MÜSİAD'da 'pastırma' krizi
İktidara yakın patron örgütü MÜSİAD'ın Kayseri'de düzenlenen genel kurulunun ardından başlayan 'pastırma' gerilimi, krize dönüştü. Derneğin Kastamonu Şube Başkanı Sadık Kışlı, kurulda pastırma dağıtması nedeniyle gelen tepkilere karşılık istifa etti. Kışlı'yla birlikte Kastamonu şubesinden 30'u aşkın iş insanı da dernekten ayrıldı.
Afyon sucuğu, AB Coğrafi İşaret Tescili aldı
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Afyonkarahisar’dan AB’ye lezzetli bir imza daha… Afyon pastırmasından sonra şimdi de 'Afyon sucuğu', Avrupa Birliği'nden Coğrafi İşaret Tescili alarak 35. tescilli ürünümüz oldu. Üreticimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, bu gururu hep birlikte paylaşıyoruz" açıklamasında bulundu.
Lokanta usulü pastırmalı kuru fasulye tarifi
Lokanta usulü lezzeti sofranıza taşıyan bu tarifle, pastırmanın aroması kuru fasulyeye bambaşka bir boyut kazandırıyor. Kış sofralarının vazgeçilmezi olmaya aday!
Pastırma yazı nedir, ne zaman başlayacak? Pastırma sıcakları kaç gün sürecek?
Eylül ayının serin havasıyla birlikte yaklaşan pastırma yazı, sıcaklıkların yeniden artacağı beklentisiyle yurttaşlar tarafından merak konusu oldu. Peki, pastırma yazı nedir, ne zaman başlayacak? Pastırma sıcakları kaç gün sürecek?
Özgür Demirtaş pastırmanın 100 gram fiyatını paylaştı: Şaka değil, ben çektim
Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş sosyal medya hesabından pastırmanın 100 gram fiyatını paylaştı. Demirtaş, "Ekonominin felaket bir yere gittiğini görmek için okuma yazma bilmek yeterli" dedi.
Kayseri zekasının yeni keşfi 'pastırma imitasyon'
Kayseri’de pastırmacılık işi yapan Yasin Güzel, pastırmanın kilosunun pahalandığını ve o nedenle pastırma hırsızlığına önlem olarak, dükkanların önüne maket pastırma astıklarını söyledi. Güzel; "Müşteriler gerçek zannediyorlar ve dokunuyorlar. Isırmaya çalışanlar dahi oluyor. Ancak onun maket olduğunu anlayınca gülüyorlar” dedi.