Galatasaray veda etti

Galatasaray Liv Hospital, Basketbol THY Avrupa Ligi play-off çeyrek final üçüncü maçında İspanyol ekibi Barcelona'ya 78-75 yenilerek, seride 3-0 geriye düştü ve elendi.

Yayınlanma: 20.04.2014 - 22:54
Abone Ol google-news

THY Euroleague Top 8 üçüncü maçında Galatasaray Liv Hospital, Barcelona karşısında maçın büyük kısmını önde geçmesine rağmen son çeyrekte Huertas'ı durduramadı ve sonuna kadar mücadele ettiği karşılaşmadan boynu bükük ayrılarak Euroleague sezonuna nokta koymuş oldu.

Karşılaşmaya Barcelona pota altında Tomic ve faul problemine girene kadar Dorsey ile üstünlük kurarak başladı. İlk dakikalarda 5 hücum ribaunduyla skorda da öne çıkmayı başardı. Akabinde ise Arroyo'nun maça ısınması maçın çehresini değiştirdi. Porto Rikolu yıldız asistler ve sayılarıyla direkt oyuna etki etti. Bunun yanında Zoran Erceg de 4 numaradaki etkinliğiyle Barcelona savunmasını zorladı. Sarı-Kırmızılılar da henüz ilk çeyrekte farkı çift hane barajına çekmeyi başarmış oldu böylece. İlk çeyrek 23-15 Galatasaray üstünlüğüyle sonuçlandı.

kinci çeyrekte Arroyo'nun dinlendiği kısımda Galatasaray Liv Hospital hücumu sekteye uğrarken Barcelona'nın son haftalardaki joker oyuncusu Jacob Pullen sahneye çıktı ve maça tekrar dengeyi getirmeyi başardı. Victor Sada'nın da skor dışında verdiği katkı Katalanlar için tamamlayıcı nitelikteydi. Ender'in sürüklediği hücumlar genellikle Macvan veya Erceg'in tepeden yönlendirilmesiyle sonuca ulaştırılmaya çalışıldı. Markoishvili'nin son saniyelerde elinde patlayan toptan üç sayılık isabet çıkarmasıyla da Galatasaray Liv Hospital soyunma odasına 40-35'lik üstünlükle gitti.

Barcelona üçüncü çeyreğe oyun kurucu Huertas yerine Sada'nın Arroyo üstündeki baskısını tercih ederek başlamayı tercih etti. Bu tercih Galatasaray Liv Hospital'ı sayı üretkenliğinden uzak tutarken, Macvan oyuna girerek 5 numaradan hücuma çeşitlilik getirmeyi başardı. Barcelona ise Tomic'in içeriden, Abrines'in dışarıdan isabetleriyle uzun süre sonra Galatasaray Liv Hospital'ı yakalamayı başardı ve 53-52 öne geçti. Son çeyreğe de bu skorla girildi.

Son çeyreğe ise Barcelona'dan Brezilyalı Huertas çok etkili başladı. Perdeleri doğru kullanan ve skoru üstlenen guard, 6.30 dakika kala takımı adına farkı 5 sayıya çıkardı. Bu sırada Bonsu ve Domercant bekleneni veremezken Arroyo, kendisini karşılamaya çok yükseğe çıkan Barcelona uzunları üzerinden cezayı keserek hücumu sürüklemeye devam etti. Son 3 dakika içinde koç Ergin Ataman, eşleşmeli alan savunmasıyla Barcelona'yı şaşırtmayı başardı. Hücumda ise Arroyo'nun üçlüğü, ardından da Markoishvili'nin hızlı hücumda bulduğu turnikeyle Galatasaray 1.40 kala tekrar öne geçti. Ancak Huertas'ın basketlerine engel olamayan Sarı-Kırmızılılar, Barcelona oyuncularının faul çizgisindeki ikramlarına doğru hücumlarla karşılık veremedi ve sahadan 78-75 mağlup ayrılarak Euroleague sezonunu gururla kapamış oldu.

Ergin Ataman: "İkinci devre hücumda zorlandık"

Ergin Ataman: "Maç genelinde özellikle ilk yarı iyi bir basketbol oynadık ve Barcelona’ya karşı üstün bir performans gösterdiğimizi söyleyebilirim. Bilhassa ikili oyunları başarıyla oynadık ve ilk devreyi istediğimiz gibi bitirdik. Ancak ikinci devrede skorda zorlandık. 3. çeyrek 12 sayı atabildik, top kayıpları yaptık ve boş atışları kaçırdık. Huertas savunmasında biraz hatalar yaptık. O da beklenmedik şekilde skora çok ciddi bir katkı yaptı. Her şeye rağmen son 50 saniye içinde 3 defa maç topunu elde ettik. Sonuçta çok iyi mücadele ettik, birkaç hatayı Barcelona iyi değerlendi ve 3-0 kazandı. 27 maçlık bir Euroleague maratonu yaşadık ve tüm sakatlıklara rağmen çeyrek final takımı olduğumuzu gösterdik. Bundan sonra tüm hedefimiz lig."

Xavi Pasqual: "Bu başarıdan dolayı çok mutluyuz. Altıncı sezonda beşinci kez Final – Four oynayacağız. Bugünkü maçtan dolayı takımımı kutlamak istiyorum. Çok güzel bir gün geçirdiler. Seyirciler için de güzel bir karşılaşma oldu. Maçın son bölümü çok çekişmeli geçti. İki takım da kazanabilirdi. Son bölümde iyi savunma yaptık ve Final-Four’a kaldık." (TBF)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler