Kaşif Töre

Sayfayı Okurken

07 Haziran 2013 Cuma

İstanbul dışındayım... Yıllardır gazeteyi alınca başlıklara bakan, bulmacayı çözdükten sonra -Sedat Yaşayan çok kazık sormaya başladı- spor sayfasını Televizyonda Spor bölümüne kadar okurum... Sonra diğerlerini... 5 Haziran 2013’teki haberlere ve yazılara bakıyorum. Önce yeni seçilen Trabzonspor Asbaşkanı Ali Kemal Başaran’ın kalbinden ameliyat olacağını okuyorum... 70 yıllık, yanlış okumadınız evet tam 70 yıllık arkadaşım, kardeşim, dostum. Ona geçmiş olsun diyemiyorum, geçirecek ve sapasağlam sofralarda oturup söyleyemediğimiz hüzzam ve segâhları söyleyeceğiz.

\n

Ünal Aysal’ı, başkan olmadan önce bu ülkede kaç kişi tanıyordu! Felsefe yapıyor, dernekler yasasına göre ciddi cezalar alabiliriz diyor... Bu konuların dışında uygun buluyoruz gibi aslolan ‘insan’ı ıskalayıp, köşe direğinin çeyrek kavsi içinde topa basıp sırtı sahaya dönük zaman çalıyor... 60 yıl önce, hep iyi bir 3. ve tribününde 200-300 liseli öğrenciye oynayan bir takımın bugünkü temelini atan Gündüz Kılıç’ın kemikleri ne durumdadır...
Gelelim Beşiktaş’a! Başkan adayı adamın matruş suratıyla gülümseyen fotoğrafının yanında yönetimine alacağı
Vural Ak, Nafi Güral, Merdan Aral, Dr. Murat Akdoğan’ın adlarını açıklıyor. Bunlar kimdir? Yaşamları, sanatları, eserleri nelerdir, bilen var mı? Futbolla ilişkileri hangi boyuttadır biliyor musunuz? Bildiğimiz kadarıyla adamın, ünlü şike dosyasında CMK’nin 231/5 madde ve fıkrasından yararlandı mı? Evet. Bu ceza uygulamasında sanığın başındaki Demokles’in kılıcıdır, yakınınızdaki hukukçulara sorun anlatsınlar. Fikret Orman ortada yokken o taşın altına elini sokacak olanlar neredeydi?
Ve;
Murat Aksu aday olduğunda ona oy verdiğimi söylemeliyim... Ama altından sular geçen köprüler yıkıldı artık. Emre Belözoğlu, fotoğrafının aksine, kaostan söz edip öğüt veriyor... Para insana sınıf değiştirtmiyor, öğrenim de... Okumadan, öğrenmeden ve bilmeden insan ne söylerse söylesin eğreti duruyor. Önemli olan adamlıktır da aslolan insan olmaktır... Sevgili Kızılyalın, hiddetsiz, usturuplu, spor vaizine futbola tutunmasını adam gibi eleştiriyor. 20. yüzyılın peygambersiz Tanrısı futboldur... Anlayana!

\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

‘Babacan’ kaleci 6 Haziran 2016

Günün Köşe Yazıları