Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Dünya Kupası Sürdürülebilirlik eGazete Resmi İlanlar
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Moda
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler solunum yolu enfeksiyonu
Tıp dünyasında dikkat çeken keşif: RSV virüsü, kanseri yavaşlatabilir mi? Tıp dünyasında dikkat çeken keşif: RSV virüsü, kanseri yavaşlatabilir mi? Yapılan çalışmalar solunum yolu enfeksiyonuna sebep olan Respiratuar Sinsityal Virüsünün (RSV) kanser hücrelerinin yayılmasına karşı kalkan görevi görebileceğini ortaya koydu. Bu gelişmeyi değerlendiren Prof. Dr. Uğur Coşkun, gelişmenin önemli olduğunu ancak verilerin direkt tedavi için yeterli olmadığını söyledi.
Solunum yolu enfeksiyonları bu yıl neden daha ağır geçiyor? Solunum yolu enfeksiyonları bu yıl neden daha ağır geçiyor? Son 2 aydır mevsimsel nedenlerle solunum yolu virüs enfeksiyonlarının yaygın ve ağır seyrettiğine dikkati çeken Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Gülay Kılıç, "Pandemi döneminde ciddiyetle uyguladığımız korunma yöntemlerini ihmal ettiğimiz için, özellikle influenza olmak üzere viral enfeksiyonlar çok yaygın görülmektedir" dedi.
'Mevsim geçişi' hastalıklarına dikkat: İşte bağışıklığı güçlendiren öneriler! 'Mevsim geçişi' hastalıklarına dikkat: İşte bağışıklığı güçlendiren öneriler! Mevsim geçişlerinde özellikle viral solunum yolu enfeksiyonlarının arttığını belirten İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Betül Kaya, “Grip, soğuk algınlığı, RSV, koronavirüs gibi virüsler bu dönemde daha kolay yayılır. Ayrıca, sinüzit, bronşit, zatürre gibi hastalıklar da daha sık görülür. Grip aşısı 65 yaş üstü, gebeler ve kronik hastalığı olanlar için mutlaka önerilir” dedi.
Hastalık sezonu açılıyor... Uzmanından hastalara 'maske takın' önerisi Hastalık sezonu açılıyor... Uzmanından hastalara 'maske takın' önerisi İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Birim Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Tuna Demirdal, havaların soğumaya başlamasına bağlı bağışıklık sisteminin zayıflaması nedeniyle solunum yolu enfeksiyonlarında artış başladığını belirterek, "Hasta kişilerin başkalarına hastalık bulaştırmaması için maske takmasını öneriyoruz" dedi.
Sömestr tatili bulaş zincirini kırdı: Virüsten hastaneye başvurular yüzde 75 azaldı Sömestr tatili bulaş zincirini kırdı: Virüsten hastaneye başvurular yüzde 75 azaldı Tekirdağ Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Doğan, üst solunum yolları enfeksiyonları hastalıklarında yaşanan artışın, okulların sömestr tatiline girmesiyle birlikte düşüşe geçtiğini söyledi. Hastane aciline günlük başvuran 900 kişiden sadece 200'ünün üst solunum yolları şikayetiyle geldiğini belirten Doç. Dr. Doğan, "Viral üst solunum yolları enfeksiyonları pikini yaptı ve azalma seyrine girdi. Ocak ayı ile mukayese ettiğimizde şu an üst solunum yollarına bağlı hastane başvurularında yüzde 75 oranında bir azalma gözlemekteyiz" dedi.
Uzmanı uyardı! Çocuklar risk altında... Uzmanı uyardı! Çocuklar risk altında... TÜİK Kasım ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı. Açıklanan verilerin önemli bir kısmını gıda enflasyonu oluşturdu. Cumhuriyet TV yayınında değerlendirmelerde bulunan Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Saltık, yetersiz beslenmenin çocuklarda bodurluğa sebep olduğunu ve Türkiye'de zeka ortalamasının gerilediğini açıkladı.
Rinovirüs nedir? Rinovirüs belirtileri nelerdir? Rinovirüs nasıl bulaşır? Rinovirüs kümlerde görülür? Rinovirüs ölümcül mü? Rinovirüs nedir? Rinovirüs belirtileri nelerdir? Rinovirüs nasıl bulaşır? Rinovirüs kümlerde görülür? Rinovirüs ölümcül mü? Soğuk algınlığı, her yıl milyonlarca insanı etkileyen ve özellikle sonbahar ve kış aylarında sık rastlanan bir sağlık sorunudur. Peki, Rinovirüs nedir? rinovirüs belirtileri nelerdir? Rinovirüs nasıl bulaşır? Rinovirüs kümlerde görülür? Rinovirüs ölümcül mü?
Uzmanlar ısrarla vurguluyor: Hasta olan çocukları okula göndermeyin! Uzmanlar ısrarla vurguluyor: Hasta olan çocukları okula göndermeyin! Prof. Dr. Tevfik Özlü, sonbaharda hastanelerde solunum yolu enfeksiyonları hastalıklarında yoğunluk yaşandığını belirterek, öğrenciler ve velilere uyarılarda bulundu.
Bir kaşığı yalayın ve poşete koyun! Olanları görünce çok şaşıracaksınız Bir kaşığı yalayın ve poşete koyun! Olanları görünce çok şaşıracaksınız Bir kaşık yardımıyla kısa sürede sağlık testi yapabilirsiniz...
Kontrolsüz klima kullanımı sandığınızdan daha tehlikeli! Kontrolsüz klima kullanımı sandığınızdan daha tehlikeli! Sıcak havaların etkisiyle hayatlarımızın vazgeçilmez parçası olan klimalarla ilgili Prof. Dr. Özge Yılmaz dikkat edilmesi gereken önemli noktaları aktardı.
Uzmanlar uyardı: 'Yataklardaki tozlar kronik hastalıklara yol açabilir' Uzmanlar uyardı: 'Yataklardaki tozlar kronik hastalıklara yol açabilir' Yatak temizliğine dikkat çeken Koruyucu Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral, "5 yıl yatağı temizlemeyen biri maksimum 5 kiloya kadar tozun içinde uyuyor demektir. Bu durumda yaşam kalitesini ve sağlığı olumsuz olarak etkileniyor. Yüksek vakumlu elektrik süpürgesiyle yıl içinde biriken 1 kilo kadar tozu temizlemiş oluruz" dedi.
Uzmanı uyardı: 'Gençlerde ciddi anlamda baş dönmeleri görmeye başladık' Uzmanı uyardı: 'Gençlerde ciddi anlamda baş dönmeleri görmeye başladık' Aromalı elektronik sigaraların, bilinen sigaralar gibi zararlı olduğunu belirten Doç. Dr. Ömer Faik Sağun, aromalı elektronik sigarada aroma tadını alırken aynı zamanda zararlı kimyasalların da vücuda alındığını belirtti.
Papa Franciscus, bazı kontroller için hastaneye kaldırıldı Papa Franciscus, bazı kontroller için hastaneye kaldırıldı Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus'un bazı rutin kontroller için Roma'daki Gemelli Hastanesine kaldırıldığı bildirildi.
Solunum yolu hastalığı olanlara 'toz taşınımı' uyarısı Solunum yolu hastalığı olanlara 'toz taşınımı' uyarısı Uzmanlar, İstanbul'da etkili olan toz taşınımı nedeniyle astım ve KOAH gibi solunum yolu rahatsızlığı olanları uyararak bu duruma karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.
Prof. Dr. Kutlu: 'Deprem sonrası solunum rahatsızlıkları artabilir' Prof. Dr. Kutlu: 'Deprem sonrası solunum rahatsızlıkları artabilir' İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ali Kutlu, depremlerin ardında büyük bir inşaat molozu ve toz birikintisi bıraktığını belirterek, “Atmosfer havasına karışan toz, gaz ve zararlı maddelerin sanılanın ötesinde akciğer sağlığı için olumsuz etkilere sahiptir. Deprem sonrası solunum rahatsızlıkları artabilir” dedi.
Bilim Kurulu üyesinden deprem sonrası 'enfeksiyon' uyarısı Bilim Kurulu üyesinden deprem sonrası 'enfeksiyon' uyarısı Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, deprem sonrası oluşan koşulların pek çok enfeksiyon hastalığının yayılması için elverişli olduğunu belirtip, “Deprem sırasında pek çok kişi bir şekilde yaralandı. Bazıları depremden kaçarken ya da depreme müdahale ederken de elini veya herhangi bir yüzeyini çizdirebiliyor, yaralanabiliyor. Tetanos aşısı yaptırılmalı” dedi.
Uzmanından 'yarıyıl tatili sonrası hastalıklar artabilir' uyarısı Uzmanından 'yarıyıl tatili sonrası hastalıklar artabilir' uyarısı Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Balık, yarıyıl tatilinde yaşanacak yoğun hareketliliğin ardından solunum yolu enfeksiyonlarının da artabileceğini belirterek, "Toplumda yaygın bir viral enfeksiyon tablosu var, kısır döngünün önüne geçmek için bireysel önlemlere dikkat etmeliyiz." dedi.
Uzmanından enfeksiyon uyarısı: 'İlaca rağmen 39 derece ateşler görebiliyoruz' Uzmanından enfeksiyon uyarısı: 'İlaca rağmen 39 derece ateşler görebiliyoruz' Son dönemde artan üst solunum yolları enfeksiyonlarına ilişkin konuşan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Seda Tural Önür, “Viral enfeksiyonlar şu sıralar çok ciddi bir artışla hastalarımızın acile başvurmalarına neden oluyor. Hastalarımız nefes darlığı, öksürük ve dirençli bir ateş şeklinde karşımıza geliyor. Ateş düşürücü ilaca rağmen yüksek düzeylerde 39 derece civarında ateşler görebiliyoruz" dedi.
İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu'ndan artan 'solununum yolu enfeksiyonu' vakalarına ilişkin açıklama İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu'ndan artan 'solununum yolu enfeksiyonu' vakalarına ilişkin açıklama İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, bu yıl özellikle çocuklarda daha uzun süren ve daha yorucu geçen solunum yolu enfeksiyonlarının şubatın sonuna kadar devam edeceğini öngördüklerini söyledi.

En Çok Okunanlar

Yatırımcılar Şimşek ve Karahan'ı masada bıraktı
Yatırımcılar Şimşek ve Karahan'ı masada bıraktı TBMM'de kabul edilen ve yabancı fonlara vergi avantajı sağlayan yeni düzenlemenin ardından Londra’ya giden Şimşek ve Karahan, toplantı esnasında CHP’ye yönelik "mutlak butlan" kararı haberlerinin düşmesiyle büyük bir şok yaşadı. İngiliz ekonomist Timothy Ash, yargı kararı sonrası yabancı yatırımcıların görüşmeyi terk ederek ofislerine döndüğünü belirtti.
Bilgi Üniversitesi neden kapandı?
Bilgi Üniversitesi neden kapandı? Bilgi Üniversitesi'nin faaliyet izni Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile kaldırıldı. Bilgi Üniversitesi neden kapandı? Bilgi Üniversitesi'nin sahibi kim? Bilgi Üniversitesi öğrencilerine ne olacak?
Kemal Kılıçdaroğlu üç ismi azletti
Kemal Kılıçdaroğlu üç ismi azletti Son dakika haberi... CHP’de mahkemeyle göreve getirilen Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilk hamlesi, partinin üç avukatını görevden almak oldu. Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi avukatları Çağlar Çağlayan, Mehmetcan Keysan ve Hazar Kardaş'ı azletti. Karara ilişkin Cumhuriyet'e konuşan Çağlar Çağlayan, sabah saat 08.30 itibarıyla görevden alındığının kendisine tebliğ edildiğini söyledi.
Mutlak butlan kararı sonrası dolarda son durum ne?
Mutlak butlan kararı sonrası dolarda son durum ne? Ankara Bölge Adliye Mahkemesi’nin CHP kurultayını iptal ederek yönetimi Kemal Kılıçdaroğlu’na devretme kararı siyasi belirsizliği tırmandırırken Borsa İstanbul’da yüzde 6’yı aşan kayıplarla işlemler geçici olarak durduruldu. Dolar/TL kurunda yaşanan sınırlı yukarı yönlü hareket dikkat çekti.
‘Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'le görüşmeli, feragat etmeli!’
‘Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'le görüşmeli, feragat etmeli!’ MHP lideri Devlet Bahçeli, CHP’nin 38. Olağan Kurultayı hakkında verilen “mutlak butlan” kararına ilişkin açıklama yaptı. CNN Türk canlı yayınına gönderdiği değerlendirmede Bahçeli, "Bunun için öncelikle tarafların sağduyu ile CHP ortak faydasında buluşmak, parçalanmamak, ufalanmamak ve savrulmamak iradesiyle hareket etmesi gerekmektedir. Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'le görüşmeli, feragat etmeli” dedi.
'Artık gecesiyle gündüzüyle Genel Merkez'deyiz'
'Artık gecesiyle gündüzüyle Genel Merkez'deyiz' Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36. Hukuk Dairesi’nin CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nı “mutlak butlan” gerekçesiyle iptal etmesinin ardından CHP’de olağanüstü Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplandı. Yaklaşık 5 saat süren toplantının ardından kameraların karşısına geçen Özgür Özel, kararı “darbe” olarak nitelendirdi. Özel, karara karşı Genel Merkezi terk etmeyeceğini duyururken halka mücadele çağrısı yaptı.
'Kılıçdaroğlu, genel merkeze polisle gelmeyecek'
'Kılıçdaroğlu, genel merkeze polisle gelmeyecek' Mahkeme kararıyla yeniden CHP Genel Başkanlığı’na dönen Kemal Kılıçdaroğlu’nun, genel merkeze polis eşliğinde gitmek istemediği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun yakın çevresine “gerilim görüntüsü” oluşmaması için sert açıklamalardan kaçınılması talimatı verdiği belirtildi.
Mansur Yavaş'tan Kılıçdaroğlu'na son dakika çağrısı!
Mansur Yavaş'tan Kılıçdaroğlu'na son dakika çağrısı! ABB Başkanı Mansur Yavaş, CHP'ye mutlak butlan kararı sonrası bir açıklama yaptı. "Hukuk devletinde hiç kimse, hiçbir kurum; kesinleşmemiş bir yargılama sürecinin yerine geçemez" diyen Yavaş, "Yapılması gereken; gerilimi büyütmek değil, aklıselimle hareket ederek partinin kendi iradesiyle 1-2 ay içerisinde kongre kararı alacağını açıklaması ve süreci demokratik teamüller içerisinde işletmesidir" dedi.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2026
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye