Kokusuyla kahvaltı sofralarını büyüleyecek enfes lezzet: Mandalina marmelatı tarifi
Mandalina marmelatı, kış aylarının taze ve zengin lezzetini sofralarınıza taşıyan harika bir kahvaltı ve tatlı eşlikçisidir. Peki, kokusuyla kahvaltı sofralarını büyüleyecek bu enfes lezzet nasıl yapılır? İşte, tam ölçüsüyle mandalina marmelatı tarifi...
Mürdüm eriği ile neler yapılır? Mürdüm eriği ile hazırlanan 3 nefis tarif…
Ağustos-Eylül ayında tezgahlardaki yerini alan mürdüm eriği, tadı, aroması ve rengiyle en sevilen meyveler ararında yer alır. Sonbaharda tezgahların yıldızı olan mürdüm eriği ile ne yapılır? İşte; mürdüm eriği ile hazırlanan en sevilen 3 nefis tarif…
Ülkelere göre kahvaltı kültürü! Hangi ülke kahvaltına ne yiyor?
Dünyanın her ülkesinin kendine özgü değişik yemek alışkanlıkları ve damak tatları var. Coğrafi farklılıklar kahvaltı sofralarına da yansıyor. Her ülke güne farklı kahvaltı sofralarıyla uyanıyor. İşte ülkelere göre kahvaltı kültürü ve hangi ülke kahvaltına ne yiyor?
Uzmanı açıkladı: Reçel ve marmelattaki tehlike
Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Uğur Toprak, uygunsuz koşullarda üretilen reçel ve marmelatlarda mikrobiyolojik ve HMF denilen hidroksimetil furfural sıkıntılarla karşılaşılabildiğine dikkati çekip, "Uzun süre ağzı açık bir şekilde belli sıcaklıkta kalan reçelde oluşan HMF dediğimiz bileşik, tümör dahi oluşturabiliyor. Ayrıca deride ve gözde birtakım yaralara neden olabiliyor" dedi.