Yazarlar Günün Köşe Yazıları Spor Konuk Yaşam Tüm Yazarlar
Sorunlar yumağı
Galatasaray’ın müzmin sorunları devam ediyor. Önce savunmadan başlayalım... Yerleşim hatası ve adam paylaşımı başta geliyor (Ki ilk yarıda kornerden gelen toplarda yenen iki kafa golü bunun eseri). Buna bağlı olarak ikili mücadelelerde başarı şansı düşüyor. Bu da rakiplere pozisyon üretme kolaylığı demek. Bu şekilde Kayserispor gol pozisyonları buldu.
Savunmanın hücuma desteği ise yok denecek kadar az. Takımı ileri taşıyacak çıkışları yapamadığı gibi doğru ve çabuk pas yetersizliği de var.
Oyunun hücum yönü tam bir fiyasko! Bunda oyuncu seçiminin etkisi tartışılabilir. Hocanın senaryoları farklı olabilir. Ama tutmuyor işte. Takımın en iyi yaptığı iş, tehlikeli bölgenin dışında kolay paslaşmalar. Eğer rakip Kayserispor gibi takım savunmasını oturtmuş ve atak yönü değiştiğinde kaymaları iyi yapıyorsa Galatasaray’ın pozisyon üretmesi çıkmaza giriyor. En önemli eksiklik ise çabuk karşı atağa çıkmakta ve gol bölgesinde çoğalmakta. Ki böyle birkaç pozisyonda Galatasaray’ın 6 oyuncusu santrayı geçememişti.
İkinci yarıda Podolski’nin gerisindeki Rodriguez (ki bence bu pozisyonda oynaması yanlıştı) Eren değişikliği ile geç kalınmış olsa da doğru bulunmuş oldu. Ne var ki form grafiği düşen Bruma ve Yasin ile onun yerine giren Sinan ne adam eksiltmede ne de pozisyon üretmede başarılı olamadılar. Kenar topları ise gol bölgesine çok oyuncu girmediği içinsonuç vermedi. Özetlersek sezon başından beri devam eden sorunlar yumağına hâlâ çare bulunamamış. Kayserispor oyunun iki yönünde de Galatasaray’a üstünlük sağlayarak galibiyeti hak etti.
Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları
Günün Köşe Yazıları
Video Haberler
-
Alfa Romeo'nun ilk elektrikli modeli: Junior Elettrica
-
'Kayyum atamaları, hukuksuzluk ve kontrollü kaos'
-
AKP’de kongre öncesi hazırlığı devam ediyor: Prof. Kalay
-
Emeklilerin Gözü Bayram İkramiyesinde: Beklentiler Karşı
-
Hutbelerde Bunlara Dikkat Edin!
-
Ekonomist Atilla Özkan'dan Şok Eden Enflasyon Yorumu!
-
Trump döneminde ABD ve dünya nereye gidiyor?
-
Yurttaşın Ekonomi Çığlığı:
-
'Erken kaos bekliyorum' Fatih Ergin açıkladı!
-
Türkiye’de siyasi ve toplumsal baskı artıyor
En Çok Okunan Haberler
-
Ekrem İmamoğlu'ndan flaş suç duyurusu
-
'Diploma' soruşturmasında yeni gelişme!
-
5 kişi hayatını kaybetti!
-
TÜİK şubat ayı enflasyon verilerini açıkladı!
-
AKP'li üyeler oturumu terketti
-
İBB Medya AŞ'ye operasyon!
-
'Türkiye'nin sorunlarını hangi parti çözer?'
-
Sergen Yalçın'dan flaş Galatasaray iddiası
-
'Yapılabilecek en kötü açıklama'
-
Bakanlık ünlü giyim markasını ifşa etti!