Fas mutfağının en özel lezzeti: MasterChef tavuklu tarif tarifi
Yumuşacık tavuk eti, baharatların eşsiz uyumu ve sebzelerin aromasıyla pişen tavuklu tajin, sofranıza Fas mutfağından otantik bir tat katıyor. Peki, bu özel lezzet nasıl yapılır? İşte, MasterChef tavuklu tarif tarifi...
Fas Mutfağının Balzama Sarılmış Gülü: Şebakiye (Chebakia) Tarifi
Şekli açan güllere benzeyen, kızartıldıktan sonra bol ballı şuruba batırılan bu çıtır kurabiye, Fas sofralarının vazgeçilmezidir.
Pastilla tarifi
Tatlı ve tuzlunun dans ettiği bu Fas lezzeti, misafir sofralarına yepyeni bir renk katmak isteyenler için idealdir. Peki, Fas mutfağından egzotik ve sofistike bir tat olan bu tarif nasıl yapılır? İşte, enfes pastilla tarifi...
Fas mutfağından her yemeğin yanına çok yakışan enfes tarif: Taktouka salatası tarifi
Taktouka; sağlıklı, hafif ve besleyici bir sebze yemeği olarak iftar sofralarınıza çok yakışacak. Peki, Fas mutfağından her yemeğin yanına çok yakışan bu enfes tarif nasıl yapılır? İşte, leziz taktouka salatası tarifi...
Fas mutfağının kıtır lezzeti: M’semen tarifi
İncecik kat kat açılan ve çıtır çıtır dokusuyla damakları şenlendiren M’semen, Fas mutfağının en sevilen ekmeklerinden biri! Kahvaltıda bal veya reçelle, yemeklerin yanında ise tuzlu soslarla tüketebilirsiniz.
Fas mutfağının pilava farklı bakışı: Seffa Medfouna tarifi
Hem tatlı hem tuzlu lezzetleri bir araya getiren Seffa Medfouna, Fas mutfağının az bilinen hazinelerinden biri olarak sofralarınıza geliyor.
MasterChef ördek pastilla nasıl yapılır? Fas mutfağının sevilen lezzeti ördek pastilla tarifi...
Ördek pastilla, hem görsel sunumu hem de eşsiz lezzetiyle sofralarınızda fark yaratacak bir yemektir. Peki, MasterChef ördek pastilla nasıl yapılır? İşte, Fas mutfağının sevilen lezzeti ördek pastilla tarifi...
Fas mutfağı ve yemek kültürü! En sevilen 2 tarifi…
Fas mutfak kültürü Berberilerden, Araplardan, Endülüslerden, daha sonra Osmanlı’dan, İspanya ve Fransa’dan etkilenen kozmopolit bir mutfaktır. Etin, deniz ürünlerinin, sebzenin ve kuru meyvelerin aynı oranda sevilip, tüketildiği Fas lezzet çeşitliliği bakımından gerçek bir cennet. Çeşit çeşit baharatın, taze ve kuru meyvelerin sıklıkla kullanıldığı Fas mutfağı dünyanın en egzotik mutfaklarından biri.