Ali Koç'tan flaş açıklamalar: Omuz omuza şampiyonluğa

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, TRT Spor'da gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

Yayınlanma: 20.01.2020 - 20:13
Ali Koç'tan flaş açıklamalar: Omuz omuza şampiyonluğa
Abone Ol google-news

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, TRT Spor'da gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

Transfer  ve Finansal Fair Play'deki limlit aşımı konularına  değinen Fenerbahçe Başkanı Koç, caimadan birlik beraberlik isteğinde bulundu.

Koç şöyle konuştu: 

Her soruya açığım. En sevdiğim sorular, zor sorular. Borçların yeniden yapılandırılması modeli istenen model değil. 5 yılda çözülmez bu sorunlar. UEFA FFP istenen sonuçları vermedi Türkiye’de. Tam tersi oldu.

Antalya'da da söyledim. Sayın Nihat Özdemir'e ve Cumhurbaşkanımıza söyledim. Bu borçların ödenmesi mümkün değil. Devletin futbola yardım etme zorunluluğu yok. Türk futbolu finansal açıdan çökmüştür. Türk futbolu her anlamda çökmüş durumda; federasyon, yönetim, kulüp yönetimi, Avrupa'nın en yaşlı ligi, spor medyası her şey çökmüş durumda. Bütün değer zincirlerinin baştan aşağıya yenilenmesi gerekiyor.

Uzun vadeli bakıldığında yeniden yapılandırma sistemi çökecek. Yapılan model, üç büyük kulüp için çare değil. Hepimiz biliyoruz ki 5. yıl geldiği zaman, bunun ödenmesi mevcut yükümlülüklerle mümkün değil. Beş sene sonra tekrar takla attırılacak, yani tekrar uzatılacak.

Oyun oynanırken kural değişmez diyorlar ama, 1-2 sene içinde zaten mecburen değişecek. Bugün bunu söyleyenler o zaman ne diyecek.

1.5-2 milyona sol bekimi alacağım. Şampiyonluk ihtimalimi artıracağım. Yapamıyorum. Eldekileri de çıkaramıyorum, alamam diye. Rodriguez hocamızın istediği bir oyuncu.

Geliştirilen yapılandırma modeli tüm kulüplere uymuyor. Burada bir müzakere süreci yok. Bu model 3 büyük kulübün ihtiyacını karşılamıyor. Ziraat Bankası, 'En doğru siz davranıyor, olmayacak bir şeye imza atmıyorsunuz' diyor. Avrupa'da rekabetçi olabilmemiz için mevcut sorunları çözmemiz lazım. Büyük kulüplerin müthiş kamu borçları var. Bunların da finansal borçlar mantığında yeniden yapılandırılması gerekiyor. Biz federasyona kimseyi önermedik. Üç büyükleri temsil eden insanlar vardır. Son dönemlerde biz isim vermedik. Seçme imkânımız da yoktu. Olmaması gereken insanlar olduğunu söyledik. Balonu söndürmemiz lazım. Ufak ufak ufak söndürmemiz lazım. Balonu patlatırsak, yayıncı kuruluş ihalesinde ne olacak? 450 yerine 150 milyon dolar mı alacağız? O zaman borçları nasıl ödeyeceğiz? Dört büyük kulüp başkanı toplanalım bir masanın etrafında, mali konuları da konuşalım. Kamuoyunu, içerisinde bulunduğumuz durumu ortaya koymak adına aydınlatalım. Yapın çağrıyı, ilk olarak kapıda Fenerbahçe olacaktır. Biz 'Kral çıplak' diyoruz. Onlar 'Değil' diyor.

Transfer yapabilmek için Tahkim Kurulu kararını bekliyoruz. Tahkim Kurulu'nun yarın toplanmasını bekliyorduk, Perşembe gününe bırakıldı. 23'ünde karar çıkar mı çıkmaz mı, ne çıkar bilmiyoruz. Oradan tekrar lisans kuruluna gidebiliriz. Benim hiç manevra alanım kalmadı.

Türkiye'de artık yıllık 3 milyon euro, 4 milyon euro gibi ücret ödemeleri imkansız. İsim vermeyeceğim ama yurt dışında 700-800 bin euro'ya oynayan oyuncu buraya 3-3.5 milyon euro'ya geliyordu.

Öyle bir noktaya geldik ki; Fenerbahçe'ye ne olursa olsun, şampiyon olmasın. 3 Temmuz'da şampiyonluğumuz alınmaya çalışıldı. Şimdi de muhtemel şampiyonluğumuzun önüne geçilmeye çalışılıyor.


Transfer yapalım ya da yapmayalım, omuz omuza şampiyonluğa yürüyeceğiz. Bu kadro bu haliyle şampiyon olabilir. Sol bek alalım, ya da almayalım. İnşallah şampiyon olacağız. Taraftarlarımız sakın ümidini kaybetmesin. Uyanık olmaya devam edin.”


Ali Koç, sunucu Ersin Düzen’e TFF danışmanı olup olmadığını da sordu.

Programa katılan Fenerbahçe Mali İşler Direktörü Serdar Yıldız: "Harcamalarımızı 2 Eylül'de tamamladık ama sonrasında TFF harcama limitlerini açıkladı. 2 senede oyuncularımızdan 23 milyon avro tasarruf ettik” dedi.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler