Kasım ayında tezgahın şampiyonu değişti
İzmir'in Foça ilçesindeki balık halinde kış sezonu hareketliliği başlarken, tezgahlardaki çeşitlilik dikkat çekiyor.
Bu senenin balığı belli oldu: Kilosu 150 TL
Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde sokak aralarında uygun fiyata seyyar balık satışı yapan Engin Şinik, "Bu senenin balığı sardalya balığıdır" dedi.
Palamudun yerini aldı: Bu yıl tezgâhların şampiyonu değişti...
Bilecik'te 1 Eylül'de başlayan sezonla balıkçıların yüzü gülerken, bu yıl tezgâhların şampiyonu sardalya oldu.
İki balık türü gıda amaçlı kullanım kapsamında tescillendi
Tarım ve Orman Bakanlığı Su Ürünleri Tescil Komitesi, balık türleri kupes ile sardalyayı gıda amaçlı kullanım kapsamında tescil etti.
Balık sezonu başladı: İlk mezatta 1000 TL’den satıldı
Balıkesir’in Bandırma ilçesinde av yasağının kalkmasının ardından sezonun ilk balıkları Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bandırma Su Ürünleri Hali’ne getirilerek satıldı.
Hakkari'de görenler şaşkına uğradı: Baharın müjdecisiydi ocak ayında çiçek açtı
Baharın müjdecisi sardalya çiçeği kış mevsiminde açtı.
Sardalya, hamsi, çipura... Fırtına sonrası balık bollaştı
Ege Denizi'nde fırtına sonrası havanın soğuması ile balık çeşitlenip, bollaştı. Hamsi en çok ilgi gören balık olurken, İzmir Balıkçı İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Şahin Çakan, bolluğun tezgahlara ve fiyatlara yansıdığını söyledi.
Av yasağından sonra tezgahlar boş kaldı, ’sardalya’ yurttaşın vazgeçilmezi oldu
Tüm Türkiye’de 12 mile kadar olan bölgede 15 Nisan’da başlayan avlanma yasağıyla birlikte balık tezgahları boş kalırken, Akdeniz’in hamsisi olarak adlandırılan sardalya yurttaşların taleplerini karşılıyor. Hem omega 3 açısından hem de fiyat anlamında ucuz olan balık en çok satılan balıklar arasında yer alıyor.