Film gecelerinin yeni yıldızı: İtalyan usulü patlamış mısır tarifi...
Sinemayla özdeşleşen mısır, eskiden beri evlerde çayın yanına en çok tercih edilen yiyeceklerden biridir. Peki, film gecelerinizin yeni yıldızı olacak bu lezzet nasıl yapılır? İşte İtalyan usulü patlamış mısır tarifi...
Mutfakla alakalı bilmeniz gereken 10 pratik bilgi: Bu tüyolar size çok kolaylık sağlayacak!
Mutfakta zaman geçirmek birçoğumuz için keyifli olsa da, bazılarımız için gerçekten bir zulüm olabilir. Peki, hangi tüyolar size mutfakta kolaylık sağlayabilir? İşte mutfakla alakalı bilmeniz gereken 10 pratik bilgi...
Reçelin kıvamı sulu olursa ne yapılır? Reçel nasıl koyulaştırılır?
Kahvaltı sofralarınız için şahane yaz meyveleriyle özenle reçel hazırladınız. Fakat reçelin kıvamı bir türlü koyulaşmadı. Peki, ne yapacaksınız? İşte, kıvamı sulu olan reçeli koyulaştırma yöntemleri…
Yemek yaparken işinize yarayacak 10 ipucu!
Mutfağınızda pratik olmak size hem zamandan kazandırır, hem de lezzetli yemekler yaparken işinizi kolaylaştırır.
Gastronominin temellerini oluşturan 5 ana sos
19. yüzyılın başlarında Klasik Fransız mutfağının kurucusu kabul edilen Marie-Antoine Careme çok sayıda pişirme tekniğini kullanışlı hale getirmiştir. Yaptığı ana soslara baharat, çeşitli otlar veya şarap ekleyerek birçok sos elde etmiştir. Bu soslara da ‘anne sosları’ adı verilmiştir. 20. yüzyılın başlarında değişiklikler yapılarak; beşamel, espanyol, velute, hollandez ve domates sos ortaya çıkmıştır.