Mehmet Özgül

Topun canı isteyince

15 Ocak 2017 Pazar

Galatasaray’ın en iyi yaptığı iş gol bölgesinin uzağında pozisyona dönüşmeyen paslaşmalar. Ne kanat bindirmeleri, ne verkaçlarla savunma arası adam kaçırma, ne dış şut, ne yan ortalarda gol bölgesine giren çok oyuncu vardı. En önemlisi de çabuk ve öne oynayamamaktı. Orta alanda öne çabuk oynayamayınca zaten takım savunması iyi olan Konyaspor kaymaları hemen oturtarak gol yollarını kapattı. İlk yarıda Josue ve Eren’in yarım kafa vuruşları dışında Galatasaray rakip kaleyi göremedi.
Konyaspor ise net 3 pozisyon buldu. Bajic’in kaçırdığı iki pozisyon savunmanın göbeğindeki Hakan ve Semih’in olması gereken yerdendi. Neredeydiniz diye sormak gerek. Üçüncü pozisyon enteresandı. Sol bek Mehmet ortaladı sağ bek Skubic net golü atamadı. Bunu da Sabri ile Josue’ye soralım: Siz neredeydiniz.
Josue’nin yerine oyuna giren Rodrigues ikinci yarı takımın rengini değiştirdi. Olumlu hareketleri ile takımı ateşledi. Golü attırdı. Kale çizgisine paralel ortasında top 5 rakip savunmacı arasından geçip en gerideki Sabri’ye geldi. Top isteyince oluyor.
Konyaspor temposunu kesmedi. Yine pozisyon buldu ama Hakan bu kez iyi kademe yaptı. 70. dakikada Ali Çamdalı oyun dışı kalınca Galatasaray rahatladı.
İlk maçında olumlu not alan Rodrigues devamlılık gösterirse takımı öne taşıma adına Bruma ile birlikte vites artırabilir.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Sorunlar yumağı 13 Şubat 2017
Riekerink’in şapkası 5 Şubat 2017
G.Saray’a hüsran! 22 Ocak 2017

Günün Köşe Yazıları