40 yıl sonra yeniden ekildi: İlk hasadı 'yolma' yöntemi ile yapıldı
Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde coğrafi işaretli Kandıra bezinin ham maddesi olan keten bitkisi, 40 yıl aradan sonra yeniden toprakla buluşturuldu.
Yoğurdun içine bir kaşık atmanız yeterli: Kolesterolü anında dengeliyor
Yoğurt ve keten tohumu karışımı, kolesterolü doğal yoldan düşürmeye yardımcı oluyor. Her gün bir kaseyle kalbinize iyilik yapın!
Bir kaşık yemek yeterli: Safra kesesini temizliyor
Sindirimi kolaylaştıran ve safra kesesini temizlemeye yardımcı olan doğal bir besin var! İşte düzenli tüketildiğinde vücuda birçok fayda sağlayan o mucizevi tohum!
Uzmanlar öneriyor: 1 tatlı kaşığı ile dikkat eksikliğine anında çözüm!
Bitkisel dünyanın hazine sandığı olarak adlandırılan bu tohum içerdikleri zengin besin öğeleri ile beslenme dünyasında önemli bir yer tutar. Bu küçük tohumlar, omega-3 yağ asitleri, lif, antioksidanlar ve vitaminler gibi birçok değerli bileşiği bünyesinde barındırır. Hem sağlıklı yaşamı desteklemek hem de dikkat çekici faydalar sunmak için sıkça tercih edilir.
Keten tohumu nedir, nasıl tüketilir? Keten tohumlu fit kurabiye tarifi…
İlk olarak Mısır’da yetiştirilen ve dünyaya yayılan keten tohumu, sağlıklı besinler arasında popülerliğini her daim koruyor. 1 yemek kaşığında 37 kalori olan ve yaklaşık 2 gram lif içeren keten tohumu, omega-3 yağ asitleri açısından zengin bir besin olarak biliniyor…