Soyulmuş sarımsakları en uzun süre saklamanın pratik yöntemi...
Mutfakta pratikliğin sırrı ürünleri çoğunlukla dondurucuda saklamak olur. İşte soyulmuş sarımsakları saklamanın en pratik yolu...
Sağlıklı beslennmek isterken farkında olmadan yanlış yapıyor olabilirsiniz: Yiyeceklerin besin değerinin düşmesine sebep olan 8 hata
Yiyeceklerin besin değerini korumak, sağlıklı bir yaşam tarzının temel taşlarından biridir. Peki, sağlıklı beslennmek isterken farkında olmadan yaptığınız yanlışlar nelerdir? İşte, yiyeceklerin besin değerinin düşmesine sebep olan 8 hata...
Gıda zehirlenmesinden korunmak için tüyolar
Bozulabilir gıdaları satın aldıktan veya hazırladıktan sonra en geç 1- 2 saat içinde soğutmak veya dondurmak gerektiğini belirten Uzman Diyetisyen Sedef Aksu, “Oda sıcaklığında çok uzun süre kalan yiyecekler, pişirme yoluyla yok edilemeyen bakteri veya toksinleri içerebilir. Donmuş besinler oda sıcaklığında çözülmemelidir. Donmuş besinleri çözmenin en doğru yolu buzdolabında çözdürmektir” dedi.
'Dondurulmuş gıdayı alışverişin sonunda alın'
Dondurulmuş besinler çözdürülürken doğru işlem uygulanmazsa fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik açıdan olumsuz durumların meydana gelebileceğini belirten Diyetisyen Seda Nasuhbeyoğlu, “Marketlerden hazır dondurulmuş gıda alınırken mutlaka alışverişin sonunda alınmalı, gıdanın buzu mümkün olduğunca az çözdürülmelidir. Alınan ürün dondurulmuş ise hemen yenilmemeli; buzu çözülmüşse tekrar dondurulmamalıdır” dedi.
Pandemide dondurulmuş gıdaya talep arttığı için büyüyen sektör maliyet artışıyla düşüşe geçti
Yüksek maliyet artışları dondurulmuş gıda pazarını yüzde 10 küçülttü. Alım gücünün düşmesi, gübre, zirai ilaçlar ve enerjiye gelen fahiş zamlar sonrasında, tüketiciye sunulan dondurulmuş gıdaların gramajlarında da küçülmeye neden oldu.