Duygun Yarsuvat: "Eğer Sneijder gitmek istiyorsa..."

Galatasaray eski başkanı Duygun Yarsuvat, Sarı-Kırmızılı kulüpteki gelişmeler ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 24.12.2015 - 15:47
Abone Ol google-news

Galatasaray eski başkanı Duygun Yarsuvat, Sarı-Kırmızılı kulüpteki gelişmeler ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Yarsuvat, "Galatasaray iyiye gidecektir diye bekliyorum. Kötü gideceğini düşünmek dahi istemiyoruz. Her Galatasaraylı, Galatasaray'ın iyi olmasını ister " dedi.

SAVUNMA HATTINA BİR OYUNCU GEREKİYOR

Yarsuvat, "Mevcut yönetim Galatasaray için elinden geleni yapıyor. Bir takım çalışmaları da var. Transfer konusunu şu anda yönetim içinde bulunan arkadaşlar düşünüyordur.

Ocak ayında yapılacak transferler riskli, elimizde olan oyuncuları oynatmak daha doğru olur. Çünkü bütün kulüplerde Ocak ayında yapılan bütün transferler takımlarında beğenilmeyen oyuncuların başka takımlara gönderilmesiyle oluyor. Burada istisnalar da olabilir. Galatasaray'ın savunma hattına bir transfer bulması gerekir. Bulamazsa da bu kadro ile devam edilebilir" şeklinde konuştu.

FARKI KAPATABİLİRİZ
Prof.Dr Yarsuvat, "Fatih Terim Galatasaray'ın başındayken yine böyle bir tablo ile karşı karşıyaydık. 9 puan gerideydik ancak 9 puan farkı kapatık şampiyon olduk. Yine bu farkı kapatabiliriz" dedi.

GROSSKREUTZ GEREKLİ İLGİYİ GÖRMEDİ
Duygun Yarsuvat, "Kevin Grosskreutz annesini sevebilir. Herkes annesini seviyor ama bu iştir. Herkes işini yapmak zorundadır. Öyle tahmin ediyorum ki burada gereken ilgiyi görmemiştir ve gitme kararı almıştır. Ailesini özlemesi bahane olmuştur. Onun gitmesinde, onun takımda tutulamamasında yönetimin eksikliği vardır" şeklinde konuştu.

BAŞKAN YÖNETİM KURULU ÜYELERİNİ DEĞİŞTİREBİLİR
Yarsuvat, "Herhangi bir genel kurul düzenlemek amacıyla herhangi bir toplantısı yapılmadı. Yapıldıysa da ben gitmedim. Bunlar uydurma haberler. Ancak başkaları da yapmış olabilir. Tüzük açıktır yönetim kurulu ve başkan isterse seçime gider. Yeni bir Genel Kurul yapar, kendi üyelerinin bazılarınıda değiştirebilir. Tüzük buna imkan veriyor. Bir başka hal ise; sene sonuna kadar gidilir, mali genel kurul ibra edilmez ise seçime gidilir" şeklinde konuştu.

BAZI YÖNETİCİLER GALATASARAY'I TANIMIYOR. KULÜBÜ TRİBÜNDEN YÖNETMEYE ÇALIŞIYORLAR
Yarsuvat, "Yönetim Kurulu'ndaki bazı üyeler Galatasaray'ı tanımıyor ve bilmiyorlar. Galatasaray'ı tribünden idare etmeye çalışıyorlar. Galatasaraylı duruşları yok. Yapacakları şey öncelikle açıp tüzüğü okusunlar. Daha sonra geçmiş yılları incelesinler, Divan Kurulu toplantısının zabıtlarını okusunlar. Galatasaraylıların birbirlerine karşı nasıl konuşması, hitap etmesi gerektiğini öğrensinler" dedi.

ÖZBEK'İ DESTEKLİYORUM ŞEKLİNDEKİ BEYANIM SEÇİM SONUCUNA ETKİ ETTİ
Yarsuvat, "Dursun Özbek, heyetini kurarken bana danışmadı. Danışmış olsaydı ben ona bazı yolları gösterebilirdim. Bazı isimleri söyleyebilirdim. O kendi yaptığı bir heyet, eski yönetimin devamı sözlerini kabul etmiyorum. Dursun Özbek'in kazanmasında 'ben Dursun Özbek'i destekliyorum' sözü etkili olmuştur. Seçimden önce Dursun Özbek, kendi söylemlerinde ben seçildiğim zaman diğer başkanları alıp bir istişare kurul kuracağım diyordu. Öyle bir kurul kurulmadı" diye konuştu.

HAMZAOĞLU'NUN YERİNİ KİMSE DOLDURAMAZ
Yarsuvat, "Dursun Özbek'e bir kırgınlığım olmadı. Devam etmesini isterim. Ancak Hamza Hamzaoğlu'nun gönderilmesine çok üzüldüm. Hamzaoğlu ile görüştüm; onun arkasında olduğumu söyledim. Sen 3 kupa getirdin, senin yerini kimse dolduramaz diye konuştum" dedi.

Duygun Yarsuvat, ''Yönetim transfer yapmama konusunda doğru bir yol izledi. Bir amaç koymak gerekir, biz şampiyon olduk ve 4. yıldızımızı aldık. Takımın mali açıdan daha sağlam olabilmesi için genç futbolculara yönelmemiz gerekirdi. Bunu açıkça taraftarlarımıza ve kulüp üyelerimize anlatmamız gerekirdi. Biz bu sene şampiyon olmayı hedeflemiyoruz, biz bu sene takımı mali açıdan toparlamayı düşünüyoruz diye söylememiz gerekirdi. Biz bunun için basit bir bütçe yaptık. Bunu şu bakımdan yaptık; bizden sonra gelecek kişilere ya ucuz bir transfer yapacaklardı ya da daha çok geniş bir kadroya sahip olacağız deyip gideceklerdi'' ifadelerini kullandı.

SOSYAL MEDYA'YA GÖRE TAKIM YÖNETİLMEZ. SABRİ VE UMUT'U İSTİSMAR ETTİLER
Prof.Dr. Yarsuvat, ''Seyirciye göre takım yönetilmez, sosyal medyaya göre takım yönetilmez. Onların bir sorumluluğu yok. Sorumluluk size ait. Her yöneticinin oturup düşünmesi lazım. Galatasaray'ın menfaatleri için neler yapmak gerekir diye düşünmesi lazım. Sabri ve Umut'u istismar ettiler Hamzaoğlu'nu yollamak için'' dedi.

ADAM GİBİ ADAM
Yarsuvat, ''Hamza Hamzaoğlu benim tarifimle adam gibi adam. İşine çok bağlı, üstelik Galatasaray'ı çok seven mazbut bir aile babası. Hamzaoğlu ile biz 3 sezon bitirebilirdik. Onunla sözleşmemiz yarım yıllıktı ama sonra uzatıldı. Uzatıldı ama 3 ayda ne değişti onu bilmiyorum'' şeklinde konuştu.

GİTMEK İSTİYORSA BEDELİNİ ÖDER
Eski başkan, ''Sneijder takımı toparlayan atağa kaldıran ve heyecanlandıran bir futbolcumuz. Yıl sonuna kadar sözleşmesi var. Eğer Sneijder gitmek istiyorsa bedelini öder ve gider. Burak ise çok sevdiğim oyuncu, çine gidip orada oynamasına gönlüm razı olmaz. Çin'e gidenler yarısında geri dönüyorlar. Burak batıya gidecekse onun için bir şey diyemem ama Çin'e gitmesine gönlüm razı olmaz. Ben olsam Sneijder için gelen teklifleri geri gönderirim. Türk'lüğe de alıştı. Türk gibi yaşıyor. Ama seçim onun'' dedi.

GALATASARAYLILAR BÖYLE YAPMAZ
Yarsuvat, ''Adnan Polat ve Ünal Aysal'ın duruşu Galatasaraylı duruşu değil. Böyle bir çekişme, böyle bir görüşme gerçek bir Galatasaraylı tarafından yapılamaz. Bu konuşmaları, her iki tarafından konuşmaları asla kabul etmiyorum. Fatih İşbecer çıksın geçmişte Galatasaray fakirleşirken zenginleşenler kimse söylesin. Bunu yapmadıktan sonra bütün çalışanları zan altında tutmak, bütün idarecileri zan altında tutmak kabul edilebilir bir duruş değildir'' şeklinde konuştu.

DURSUN ÖZBEK YALINIZ KALDI
Duygun Yarsuvat, ''Dursun Özbek son yönetimde yalnız kaldı. Yönetimin revize edilmesi, yeni yöneticiler gelmesi için genel kurul yapılması isterim. Dursun Özbek biraz sonra gelecek ve bir toplantı yapacağız. Ben ona fikir olarak bunu sunacağım'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler