Ümit Özat: Yiyorsa kadın teknik direktör olsun

Elazığspor Teknik Direktörü Ümit Özat, oldukça çarpıcı açıklamalarda bulundu. "Fenerbahçe'yi Çengelköy kasabı çalıştırsa bile şampiyon olur" diyen Özat, "Kadın yiyorsa teknik direktör olsun.Gelsin bakalım 30 erkeğin başına göreyim" ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 20.01.2015 - 12:31
Abone Ol google-news

Fenerbahçe'nin eski kaptanı Ümit Özat, Lig Radyo'da yayınlanan 'Ajans Futbol’ programına konuk oldu. Şu anda Elazığspor'u çalıştıran eski milli futbolcunun açıklamaları şöyle:

"EN ÇOK KEYİF ALDIĞIM NOKTA ANTRENÖRLÜK"

Beni kendimi en mutlu hissettiğim yer antrenörlük. Daha sonra televizyona dönmeyeceğim diye birşey yok ama 60-65 yaşına kadar aktif olarak sahada olmak istiyorum. Elazığ'da futboldan başka birşey düşünemiyorsun.

"KÖLN'Ü SEÇMEMİN NEDENİ"

Beni en çok tanıyan isim bile 'Ümit, Psv’ye gitsin arkasından su toplarım' demişti. O dönem Katar, Kore, PSV gibi takımlar varken Köln’ü seçtim. Çünkü akademi şansı da yanındaydı. 12 ay gibi süreçte dünya tarihinde bir Türk ilk defa kaptan olmayı başardı. Küpeli ve sarışın bir çocuk olsaydı daha farklı görünürdü ama ben aykırı adam olduğum için çok fazla sevilmedim. Bu zamana kadar hep zorluklarla mücadele ettim. Futbolculuğum zor geçti, son dönemleri çok başarılıydı. Antrenörlüğümün daha çok başındayım, ama çok başarılı olacağım.

"REAL MADRID'DE OYNARDIM"

Fenerbahçe’ye geldiğimde aslında yanlış yerde oynatılıyordum. Hep ön liberoda oynatılmayıp 22 yaşımda sağ veya sol bek oynatılsaydım kesin olarak söylüyorum çok rahat Real Madrid'de oynardım.

"DAUM ÇOK FARKLIYDI"

Bende çok emeği geçen kesinlikle Daum'dur. Hala onun bıraktığı ekmeği yiyorlar. Ondan sonra gelen hocalar bunun rahatlığını yaşadı. Devamlı çıtayı yüksek koyduğu için büyük başarılar yakaladı. Tabiki hatalarıda vardır artıları daha fazlaydı.

"ÖNEMLİ OLAN İSTİKRAR"

Dikkat edin benim en önemli özelliğim her sene 50 maçtan aşağıda oynamadım. Antrenman varsa 1 saat önce gelirdim. Şimdi oyunculara bakıyorsunuz tamamen popülist yaşıyorlar.

"HEP BAŞKALARI ŞAMPİYON YAPTI"

Dinamo Kiev maçında gitmeyi kafaya koymuştum ama şampiyon olarak gitmek istiyordum. Bir sene şampiyon olduk 'Pierre oldu' dediler, 1 sene oldu 'Alex' dediler. 1 sene olduk 'o yaptı' dediler. Ben ayrıldıktan sonra bakıyorsunuz 1 şampiyonluk var. Demek ki böyle değilmiş. Bizlerle çalışan hocada şanslıydı. Şimdi saçı ile sakalı ile yanındaki kızla oyuncuların iyi veya kötü olduğu görülüyor. Ben dış ayak ile orta yapıyordum, 'yeteneksiz' dediler. Bakın Atiba’ya, tek ayağı var. Geçmişte foto muhabirliği yapan şimdi yorumcu oluyorsa bu iş bitmiştir. Bunların yorumladığı futbol bu kadar. Ben oynamışım dünyanın en iyi stadında. Foto muhabirleri 2 maç izledi diye mi yorumcu olacak. Bu ülke 20 sene Fatih Terim ile Mustafa Denizli’nin etrafında döndü. Seminer faciaydı kimse bilmiyor, ama 400 TL veremeyip seminere gidemeyenler vardı.

"FENERBAHÇE'Yİ ÇENGELKÖY KASABI ÇALIŞTIRSA BİLE ŞAMPİYON OLUR"

Aziz Yıldırım doğruları yaptı şimdilerde. Bir sürü kariyerli teknik adam geldi ya birinci yada ikinci oluyor. 3,5-4 milyon Euro vermenin anlamı ne? Bir antrenörün kalitesi ancak yüzde 30'dur. Bir aşçının elindeki malzeme kötüyse yemek güzel olur mu? Fenerbahçe’yi çengelköy kasabı çalıştırsa bile şampiyon olur. Mesela Atletico Madrid geçen sene şampiyon olmuş ama bir yere yazın 10 yıl içinde bir daha olamaz. Çünkü Barcelona veya Madrid bırakmaz. Gerçek olan futbolcu kalitesidir.

"YİYORSA KADIN TEKNİK DİREKTÖR OLSUN"

Kadın futboldan anlamaz. Önce benim yanımda çalışan isimler ne iş yaptığını incelesinler. Ben travesti, eşcinsel, erkek, kadın diye ayırmam ki. Ben cinsel tercihlerine bakmam, beyinlerine bakarım. 120 yıllık futbol tarihinde 5 tane kadın yer almamış, bu gerizekalılara ben bundan sonra mı anlatacağım. Kadın öğretmen olabilir, aşçı olabilir, psikolog olur deriz ama hadi yiyorsa teknik adam olarak takımın başına getirsin. Hadi gelsin bakalım 30 tane erkeğin başına göreyim. Bu ülkede acitasyon yoluyla kadınlar üzerinden gelmeye çalışıyorlar. Kalbimin en ufak yerinde leke yok çünkü.

"TEŞVİK VAR, AMA ŞİKE YOK"

Passoligin sorun olduğunu düşünmüyorum ve bahane olarak algılanıyor. Yeniden yargılama konusuna gelirsek bu Fenerbahçe üzerinden düşünülürse mesela bu ülkede yıllarda teşvik var. Kim diyorsa teşvik yok oda yalancıdır. Bu ülkede şike yapmaya geçersek bu biraz zor iş. Yapanda Allah ile kendi arasındadır. Dolayısıyla eğer şikede varsa buna güçlü her takım dahil olmuştur. Yoksada hiçbiri dahil olmamıştır önce herkes kendi kapısının önünü temizleyecek. Eğer şike varsa dört büyükleirn hepsi yapmıştır. Eğer yoksa yapmamıştır. Biz bu camiada herşeyin ne olduğunu biliyoruz. Şu tarihten öncekiler şike değil bu süreçten sonrakiler şikedir denir mi diye. Bu katile daha önce cinayet suç değil şimdi suç demek gibi birşey demektir. Böyle birşey anlaşılmaz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler