Aylin Öney Tan
Tüm Köşe Yazıları
Zeytin acısı...
Zeytin acısı...
Devamını Oku
10.11.2014
Budapeşte’de Üç Gün
Budapeşte’de üç günlük bir maratondayım. Macaristan’ın en prestijli şarap etkinliği VinCE Budapest’e davet edilen tek Türk gazeteci olarak herşeye yetişmeye çalışıyorum, bu yüzden benim için gerçekten bir şarap tadım maratonu oluyor.
Devamını Oku
01.09.2014
Kavanoz dipli dünya!
Kavanoz, bir nevi tutkudur, tutkulu bir kıskançlıktır. Yemekle uğraşmayı seven, kışlık hazırlıklara meraklı biri için reçel, marmelat, turşu, salça, konserve derken kavanozsuz bir dünya düşünülemez.
Devamını Oku
27.08.2014
Şekerin Hikmeti
Arapça kökenli “helva” kelimesi bu anlamlara geliyor. Farsça “şirin” kelimesi de “tatlı” demek… Tatlıların Ramazan’da ve adı üstünde şeker bayramında ayrı bir yeri var. Özellikle de bizim kültürümüzde bayram tatlısı çok önemli, zira Ramazan Bayramı'na Şeker Bayramı adını vermiş tek ülke Türkiye.
Devamını Oku
27.08.2014
Üzüm Gözlüm
Alkol, rakı, meze....Günümüzde çelişkili gibi gözükse de alkol kelimesini dünya dillerine kazandıran Araplar. Rakının adı da gene Arapçadan geliyor. Arapça ‘ter’ anlamına gelen ‘arak’ kelimesinden türüyor.Mezenin mazisi ise karışık. Farsça, tadını almak, tatmak, emmek anlamına gelen ‘Mezîden’ kelimesinden türediği söyleniyor...
Devamını Oku
27.08.2014
Paris’te Çikolata Peşinde
Çikolata denilince aklınıza ilk ne gelir? Çocukluk günleriniz mi? Eğer bir gün Paris'e gidip, birazdan size anlatacağım yerlere uğrarsanız eminim kafanızda ki çikolata tanımı değişecektir. Çünkü burada çikolata yapmak adeta bir sanat! Ama sizi şimdiden uyarıyorum binbir çeşit çikolatayı, binbir farklı şekilde gördüğünüzde sakın kendinizi kaybetmeyin!
Devamını Oku
27.08.2014
Yemek ve Gezmek
Acı Limonlar ve Bavul Turizmi
Devamını Oku
25.08.2014