Şeriatçılar TBMM’de güçlenme hazırlığında
Zülal Kalkandelen
Son Köşe Yazıları

Şeriatçılar TBMM’de güçlenme hazırlığında

16.04.2023 03:00
Güncellenme:
Takip Et:

6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kaldırılsın diyorlar.

Buna neden olarak kullandıkları gerekçeleri şöyle sıralıyorlar:

“Sapıklığın propagandasının suç kapsamına alınarak yeni nesillerin zararlı akımlardan korunması”...

“Süresiz nafaka uygulamasına son verilmesi”...

“Kadının fıtratına uygun çalışması”...

“Evlilik dışı ilişkilerin ve nikâhsız birlikteliklerin suç olması”...

Bununa birlikte karma eğitimin zorunlu olmamasını istiyorlar. Ona gerekçe olarak da “gençlerin inançlı, ahlaklı yetiştirilmesini” gösteriyorlar. Doğrudan şeriat gelsin demekten farkı olmayan bu vaatlere seçim beyannamesinde açıkça yer veren siyasal parti, Cumhur İttifakı’na katılan HÜDA PAR!

“Anadilde eğitim hakkını teminat altına alan yeni bir sivil anayasa” vaadinde bulundukları beyannamede, “başörtüsünün ve tesettürün anayasal güvenceye kavuşturulması” hedefi de yazıyor.

Ayrıca bu partinin programında, “medreselerin zorunlu eğitim programına sokulması” gibi talepler bulunuyor.

ANAYASAYA AYKIRI VAATLER 

HÜDA PAR’ın vaat ve talepleri, Türkiye Cumhuriyeti’nin anayasasına ve devrim kanunlarına aykırıdır. Anlaşılıyor ki kendisi de sürekli anayasayı ve devrim kanunlarını çiğneyerek iktidarını sürdüren AKP, gelecek dönemde şeriatçı çıkışları yapacak yeni bir ortak buldu. 

“Laiklik karşıtı eylemlerin odağı” olduğu Anayasa Mahkemesi tarafından tespit edilen AKP, 21 yıldır bu topluma verdiği zarar yetmezmiş gibi şimdi de yanına aldığı ırkçı ve dinci partilerle, tarihin en tehlikeli ittifakını kurdu. 

Kadınları ve laikliği seçim pazarlıklarına malzeme eden bu kirli ittifak, Cumhuriyetin 100. yılında, hem etnik köken hem de mezhep üzerine kurulu siyaset ile dini yönetimin planlarını kuruyor ve ülkenin tam olarak ortaçağ karanlığına itilmesine hazırlık yapıyor. 

LAİKLİĞE VE KADINLARA BÜYÜK SALDIRI

Geçmişi beton çivisi ve domuz bağıyla işlediği cinayetlerle dolu olan, Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ı, İslamcı feminist yazar Konca Kuriş’i katleden Türkiye’deki en vahşi radikal İslamcı Hizbullah’ı “terör örgütü olarak görmeyen” HÜDA PAR’ın Gazi Meclis’te temsil edilme olasılığının bulunması, hem laik Cumhuriyete hem de ülkedeki tüm kadınlara büyük bir saldırıdır. 

Çünkü Cumhuriyet Devrimi, bu ülkede tam bağımsızlık için olduğu kadar, kadınların özgürlüğünü ve eşitliğini sağlayan devrimdir!

İşte tam da bu nedenle tehlike çanları bu kez kulakları sağır edecek şekilde çalıyor., devrimin temeli sarsılmak isteniyor. 

Parti programı ve seçim beyannamesi ile açıkça anayasaya aykırı bir oluşumun seçime katılması karşısında “yok mu bu devletin bir savcısı!” diyeceğim ama sorumun yanıtını da biliyorum.

İşin en trajik yanı da bu!

Ama şu da var...

“Görmedim, duymadım, söylemedim” diyerek kurtulabileceğiniz bir durum değildir bu. Şimdi susuyor olabilirsiniz ama duymadık diyemezsiniz, bilmiyorduk diyemezsiniz. 

Gün gelecek devran dönecek ve herkes bir gün laik Cumhuriyete ve devrim kanunlarına ihanetinin bedelini hukuk devletinin tesis ettiği adalet önünde ödeyecektir. 

Bu devrimi yıkamayacaksınız!

Yazarın Son Yazıları

İlkesiz siyaset 7 - AKP’ye jet hızında geçiş!

Sabah CHP’den istifa etti, yalnızca birkaç saat sonra AKP’ye katıldı.

Devamını Oku
24.06.2026
Kılıçdaroğlu yayını ve hatalar

Kurultayda kaybettiği CHP genel başkanlığı koltuğuna mahkemenin mutlak butlan kararından sonra tekrar oturan Kemal Kılıçdaroğlu, cuma akşamı Sözcü TV’ye çıktı ve partisinin seçmen kitlesinin en çok izlediği kanallardan birinde yaklaşık iki saat boyunca iddialarını yayma fırsatı buldu.

Devamını Oku
21.06.2026
Medrese, molla, Hizbullah!

Geçen hafta Batman’da Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihadul Ulema) bünyesindeki medreselerde Arapça medrese eğitimi alan 62 kız çocuğu için icazet ve mezuniyet programı düzenlenmiş.

Devamını Oku
19.06.2026
Kimin kürsüsü?

Günlerdir siyaset gündemini işgal eden kürsü, sıradan bir kürsü değildir; egemenliğin kayıtsız şartsız ait olduğu milletin meclisinde yer alan bir kürsüdür.

Devamını Oku
17.06.2026
Çin Halk Cumhuriyeti İzlenimleri - 4: Köyleri kalkındırma hamlesi

Son yıllardaki hızlı kentleşme süreciyle birlikte (Çin Ulusal İstatistik Bürosu verilerine göre ülkenin kentleşme oranı yüzde 67.89), Çin’de kentsel nüfus kırsal nüfusu geride bırakmış olsa da bugün 1.4 milyarlık toplam nüfusun yaklaşık yüzde 35-40’ı hâlâ köylerde yaşıyor.

Devamını Oku
14.06.2026
Çin Halk Cumhuriyeti izlenimleri - 3: Çin devrimi ve Mao’nun Uzun Yürüyüşü

20. yüzyılın ilk yarısında Çin yabancılar tarafından sömürülerek her yerine girilirken iktidarda olan Çing (Qing) Hanedanlığı, Çin’in demokratik hareketinin öncüsü tıp doktoru Sun Yatsen tarafından devrildi.

Devamını Oku
13.06.2026