Emekli zam farkının yatırılacağı tarih belli oldu!
SGK, Emekli Sandığı kapsamında temmuz ayı zam farkı ödemelerinin yapılacağı günü duyurdu. Ödemeler banka ve PTT aracılığıyla hesaplara geçecek.
Prof. Dr. Aziz Çelik'ten emekliye zam yorumu:
En düşük emekli maaşı 10 bin liradan 12 bin 500 liraya yükseltildi. Yapılan düzenlemeyi Cumhuriyet TV’de değerlendiren Prof. Dr. Aziz Çelik, “Enflasyona göre zaten tüm emeklilerin aylığı yüzde 25 artmalıydı. Sanki bu parayı fazladan veriyormuş gibi davranıyorlar” dedi.
Milyonlarca memur ve emekliyi ilgilendiriyor...
Yaklaşık 6 milyon memur ve emeklinin zamlarını belirleyecek toplu sözleşme görüşmeleri 1 Ağustos'ta başlıyor. 2023 toplu sözleşmesi ile memur ve emeklilerin 2024 ile 2025 yıllarına ait mali ve sosyal haklarını belirlenecek.
Uzmanından kritik değerlendirme! Emeklileri ilgilendiriyor
İktidara yakınlığıyla bilinen Hürriyet Yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşesinde AKP'nin kanun teklifinin, emeklilerle ilgili kısmında refah payının yer almadığını belirtti. Milyonlarca emekliyi ilgilendiren refah payına ilişkin Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Tezel, katıldığı Cumhuriyet TV yayınında açıklamalarda bulundu. Tezel, "Cumhurbaşkanı sufle verirse olur" dedi.