CHP'li Altay: Erdoğan Türkiye'ye en büyük düşmanlığı yaptığını unutmasın

Abone Ol google-news

Erdoğan'a seslenen Altay, "Kendilerini ve uygulamalarını eleştiren herkesi "Türkiye düşmanı" ilan etmekle, Türkiye'ye en büyük düşmanlığı yaptığını unutmasın" dedi.

04 Haziran 2020 Perşembe, 20:34

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, bir grup milletvekili ile birlikte, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un makamı önünde Enis Berberoğlu’nun vekilliğinin düşürülmesini protesto etti.

Buradan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, "Kendilerini ve uygulamalarını eleştiren herkesi "Türkiye düşmanı" ilan etmekle, Türkiye'ye en büyük düşmanlığı yaptığını unutmasın" dedi.

Enis Berberoğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesinin ardından çeşitli yollarla kararı protesto eden CHP'li bazı milletvekilleri, Grup Başkanvekilleri Engin Altay ile birlikte TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un makamının kapısına 'Anayasa ve TBMM İçtüzük' kitapçığı bıraktı. Alkışlarla Şentop'u protesto eden milletvekilleri, 'hak hukuk adalet' sloganları attı.

CHP'li Engin Altay ise burada yaptığı konuşmada, "Anayasa'yı Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı'na hatırlatmaktan utanç duyuyorum. Bugün ayıplı bir gündür. Bu tabloya herkesin düşünmesi ve üzülmesi gereken bir gündür" dedi.