Kiraz Mevsimi Sevişme Vakti

03 Ağustos 2014 Pazar

Tamam. Kahkaha atmayalım.
Sevişmeyelim. Âşık olmayalım.
Dua edelim. Sonra üç çocuk yapalım. Sevişmeden ama.
Gülmeden. Üreyelim. Üreyelim. Üreyelim. Sonra.
Ağlak ağlak oturalım. Dizi izleyelim.
Tamam öyle yapalım. Sultanım.
Ey seyirci! Tüm dizileri, sonra yarışmaları, sonra dini sohbetleri, sonra televizyonda ne bulursan, hepsini baştan sona seyret. Komedi filmleri izleme. Evde öyle uluorta gülme. Sakın ha.
Sabaha karşı zamanın olursa üremek için çaba sarf et. Lakin gülmeden. Biz gülenden hoşlanmayız. Bu biraz manidar oldu, ama neyse. Üç çocuk olmuyorsa tüp bebek merkezine git. Ekonomi kötüleşti. Sağlık sistemini ancak sen kurtarırsın. Eğitim sistemini yola koyduk nasıl olsa. Sıra sağlıkta. Polislerin psikolojisi bozuldu. Düzeltmek lazım. Üniversitelerde paralel psikolojinin dayanılmaz hafifliğini anlatan kürsüler açmalı YÖK. Yoksa dershaneleri psikiyatri kliniğine mi dönüştürsek?
Medyayı düzelttik. Dümdüz ettik. Gerçi seyircinin psikolojisi bozuldu, ama boş ver. Onlar dizi izlesin. Atv’de. TRT de olur.
Sakın ha kitap filan okumayalım. Kazara Sait Faik’in “Kiraz mevsiminin para kazanmak mevsimi değil, sevişme vakti olduğunu...” anlatan dizelerini okursak başımıza iş açarız. Ezginin Günlüğü’nü dinlemeyelim mesela. Yanlışlıkla. You Tube’da. Şu tüpü açmasaydık keşke. Hastası filan oluruz kiraz mevsiminin. Sonra kliniğe yatırırlar bizi.
Ey seyirci! Sakın ha “Kiraz Mevsimi” adlı diziyi izleme.
Fox’ta yeni bir gençlik dizisi başlamış. Adı “Kiraz Mevsimi”. Kulaklığımda Ezginin Günlüğü’nden “Şimdi Sevişme Vakti” şarkısı, diziyi izlerken buldum kendimi. Şaşkına döndüm. Kim kime âşık belli değil. Karıştırdım valla. Hikâyenin bizim topraklarla pek ilgisi yok. Sosyal medyada Güney Kore çakması diyorlar. Olabilir. Olmasa da bizden değil. Kesin.
Esas kızın adı Öykü, ama dizinin hikâyesi yok. Kız-erkek ilişkileri işte. O onu seviyor, öteki diğerini. Herkes herkese âşık. Karmaşık bir ilişkiler yumağı yani. Esas kız Medcezir’den. Esas oğlan “Biscolata erkeği” gibi. Dağhan Külegeç de Kavak Yelleri’nden esip gelmiş. Dizinin öyküsü olmayınca kahramanımız Öykü tesadüflerle aşka koşmak mecburiyetinde kalıyor. Her şey tesadüfler üzerine kurulu. Son zamanlarda ne kadar çok asıl kahramanı tesadüf olan dizi izledik Yarabbim.
Şaka bir yana Türkiye’de televizyonculuk yapan tek kanal Fox kaldı galiba. Düşük bütçeli ve istikrarlı dizilerle sessiz sedasız yollarına devam ediyorlar. Kiraz Mevsimi de ilk bölümünde sallantı geçirse de sonradan reytinglerde üst sıralarda tutundu. Kış mevsiminde devam edecek gibi.

Peki, ben niye tuttum bu diziyi? Bilmem.
Aklıma hep Sait Faik’in sevişme vakti dizeleri geldiği için mi? Gülmeyin la. Ayıp oluyor.
Kahkaha atın.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Burada Laf Yok 2 Mart 2015
Beş Kardeş 22 Şubat 2015
Aşk, Tanrı ve Ceza 15 Şubat 2015

Günün Köşe Yazıları