Soruşturmanın sebebi belli oldu: Pogba için 49 milyon avro komisyon

FIFA'nın bonservisine 89 milyon Pound ödenen Pogba'nın transferini niye soruşturduğu ortaya çıktı. Fransız yıldızın menajeri, transferde FIFA talimatlarına aykırı olarak iki kulübü ve futbolcuyu temsilen toplam 41.3 milyon Pound (49 milyon Avro) komisyon aldı.

Yayınlanma: 11.05.2017 - 16:35
Abone Ol google-news

Paul Pogba, yaz transfer döneminde Juventus'tan Manchester United'a toplam 89 milyon Pound bonservis bedeliyle transfer olmuştu. Bu bedel, bugüne kadar dünya futbol tarihinin en yüksek bonservisiydi.

Dünya rekortmeni Pogba'nın transferi hakkında FIFA bir inceleme başlatmıştı. NTV Spor'un haberine göre, incelemenin sebebi Pogba'nın menajeri Mino Raiola'nın aldığı komisyon bedeliydi.

FIFA kurallarına göre, bir menajer transfer operasyonunda birden fazla tarafı temsil edemiyor. Ancak Raiola, Paul Pogba'nın Manchester United'a transferinde üç tarafı da temsil etti.

Raiola'ya Juventus 22.8 milyon Pound, Manchester United beş yıl içinde 16.39 milyon Pound ödeyecek. Pogba da Raiola'ya ait olan Uuniqq SARL şirketine 2.2 milyon Pound verecek. Böylece Raiola'nın bu transferden toplam komisyonu 41.3 milyon Pound'u (yaklaşık 49 milyon Avro) bulacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler