Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
13°C Az bulutlu İstanbul
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Bilim ve Teknoloji Sürdürülebilirlik eGazete Resmi İlanlar
Dolar 43,83
Euro 51,53
Sterlin 58,84
Bitcoin 4.841.076,34
Gram Altın 7.085,16
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Moda
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler Rahmi Aşkın Türeli
CHP’li Türeli, iktidarın Orta Vadeli Programı’nı değerlendirdi CHP’li Türeli, iktidarın Orta Vadeli Programı’nı değerlendirdi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi, CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, OVP ile Kalkınma Planı arasında uyum olmadığını belirterek programın gerçekçi olmadığını söyledi. Enflasyon hedeflerinin tutmayacağını vurgulayan Türeli “Gelir dağılımı bozuluyor, yoksulluk derinleşiyor. Bu ortamda ekonominin iyiye gitmesi mümkün değil” dedi.
CHP’li Türeli’den Türkiye Varlık Fonu çıkışı: Resmen ikinci bir hazine kurulmuştur CHP’li Türeli’den Türkiye Varlık Fonu çıkışı: Resmen ikinci bir hazine kurulmuştur Türkiye Varlık Fonu’ndaki (TVF) ‘denetimsizliğe’ ilişkin açıklamalarda bulunan CHP'li Rahmi Aşkın Türeli, “Resmen ikinci bir hazine kurulmuştur. Fon üzerindeki sır perdesi kalkmadığı sürece ekonomi düzelmeyecektir” dedi.
CHP’li Türeli, Cumhuriyet'e konuştu CHP’li Türeli, Cumhuriyet'e konuştu Plan ve Bütçe Komisyonu CHP Grubu Sözcüsü Rahmi Aşkın Türeli Cumhuriyet’in sorularını yanıtladı. Türeli “Bir yandan insanlardan sabır isteniyor diğer yandan KÖİ modeliyle müteahhitlere paralar tıkır tıkır ödeniyor. KÖİ projelerinde 44 müteahhit var. Bunlardan 37'si matrah beyan etmemiş. Vergi vermiyor. Böyle bir model olamaz” ifadelerini kullandı.
CHP’nin Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü Türeli, ekonomideki son gelişmeleri Cumhuriyet’e değerlendirdi:  ‘Gelin, yeni bir vergi kanunu yapalım’ CHP’nin Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü Türeli, ekonomideki son gelişmeleri Cumhuriyet’e değerlendirdi: ‘Gelin, yeni bir vergi kanunu yapalım’ CHP’nin Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü Rahmi Aşkın Türeli, son dönemde iktidarın vergi kaçırmalarla ilgili gelen açıklamalara ilişkin “Sayın Mehmet Şimşek izah edilemeyen servet artışlarından, kaynağı belli olmayan harcamalardan şikayet ediyor. Bakanlık makamı şikayet makamı değildir. Eğer bugün ülkenin vergi sisteminde herkes tarafından kabul edilen bir sorun varsa, vergi tabana yayılmamışsa bu konuda gerekli yasa tekliflerini hazırlayıp TBMM’ye getirsinler, hep beraber dolaylı vergilerin vergi gelirleri içerisindeki payının azaltılmasını TBMM’den geçirelim” dedi.
CHP'li Türeli, Orta Vadeli Programı eleştirdi CHP'li Türeli, Orta Vadeli Programı eleştirdi CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, 2025-2027 dönemini içeren Orta Vadeli Programa (OVP) ilişkin, "Önümüzdeki OVP dönemi, ekonomideki büyümenin yavaşlayacağı, düşük büyüme hızının olacağı, işsizliğin artacağı, enflasyonun hala yüksek seviyesini korumaya devam edeceği bir dönem olacak." dedi.
Ekonominin gelir dağılımını bozduğunu kabul ettiler Ekonominin gelir dağılımını bozduğunu kabul ettiler Türkiye’de gelir dağılımı adaletsizliği yaşanırken, iktidar da gelir dağılımı konusunun yalnızca sosyal yardımlarla ilgili olmadığını ekonominin geneli ile ilgili bir konu olduğunu kabul etti.
‘Dışişleri Vakfı’nın görevi net değil’ ‘Dışişleri Vakfı’nın görevi net değil’ Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakfı kanunu teklifi , TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.
Başkan Tugay’dan iş insanlarına çağrı: Başkan Tugay’dan iş insanlarına çağrı: İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu ile Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu tarafından düzenlenen BASİFED Network Buluşması'na katıldı. Kent için birlikte çalışma vurgusu yapan Başkan Cemil Tugay, “İzmir'de yaşayan her insanın mutlu olduğu, kendisine adaletli davranıldığını hissettiği bir şehri gelin hep beraber kuralım. Gelin bizden beklenen, İzmir'den beklenen bu sıçramayı ülkemizin çok ihtiyacı olduğu bu zamanda hep beraber yapalım. Yolunuza yoldaş olmaya hazırız” diye konuştu.
'Borçla yoksullaştırıyorlar' 'Borçla yoksullaştırıyorlar' CHP’nin bütçe komisyonu sözcüsü Rahmi Aşkın Türeli, Türkiye’nin her yıl verdiği milyarlarca TL’lik bütçe açığının, iktidarın, sermaye kesimine sağladığı vergi muafiyetinden kaynaklandığını söyledi. Açığın borçla kapatıldığını vurgulayan Türeli, bunun da yoksulluk olarak yansıdığını belirtti.
CHP’li Türeli'den bütçe eleştirisi: Böyle gayri ciddi devlet yönetimi olmaz CHP’li Türeli'den bütçe eleştirisi: Böyle gayri ciddi devlet yönetimi olmaz CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, TBMM Genel Kurulu'nda, "Bu hükümetin planın da ötesinde uzun vadeli bir stratejisi yok. Türkiye'yi nereden gelip nereye götüreceksiniz, nasıl bir yol izleyeceksiniz? Yöntemler neler, araçlar neler? Uzun vadeli strateji yok. 2011 yılında 2023 hedefleri dediler, 12 yıllık bir perspektifti, toplum da baktığında 2023 hedeflerinin olabilirliğini düşündü. Bugün geldiğimiz noktada 2023 yılında 2023 yılı hedefleri çöpe atıldı ve 2053 yılına ertelendi. 30 yıl sonra 2023 yılında yapmak istediklerinizi şimdi 2053 yılında yapacağınızı söylüyorsunuz. Böyle gayri ciddi devlet yönetimi olmaz" dedi.
CHP'li Türeli: Cumhuriyet gerçekleri yazmaya devam ediyor CHP'li Türeli: Cumhuriyet gerçekleri yazmaya devam ediyor Cumhuriyet Gazetesi’nin Ege Bölge Bürosu’nda Tuncay Mollaveisoğlu'nu ziyaret eden CHP Ekonomi Masası üyesi ve eski İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, “Cumhuriyet gerçekleri yazmaya devam ediyor. Cumhuriyet okumaktan gurur duyuyorum” dedi.

En Çok Okunanlar

CHP'li belediye başkanı hastaneye kaldırıldı
CHP'li belediye başkanı hastaneye kaldırıldı CHP'li Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, kalp krizi kalp krizi şüphesiyle hastaneye gitti. Köse hastanede hastanede anjiyo olurken, tedavisi yoğun bakımda devam ediyor.
İstanbul'da şoke eden olay... Sabah uyandığında dişleri yoktu: Gerçek 'röntgen'de çıktı!
İstanbul'da şoke eden olay... Sabah uyandığında dişleri yoktu: Gerçek 'röntgen'de çıktı! İstanbul’da 45 yaşındaki bir kadın, sabah uyandığında kaplama dişlerinin yerinde olmadığını fark etti. Hastanede çekilen röntgen filminde üçlü kaplama köprüsünün akciğerine kaçtığı ortaya çıktı. Uzmanlar, bu tür vakaların hayati risk taşıdığı uyarısında bulundu.
Satışı yasaklandı, piyasadan toplatılıyor!
Satışı yasaklandı, piyasadan toplatılıyor! Ticaret Bakanlığı, TAYGA adlı mobilya markasına ait iki farklı masanın satışını yasaklama kararı aldı. Güvensiz olarak işaretlenen ürünler, piyasadan toplatılacak.
 İlk kez oy kullanacak gençlerin tercihi belli oldu
İlk kez oy kullanacak gençlerin tercihi belli oldu PİAR Araştırma’nın 2028 seçimlerinde ilk kez oy kullanacak 15-20 yaş grubuyla yaptığı ankete göre, genç seçmenlerin parti tercihinde CHP ilk sırada yer aldı. Gençlerin en beğendiği milletvekillerinde ise Mahmut Tanal öne çıktı.
O hamle Türkiye'nin kaderini değiştirecek!
O hamle Türkiye'nin kaderini değiştirecek! Küresel ekonomide dengeler değişirken Çin, para birimi yuanı rezerv para haline getirmek için hamlelerini hızlandırdı. Doların yıllardır süren hakimiyetini hedef alan bu stratejiyle birlikte Türkiye’nin de dahil olduğu finansal işbirlikleri ve Çin tahvilleri yeni dönemin en kritik başlıkları haline geldi. Peki Çin Yuanı'nın rezerv para haline gelmesi küresel ve Türkiye ekonomisini nasıl etkiler? İşte ayrıntılar...
5 kişi tutuklandı, 12 kişiye adli kontrol!
5 kişi tutuklandı, 12 kişiye adli kontrol! Son dakika gelişmesi... Ünlülere yönelik gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarında adliyeye sevk edilen 21 kişiden aralarında Murat Dalkılıç, Kaan Tangöze, Kemal Doğulu ve İsmail Hacıoğlu'nun olduğu 4 kişi serbest bırakıldı. Barış Talay, Dilara Kırmıt, Ramazan Bayar, Tolga Kulakçı, Tolga Sezgin tutuklandı.
Juventus'tan Kenan Yıldız kararı!
Juventus'tan Kenan Yıldız kararı! UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 play-off turunda Galatasaray'a 5-2 yenilen Juventus'un ligde oynayacağı Como maçı öncesinde Kenan Yıldız hakkında kritik bir karar verdiği iddia edildi.
Yavaş'tan operasyon, Dervişoğlu'ndan ittifak açıklaması
Yavaş'tan operasyon, Dervişoğlu'ndan ittifak açıklaması Son dakika haberi... Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nu ziyaret etti. Ziyaret sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yavaş, operasyon iddialarına ilişkin, "Ankara'da operasyon yapılacaksa kime yapılacağı bellidir" dedi. Dervişoğlu ise ittifak iddialarına yönelik, "Bizim İYİ Parti olarak şu ana kadar, özellikle seçimlerden sonra başka siyasi partilerle yapmış olduğumuz bir ittifak görüşmesi yok" şeklinde konuştu.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2026
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye