Lokanta usulü mor lahana turşusu nasıl yapılır?
Mor lahana ya da diğer adıyla kırmızı lahana olarak bilinen sebze kış sofralarının vazgeçilmezidir. Antioksidan özelliği ile bağışıklığı da güçlendiren mor lahananın turşusunu yapmaya ne dersiniz? İşte; Lokanta usulü mor lahana turşusu tarifi…
Turşu kurmanın püf noktaları ve turşu hakkında merak edilenler…
Sonbahar geldi, kış hazırlıklarına başlamanın tam zamanı. Mutfak kültürümüzün vazgeçilmez alışkanlıklarından biri de turşu kurmak… Anne sofralarından ünlü şeflerin ve ünlü sanatçıların menülerine transfer olan turşu, itibarını geri kazanarak mutfakların gözdesi haline geldi. İşte; turşu kurmanın püf noktaları ve turşu hakkında merak edilenler…
Kışlık patlıcan konservesi nasıl yapılır? Püf noktalarıyla patlıcan konserve tarifi...
Yaz aylarında taze taze alacağınız patlıcanları uygun yöntemlerle muhafaza ederek istediğiniz zaman yemek yapımında kullanabilirsiniz. Peki, kışlık patlıcan konservesi nasıl yapılır ? İşte kışlık patlıcan konservesi yapılışı…
Yaz sebze ve meyvelerini kışa saklama yöntemleri!
Yaz ayları sebze ve meyveler açısından son derece zengindir. Doğru şekilde saklandığında 8-10 aya kadar muhafaza edebilir ve kışın sofralarınızda yemek çeşidini artırabilirsiniz. Bu nedenle sebzelerin ilk günkü tazeliklerine yakın şekilde koruyarak saklamanın en çok kullanılan yöntemlerinden biri dondurarak saklama işlemidir…
Kış için salatalık (kornişon) turşusu nasıl hazırlanır?
Türk mutfağının olmazsa olmaz kış hazırlıklarından biri de tabii ki turşu çeşitleri. Sonbahar yaklaştıkça kış için yapılan hazırlıklar da artıyor. Bunlardan biri de yemeklerin yanına çok yakışan salatalık (kornişon) turşusu. İşte püf noktalarıyla salatalık turşusu tarifi…
Kış hazırlıkları başlasın! Püf noktalarıyla kışlık domates sosu tarifi…
Domateslerin en olgun olduğu zamanlardayız. Yaz mevsiminin en taze sebzelerini kışın da yiyebilmek için, kavanozları doldurma vakti geldi. Kış için domates sosu nasıl yapılır? Domates sosu nasıl kullanılır? İşte, kışlık domates sosu tarifi…