Osmanlı mutfağının incisi: Güllaç tarifi
Sütlü ve hafif yapısıyla Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan güllaç, Osmanlı mutfağından günümüze uzanan en zarif tatlılardan biri. Gül suyu ve nar taneleriyle taçlanan bu lezzet, hem ferahlatıcı hem de şık sunumuyla dikkat çekiyor. İşte adım adım güllaç tarifi...
Osmanlı mutfağından günümüze: Muhallebili Güllaç Tarifi
Süt, gül suyu ve incecik güllaç yapraklarının hafifliği, ortasına saklanan kremsi muhallebiyle birleşiyor. Antep fıstığı ve nar taneleriyle süslenen bu tarif, hem hafifliği hem zarafetiyle sofraların yıldızı olmaya aday.
Güllaçtan pratik soğuk baklava tarifi...
Güllaç yufkası kullanarak çok pratik bir şekilde soğuk baklava yapmak mümkün... İşte enfes soğuk baklava tarifi!
Osmanlı'dan günümüze uzanan güllacın tarihi
İftardan sonra genellikle akla ilk gelen tatlı güllaçtır. Neredeyse her markette güllaç satışı yapılmakta ve çoğu evde de güllaç tatlısı yapılmaktadır. Peki, güllaç neden sadece Ramazan'da yapılır?
Ramazan lezzeti güllacın hikayesi: Güllaç nasıl yapılır?
Güllaç, özellikle Ramazan ayının vazgeçilmez tatlıları arasında yer alan, hafif ve lezzetli bir tatlıdır. Geleneksel Türk mutfağının önemli bir parçası olan güllaç, ince güllaç yapraklarıyla yapılan ve genellikle sütlü bir muhallebi ile harmanlanarak hazırlanan bir tatlıdır. İşte güllacın tarihi ve yapılışı...
Güllaç da lüks oldu: Kilosu cep yakıyor
Ramazan ayının sevilen tatlısı güllaç, bu yıl iftar sofralarının vazgeçilmezi olamadı. Güllacın kilosu bu yıl 150 liradan alıcı buluyor.
Ramazanın gülü güllaç nasıl yapılır?
Güllaç, Ramazan deyince akla gelen ilk tatlılardan biridir. Ramazanın gülü diye bilinen güllaç hafif, sağlıklı ve az malzemeyle yapıldığı için iftar sofralarınının vazgeçilmezi. Güllaç yaprakları su, nişasta ve undan oluşan akışkan kıvamlı harcın ocakta veya sac üzerinde pişirilip, kurutulmasıyla elde edilir. Süt, toz şeker ve gül suyuyla ıslatılarak kolayca hazırlanır.