçti
Kılıçdaroğlu konuşmasında CHP'lileri eleştirdi, Saray'ı 'es' geçti İstinafın 'Mutlak butlan' kararıyla CHP Genel Başkanlığı'na atanan Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi'nde düzenlenen "Halkla Bayramlaşma" programında konuştu. "Helalleşme" çağrısıyla hatırlanan Kılıçdaroğlu, "Büyük önderimiz Atatürk Samsun’a çıkarken boynunda idam fermanı isminin üzerinde de hain ilanı vardı. Şimdi yapmayın dediğimiz halde normalleşenlerin, sarayın karşısında el pençe divan duranların bugün FETÖ artıklarıyla bir olup milletimizi kışkırtarak bizlere hain damgası vurma çabaları nafiledir." ifadelerini kullandı.
‘Bilmeyenler dinlesin’ dedi, Atatürk’ün ‘idam’ kararını karıştırdı
‘Bilmeyenler dinlesin’ dedi, Atatürk’ün ‘idam’ kararını karıştırdı Mahkeme tarafından CHP yönetimine atanan Kılıçdaroğlu, yaptığı bayramlaşma konuşmasında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk hakkında verilen 'idam' kararının tarihini karıştırdı.
Yandaş gazeteciden 'Mansur Yavaş' hakkında tehdit gibi sözler
Yandaş gazeteciden 'Mansur Yavaş' hakkında tehdit gibi sözler Yandaş gazeteci Fuat Uğur, Seçilmiş CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yanında yer alan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında "Ona geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.
Ekibinde 'koltuk kavgası' çıktı
Ekibinde 'koltuk kavgası' çıktı Mahkeme kararıyla CHP Genel Başkanlığı'na getirilen Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP sözcüsü olarak Faik Öztrak'ı atamayı düşündüğü ancak CHP'nin MYK üyesi Berhan Şimşek'in de aynı koltuğa talip olması üzerine iki cephe arasında büyük bir tartışma yaşandığı öne sürüldü.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2026
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye