Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
5°C Hafif yağmur İstanbul
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Bilim ve Teknoloji Sürdürülebilirlik eGazete Resmi İlanlar
Dolar 43,20
Euro 50,34
Sterlin 58,00
Bitcoin 4.841.076,34
Gram Altın 6.410,72
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Moda
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler Kamu Denetçiliği Kurumu
Elektrik şirketlerine uyarı! Elektrik şirketlerine uyarı! İzmir’deki orman yangınına ilişkin ombudsman uyarısına enerji şirketleri “maliyet” gerekçesiyle yanıt verdi. Kamu Denetçiliği Kurumu savunmaları yetersiz buldu.
Emeklilikte maaş farkını bitirecek öneri! Emeklilikte maaş farkını bitirecek öneri! Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), aynı şartlara sahip olmalarına rağmen sadece başvuru yılı nedeniyle emekli maaşlarında oluşan ciddi uçurumu ele alan özel raporunu yayımladı. Raporda, 2024 ve 2025 yılları arasındaki tarih farkının sosyal güvenlik sistemindeki adalet duygusunu zedelediği vurgulanırken, mağduriyetlerin önlenmesi için kalıcı bir yasal düzenleme yapılması çağrısında bulunuldu.
Sayıştay 25 denetçi yardımcısı adayı alacak: Sayıştay yardımcılığı sınavı başvuruları ne zaman? Sayıştay 25 denetçi yardımcısı adayı alacak: Sayıştay yardımcılığı sınavı başvuruları ne zaman? Sayıştay Başkanlığı, boş bulunan 25 kadro için denetçi yardımcısı adayı alacak. Kurumun, yayımlanan ilanına göre, başvuruda bulunanlar eleme, yazılı ve mülakat sınavlarına tabi tutulacak. Peki, Sayıştay yardımcılığı sınavı başvuruları ne zaman?
103 bin lira yetim aylığı borcu silindi 103 bin lira yetim aylığı borcu silindi Kamu Denetçiliği Kurumunun (KDK), "dostane çözüm yolu" kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile gerçekleştirilen görüşmeler sonucu fazla ödeme yapıldığı gerekçesiyle bir kişiye çıkarılan 103 bin lira yetim aylığı borcunun silinmesi sağlandı.
KDK'den emekli ikramiye farkı ödemesine tavsiye kararı KDK'den emekli ikramiye farkı ödemesine tavsiye kararı Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), kat sayı artışından doğan ikramiye farkı alacağı, ödemeden haberdar edilmemesi nedeniyle Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) iade edilen emekli yurttaşın mağduriyetinin çözülmesi için tavsiye kararı aldı. SGK, karar üzerine mevcut uygulamanın gözden geçirilerek tedbir alınması için çalışma başlattı.
Üniversite öğrencisi talep etmişti: KDK'den 'vegan menü' hamlesi Üniversite öğrencisi talep etmişti: KDK'den 'vegan menü' hamlesi Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), bir öğrencinin başvurusu üzerine üniversite yönetimi ile temasa geçerek, üniversite yemekhanesinde veganlar için de seçmeli menünün servis edilmesini sağladı.
Milyonlarca çalışanı ilgilendiren 'promosyon' kararı Milyonlarca çalışanı ilgilendiren 'promosyon' kararı Kamu Denetçiliği Kurumu, banka maaş promosyonunda enflasyondaki artışın göz önüne alınarak artış yapılması yönündeki talepleri incelemeye aldı.
KDK'den "down sendromlu çocuk annesinin saatlik izinleri, yıllık izninden düşülmemeli" kararı KDK'den "down sendromlu çocuk annesinin saatlik izinleri, yıllık izninden düşülmemeli" kararı Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), down sendromlu çocuğunu özel eğitim kurumuna bırakmak için saatlik izin kullanan annenin başvurusunda, kullanılan saatlik izinlerin yıllık izinden düşülmemesi gerektiği yönünde tavsiye kararı verdi.
KDK'den üniversiteye yatay geçişte yedek adaylar için mevzuat düzenlemesi tavsiyesi KDK'den üniversiteye yatay geçişte yedek adaylar için mevzuat düzenlemesi tavsiyesi Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), başvuru süresi dolduğu gerekçesiyle yatay geçiş hakkından yararlanamayan yedek adayın kaydının yapılması için üniversiteye, konuyla ilgili mevzuatta düzenleme yapılması için de Yükseköğretim Kurumu'na (YÖK) tavsiyede bulundu.
KDK'den, 5 yıl sonra yapılan ek ikramiye ödemesine 'yasal faiz' tavsiyesi KDK'den, 5 yıl sonra yapılan ek ikramiye ödemesine 'yasal faiz' tavsiyesi Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), emekli ikramiyesinin bir yıl işlem yapılmadığı gerekçesiyle Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) iade edildiği olayda, 5 yıl sonra talep üzerine aynı miktar olarak ödenmesini hakkaniyete uygun bulmadı. KDK, başvurucuya yasal faiz ödenmesi ve ilgili mevzuatta düzenleme yapılması yönünde SGK'ye tavsiye kararı verdi.
Bakan yardımcıları kimseyi umursamıyor Bakan yardımcıları kimseyi umursamıyor Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından kusurlu bulunan ve uyarılan bakan yardımcıları, her üç karardan birini uygulamadı. Bazı bakan yardımcılarının Kamu Denetçiliği Kurumu’nun kararlarına uyma oranı, yüzde 0 oldu.
Kamu Denetçiliği Kurumu’na başvuru yüzde 266 arttı Kamu Denetçiliği Kurumu’na başvuru yüzde 266 arttı CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Kamu Denetçiliği Kurumu’na yapılan şikayetlerin artışı, Türkiye’de adalete olan güvenin azaldığını ortaya koyduğunu belirtti.
Sorular kurumlara takıldı Sorular kurumlara takıldı CHP’li Fikret Şahin, geçen yıl sağlıkla ilgili 36 soru önergesi verdi. Yanıt alabilmek için üç kuruma başvurdu. Hepsi sonuçsuz kaldı. Şahin, “Bilgi edinmemiz engelleniyor” diyerek tepki gösterdi.

En Çok Okunanlar

Meteoroloji’den kuvvetli kar ve fırtına uyarısı: 9 il için sarı kod
Meteoroloji’den kuvvetli kar ve fırtına uyarısı: 9 il için sarı kod Meteoroloji, yoğun kar ve fırtına uyarısı yaptı. 9 il için sarı kodlu alarm verilirken, doğu bölgelerinde sıcaklıkların düşmesi bekleniyor.
Emekli bayram ikramiyesine ne kadar zam yapılacak?
Emekli bayram ikramiyesine ne kadar zam yapılacak? 2026 yılı emekli bayram ikramiyesi artış oranları ve ödeme takvimi milyonlarca emekli tarafından yakından takip ediliyor. Kulislerde bayram ikramiyesinin yükseltileceği iddiaları güçlenirken, Ramazan ve Kurban Bayramı öncesi yapılacak ödemeler için iki farklı formül üzerinde duruluyor. Peki, 2026 emekli bayram ikramiyesi ne kadar olacak? Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? İşte SSK, Bağ-Kur ve memur emeklilerini heyecanlandıran bayram ikramiyesi zammı ve mart-mayıs ayı ödeme takvimine ilişkin tüm ayrıntılar...
Rezan Epözdemir hakkında tahliye kararı
Rezan Epözdemir hakkında tahliye kararı “Rüşvete aracılık etme” suçlamasıyla tutuklanan avukat Rezan Epözdemir hakkında tahliye kararı verildi.
Yaşlı adam hayatını kaybetmişti
Yaşlı adam hayatını kaybetmişti Gümüşhane'nin Kürtün ilçesinde karlı yolda kontrolden çıkan kamyonetin dere yatağına devrilmesi sonucu ağır yaralanan yaşlı adam, tedavi gördüğü hastanede 8 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti. Yaşlı adamın lösemiden vefat eden torununun cenazesine katılmak üzere Gümüşhane'ye gittiği öğrenildi.
‘Sahne benim evim’
‘Sahne benim evim’ Bakırköy Belediye Başkanı Ayşegül Ovalıoğlu’nun sanat danışmanı ve Bakırköy Belediye Tiyatroları'nın Genel Sanat Yönetmeni Ragıp Savaş, Bakırköy Belediye Tiyatroları’nın yeni sanat dönemini, açılan sahneleri ve gelecek projelerini Cumhuriyet’e anlattı.
MEB ismini hızla sildi:
MEB ismini hızla sildi: İstanbul merkezli 5 ilde düzenlenen FETÖ operasyonu kapsamında gözaltına alınan 81 şüpheli arasında Tuzla İlçe Millî Eğitim Müdürü Metin Çangır’ın da bulunduğu ortaya çıktı. İktidara yakınlığıyla bilinen Eğitim Bir-Sen’de uzun süre yöneticilik yapan Çangır’ın gözaltına alınmasının ardından, Millî Eğitim Bakanlığı ismini kurumsal internet sitesinden apar topar kaldırdı.
Temassız ödeme limitinde büyük değişiklik
Temassız ödeme limitinde büyük değişiklik BDDK, temassız ödemelere ilişkin yeni düzenlemeyi bankalara bildirdi. Şifresiz işlem limitinde yapılan güncelleme, ödeme işlemlerinde yeni dönemi başlatıyor.
İstanbul'a kar yeniden geliyor!
İstanbul'a kar yeniden geliyor! İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kentte 18-19 Ocak tarihlerinde karla karışık yağmur beklendiğini bildirdi.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2026
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye