Kardeşlerimizin kırgın ruhuna dokunmak - Dr. Cüneyt ALTUNAY
Olaylar Ve Görüşler
Son Köşe Yazıları

Kardeşlerimizin kırgın ruhuna dokunmak - Dr. Cüneyt ALTUNAY

24.02.2023 04:00
Güncellenme:
Takip Et:

Çok büyük çok acı bir felaket yaşadık. Hepimize geçmiş olsun. Hepimizin başı sağolsun. İkinci, üçüncü günde ilk temasın başarılamadığı karanlık caddeler, sokaklar, enkazlar yüreğimizde hiçbir zaman onarılmayacak ve unutulmayacak izler bırakacak. Her biri kendi içinde kocaman bir değer olan yaşamlar artık sayılarla ifade ediliyor.

Bu süreçte en büyük destek bölgede kalmak dışında şansı olmayanlar için “altyapılı barınma” olanaklarının sağlanması ve “üst düzeyde sağlık” hizmetinin verilmesidir. Bu dönemde tüm depremzedelere acil şifalar, sorunların çözülmesi, dayanma gücü diliyorum.

Sonrasında belli bir süre hiçbir yapılaşma başlatılmadan bilimsel aklın yol göstericiliğinde bütünsel projeler ile binlerce yıllık medeniyetlerin beşiği kutsal topraklarımızı demografik, mimari ve kültürel yapısını koruyarak, yeraltında gömülü tarihi de açığa çıkararak geleceğin altyapısı ile yeniden inşa etmek bu toprakların evlatlarının ve sevdalılarının yegâne ve koşulsuz amacı olmalıdır.

Yurtdışı, yurtiçi emekçisinden sermaye sahiplerine, akademisyeninden esnafına bu hedefe koşulmalıdır. Sadece bu aslına uygun yeniden doğuş ve yaratılan akıllı şehir geçmiş medeniyetlerin ve yerin altında yardım elini uzatmakta geciktiğimiz dostlarımızın, kardeşlerimizin kırgın ruhlarına dokunmamızı sağlar.

DR. CÜNEYT ALTUNAY

KADİM ANTAKYA DOSTLARI PLATFORMU ÜYESİ

Yazarın Son Yazıları

'Zamana tutsak' - Buğra Gökce

Danimarkalı yazar Solvej Balle’nin “Hacim Hesabı Üzerine” kitabının ilk cildini okuma şansım oldu.

Devamını Oku
07.04.2026
Nereye gitti o refah kazanımları? - Bilin Neyaptı

Türkiye'nin kronik yüksek enflasyonu, 1994 kur krizi sonrası düşme eğilimine girip 2001 banka krizinin de sonrasında alınan önlemlerle nihayet 2000’lerin başından 2017 yılına kadar (2008 yılı dışında) yüzde 10’un altına çekilebilmişti.

Devamını Oku
07.04.2026
Devlet adamlarının (!) stratejik hataları

2. Dünya Savaşı sonrası kurulan dünya güvenlik düzeninin temel omurgasını, 29 Ekim 1945’te kurulan Birleşmiş Milletler (BM), 4 Nisan 1949’da kurulan Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) ve 14 Mayıs 1955’te kurulan Varşova Paktı oluşturuyordu.

Devamını Oku
06.04.2026
‘Savaş suçu’ ve ‘savaş etiği’ üzerine - Ziya Yergök

ABD ve İsrail’in İran’a saldırısı üzerine başlayan savaşın, insan kaybı, çevre felaketi ve petrol fiyatlarının yükselmesiyle küresel boyuttaki ekonomik etkileri yanında, İran’ın Minab kentindeki bir kız okulunun ABD’ye ait Tomahawk füzeleriyle vurularak 168 kız öğrencinin öldürülmesi tüm dünya genelinde büyük bir tepkiye neden oldu, “savaş etiği” ve “savaş suçu” konusu yeniden gündeme geldi.

Devamını Oku
04.04.2026
Ya 3 Nisan 1930 olmasaydı?

1924 Anayasası’nın 1. maddesinde yer alan “Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.” hükmü, yalnızca bir yönetim biçiminin ilanı olmayıp aynı zamanda bir imparatorluğun küllerinden doğan yepyeni bir yaşamın ilk nefesidir.

Devamını Oku
03.04.2026
Ebru Teğmen…

Nereden nereye sevgili okur, ‘’Fatmagül’ün suçu ne?’’ sorusunu hemen tanıdınız değil mi?

Devamını Oku
03.04.2026