İsviçre beraberlikle turladı

2018 Dünya Kupası E Grubu'nda İsviçre ve iddiası kalmayan Kosta Rika karşı karşıya geldi. Mücadele 2-2 berabere sona erdi. Sırbistan'ın da Brezilya'ya 2-0 mağlup olmasıyla İsviçre gruptan çıkmayı başardı.

Yayınlanma: 27.06.2018 - 22:59
İsviçre beraberlikle turladı
Abone Ol google-news

Yüksek tempoda geçen ilk yarıda Kosta Rika'nın girdiği gol pozisyonlarına rağmen ilk gol İsviçre'den geldi. Lichtsteiner'in uzak direğe yaptığı ortada Embolo topu indirdi, Dzemaili de önüne düşen topu müsait pozisyonda ağlara göndererek 31. dakikada perdeyi açtı ve İsviçre'yi 1-0 öne geçirdi.

İkinci yarı da tıpkı ilk yarı gibi yüksek tempo ve karşılıklı pozisyonlarla başladı. 56. dakikada Campbell'ın kullandığı köşe vuruşunda çok iyi yükselerek kafa vuruşunu yapan Waston topu ağlara gönderdi ve Kosta Rika bu golle beraberliği yakaladı: 1-1.

88. dakikada İsviçreli Zakaria'nın yaptığı yerden ortada Drmic'in yaptığı şık vuruşla İsviçre son dakikalarda 2-1 öne geçirdi.

90+1'de Kosta Rika lehine verdiği penaltı kararını, VAR uygulamasıyla, öncesinde ofsayt olduğunu gerekçe göstererek iptal eden hakem Turpin; bir dakika sonra Campbell'ın yerde kaldığı pozisyonda tekrar Kosta Rika lehine penaltı noktasını işaret etti. Penaltı vuruşuınu, şansının da yardımıyla ağlara gönderen Ruiz takımına beraberliği getirdi ve karşılaşma 2-2'lik skorla sona erdi.

Grubunu ikinci sırada tamamlayan İsviçre, ikinci turda F Grubu'nun lideri İsveç'le karşılaşacak.

 

OPTA VERİLERİ

-Kendall Waston'un İsviçre karşısında bulduğu golle beraber 2018 Dünya Kupası'nda gol atamayan takım kalmadı; 32 takımın tamamı gol attı.

-Yann Sommer, Dünya Kupaları tarihinde 1998'de Zubizaretta ve 2014'te Valladares'ten sonra kendi kalesine gol atan üçüncü kaleci oldu. 


İSVİÇRE: 2 - KOSTA RİKA: 2
STAT: Nijniy Novgorod
HAKEMLER: Clement Turpin, Nicolas Danos, Cyril Gringore (Fransa)
İSVİÇRE: Sommer, Lichtsteiner, Schar, Akanji, Rodriguez, Behrami (dk. 60 Zakaria), Xhaka, Shaqiri, Dzemaili, Embolo, Gavranovic (dk. 69 Drmic)
KOSTA RİKA: Navas, Acosta, Gonzalez, Easton, Gamboa, Borges, Guzman (dk. 90+1 Azofeifa), Oviedo, Colindres (dk. 81 Wallace), Ruiz, Campbell
GOLLER: Dk. 31 Dzemaili, dk. 88 Drmic (İsviçre); dk. 56 Waston, dk. 90+3 Sommer (kk.) (Kosta Rika)
SARI KARTLAR: Lichtsteiner, Zakaria, Schar (İsviçre); Gamboa, Campbell, Waston (Kosta Rika)



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler