Mehmet Özgül

G.Saray’a hüsran!

22 Ocak 2017 Pazar

Galatasaray ligin ilk maçında Karabükspor karşısında çok zorlanmıştı. Maçı son dakika golü ile kazanmıştı. O maçta oynayan üç oyuncu Traore, Yatabare ve Poko bu maçta olmayınca Karabükspor’ın kolu kanadı kırılmış. Sıradan bir takım olmuş. Dolayısıyla ilk maçtaki gibi takım savunmasını oturtamadılar.
Baskı görmeyen ve zaten iyi pas yapan Galatasaray çok rahat oynamaya başladı. Karabükspor ne öne çabuk çıkabildi ne de savunmasını dengeli tutabildi. Bu dengesizlik gole davetiye çıkardı. Yasin’in golü attığı savunma arası koşusunda Selçuk’un mükemmel pasını kontrolü tartışmalıydı.
Golden sonra Karabükspor biraz önde onu oynamaya başladı. Oyun dengelenir gibi oldu. Karabükspor pozisyon üretmekte zorlansa da yine tartışmalı bir kararla penaltı kazandı. Seleznyov skora denge getirdi.

Kısır ilkyarı
İlk yarıda pozisyon zenginliği olmadı. İkinci yarıya Karabükspor daha dirençli başlasa da son yarım saate girilirken yine savunmada açık verdi. Josue’nin Yasin’e pası maçın en net pozisyonuydu. Podolski’ye pası düşünmeyince golü kaçırdı. Bu maçın kırılma anıydı. Karabük hem direndi hem gol aradı. Latovlevici’nin ortasında Hakan, Ahmet ve Carole kale önünde adam paylaşımında hata yapınca 82’de Serdar golü attı. 85’te Hakan ikinci sarıdan kızardı. Galatasaray lideri yakalama şansını kaybetti.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Sorunlar yumağı 13 Şubat 2017
Riekerink’in şapkası 5 Şubat 2017
G.Saray’a hüsran! 22 Ocak 2017

Günün Köşe Yazıları