FIFA, Dünya Kupası’nda ‘VAR’ dedi

FIFA, 2018 Rusya Dünya Kupası'nda Video Yardımcı Hakem Sistemi'nin (VAR) kullanılmasını onayladı. VAR'ın dört önemli katkısı olacağı vurgulandı.

Yayınlanma: 17.03.2018 - 12:02
Abone Ol google-news

Daha önce Uluslarası Futbol Birliği Kurulu’nda (IFAB) oyunlara eklenmesi kabul edilen Video Yardımcı Hakem sistemi (VAR), FIFA tarafından onay aldı. FIFA’dan yapılan açıklamaya göre, VAR sisteminin bu yaz Rusya’da düzenlenecek Dünya Kupası’nda resmen uygulanmasının karar verildi.

 Açıklamada, VAR’ın dört önemli katkısı olacağı vurgulandı. Bunlar kale topun kale çizgisini geçip geçmediği, penaltı kararları ya da penaltıya sebep olan pozisyonlar, sadece doğrudan gösterilen kırmızı kartlar ve yanlış kimlik tespiti olarak ifade edildi.

 SİSTEM İLK OLARAK FRANSA-İTALYA MAÇINDA SİSTEM DENENDİ

 VAR sistemi, ilk olarak 1 Eylül 2016’da İtalya ile Fransa arasında oynanan hazırlık maçında denendi. İtalyan futbolcular, Fransız defans oyuncusu Layvin Kurzawa’nın ceza sahası içinde topu elle oynadığı iddia ederek hakeme penaltı itirazında bulundu. Karşılaşmanın Hollandalı hakemi Björn Kuipers de bunun üzerine oyunu durdurdu ve saha kenarında videodan pozisyon tekrarını izleyip penaltı olmadığına karar verdi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler