'Evde Kalmışlar Terör Örgütü'

12 Ocak 2020 Pazar

Böyle bir “terör örgütü” varmış... 

Adı Twitter’da birkaç gündür yükselişte. Siz duymadınız mı? 

Duymadıysanız AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçen hafta yaptığı konuşmayı da kaçırmışsınız belli ki... Şöyle dedi kendisi: 

 “Bakın gençlerimizin evlilik yaşı giderek yukarı doğru çıkıyor. Genç yaşta maalesef evlenmiyorlar kızlarımız da erkeklerimiz de... Çoğu 30’u aşkın evleniyor veya çoğu evde kalıyor. Böyle bir şey olur mu ya... Devlet Baba’dan bahsediyor muyuz? Devlet Baba’nın başında da şu anda Erdoğan var mı? Var. Hiç evlenmeyenlerin sayısı da artıyor. Evlilik dışı hayat biçimi meşrulaştırılmaya, daha da vahimi özendirilmeye çalışılıyor... Bu büyük tehlikeye hep birlikte karşı koymalıyız!

Bu azılı “terör örgütüne” mensup insanlar, “evde kalıp” aile kurumuna savaş açmış! Çok büyük tehlike!

Ben de 30 yaşımı çoktan aşmış ve hiç evlenmemiş biriyim! Öyleyse ben de bu örgütün doğal üyesiyim... 

Devlet Baba tarafından ifşa edildim! Ne olacak şimdi?!


4 gençten biri işsiz!


Devlet Baba, medeni durumumuza bu şekilde karışıyorsa, maddi durumumuzla da ilgilenmesi gerekir değil mi?

Kendisine geçinemediğimizi söylesek; kira, yakıt, elektrik, su, mutfak masrafı, yol parası gibi asgari giderleri karşılayamadığımızı anlatsak, bu soruna bir çözüm bulur mu?

Sonuçta evlenince evi geçindirmek için insanın belli bir gelirinin olması gerekiyor. Gelir yetersizliği bir yana, Devlet Baba’ya işimiz olmadığını söylersek ona da çözüm bulması beklenmez mi?

TÜİK verilerine göre, işsizlik Ekim 2019’da yüzde 13.4’e ulaştı; bir önceki yılın aynı dönemine göre 608 bin kişi artarak 4 milyon 396 bin kişi oldu. 

Devlet Baba, gençlerin 30’undan önce evlenmesini istiyor ya, 15-24 yaş aralığını kapsayan genç nüfusta işsizlik oranı yüzde 25.3! Yani her 4 gençten biri işsiz.

Bu durumda işsiz gençlere ne öneriyor Devlet Baba? 

İnsanların ne zaman evleneceğine, kaç çocuk sahibi olacağına karar veriyorsa, onlara gereken olanakları da sağlamalı değil mi?

Aksi halde Evde Kalmışlar Terör Örgütü giderek genişleyecek! Devlet Baba, acilen gereğini yapmalı ve bu gidişata dur demeli. 


Saray kampanyası başlasın!


Benim bir önerim var: Devlet Baba, Saray’ı Yeni Evli İşsizlere Aç! kampanyası başlatılmasını öneriyorum! 

Beştepe’deki Saray’ın odalarını gençlere açsın, iş bulana kadar dönüşümlü orada kalsın genç evliler. Beş yıl önce o devasa Saray’da 1150 küsur sayıda oda olduğunu söylememiş miydi?

Hem belki gençler Saray’da kaldıkları süre boyunca arada “ejder meyveli smoothie” içilen sofralara da konuk olup gerekli gıdayı alırlar, organik sebze meyve yeme olanakları olur, sağlıklı nesiller yetişir!

Üstelik 2020 yılında Saray bütçesi 3 milyar 152 milyon TL’ye çıkarılmamış mıydı? İşsiz genç evliler için Saray kampanyası başlatılırsa, halkın vergileriyle finanse ettiği bu bütçe de çok hayırlı işler için kullanılmış olur. 

Kampanya başlasın! 

Baba, babalığını göstersin!







Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Istakoz 19 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları