Artık omuz omuza değiller

F.Bahçe’de Başkan Ali Koç, faturayı teknik direktör Yanal'a kesti, G.Saray son maçı son şansı

Yayınlanma: 18.02.2020 - 09:54
Abone Ol google-news

F.Bahçe yönetimi, 2-1 kaybedilen A.Gücü maçının faturasını Ersun Yanal’a kesti. G.Saaray derbisi Yanal’ın kaderini belirleyecek. Yönetim B planı için çalışmalara başladı. Soyal medyada Yanal’ı önceden isteyenler şimdi tepkili. Soruyorum o zaman Ali Koç’a neden aşırı baskı yaptınız? Koç, Yanal ismini hiç düşünmüyordu. Keza yönetim kurulundaki arkadaşları da. Bugün Ersun Yanal’la gelinen durum ortada. Takımın başına geçeli 1.5 yıl oldu. Ortada ne var, hiçbir şey. Her geçen gün F.Bahçe kötüye gidiyor. Comolli’nin bileti kesildi, ne değişti? Demek ki suç sadece Comolli de değilmiş.  F.Bahçe’nin aldığı yenilgiler ligin alt bölgesinde bulunan Kayseri, Ankaragücü ve Antalyaspor’a karşı. Kayseri’nin hiç galibiyeti yoktu, F.Bahçe karşısında ilk 3 puanını almıştı. 22. hafta geride kaldı, Kayseri’nin galibiyeti henüz üç. Yanal kredisini aslında çoktan tüketti. Takıma oynattığı futbolla hedef olduğunda o kötü oyunu umutlu sözlerle kapatmaya çalıştı. Geçen sezon ikinci yarı başlamadan önce hedefleri büyüktü. Takım alt sıralardan bitime haftalar kala kurtuldu. Bu sezon şampiyonluk söylemleriyle işe başladı, lafları yerini bulmadı. Kadroyla çok oynadı. Formda isimleri oynatmadı. Halen de öyle. Deniz’i, Ferdi’yi, Jailson’u, Dirar’ı bitirdi. Simon Falette iyi kumaş. Kupada oynattı, ligde düşünmüyor. Teknik direktör iyi olmalı ki takım da iyi olsun. Yanal hep formsuzdu. Performansının bir tık üzerine çıkamadı. G.Saray maçı önümüzde olmasa bileti kesilmişti.

KADER MAÇI DERBİ

Derbinin kazanılması halinde sezon sonuna kadar devam edecek. Fakat önümüzdeki sezon asla olmayacak. İpler tamamen koptu. Başkan ve yönetimle Ersun Yanal artık omuz omuza değiller. Ali Koç bir yurtdışı seyahatinde uçakta sohbet toplantısında “Aldığımız puanları hocasız da alırdık” demiş. Sanırım daha fazla konuşmaya gerek yok. Koç’un gönlündeki isim Aykut Kocaman’dı. Sırf seyirci istiyor diye Yanal’ı getirdi. Keşke Koç taraftarını dinlemesiydi. 12. adama hiç sözüm yok. Her zaman takımlarına tam destek verdiler. Fakat Ersun Yanal kararları yanlıştı. Eski başkan Aziz Yıldırım, Ersun Yanal’ı göndermekte önemli bir kararın altına imzasını atmıştı.

YILDIRIM GÖNDERMİŞTİ

Biliyorsunuz Yanal, Fenerbahçe’yi şampiyon yaptıktan sonra gönderilmişti. Bunun birçok nedenleri vardır. Birincisi özel yaşantısını ayyuka çıkarması ikincisi ise şampiyonluk balosuna katılmayışı. Yıldırım göz yumar mı böyle şeylere. Kesti biletini hemen. Ve demişti ki; ben varken bir daha Ersun Hoca bu kulübün kapısından içeri giremez. Ali Koç da çok pişman. Hatanın neresinden dönülürse kârdır. Bence hiç beklemesin derbiyi. Ne olacak F.Bahçe, G.Saray’ı yense dahi  Ersun Yanal gidecek, sadece bu gidişi sezon sonuna ertelenecek hepsi o. Ali Koç yarın Ülker Stadı’nda basın toptantısı düzenleme kararı almış. Bu toplantı TFF, MHK ve ilave Ersun Yanal’la alakalı olabilir.

İDMANDA HELALLİK İSTEDİ

Son aldığım duyum şöyle: Yanal pazar günü antrenman öncesi bütün futbolcuları biraraya getirmiş, hepsinden helallik istemiş, “Galatasaray maçını kazanmak için bana ihtiyacınız yok” demiş.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler