Türk Hemşireler Derneği Başkanı, Cumhuriyet'e değerlendirdi
İşyerlerinde ciddi bir şiddet olduğunun altını çizen Özbaş, “Bu şiddet yalnızca hasta yakınından değil yönetici ve diğer meslek mensuplarından da geliyor" dedi.
'Büyük bir felaket yaşadık'
Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi ve Türk Hemşireler Derneği işbirliğiyle düzenlenen 8. Uluslararası 19. Ulusal Hemşirelik Kongresi, dün Ankara’da başladı.
CHP'den Hemşirelik ve Ebelik Meslek Çalıştayı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, 22 yıllık AKP iktidarında sağlık hizmetlerinin artık ulaşılamaz ve "paran kadar sağlık" noktasına geldiğini belirterek, "Sadece Bakan değişikliğiyle sorun çözülmeyecektir ve yeterli değildir. Sorunların asıl kaynağı olan iktidardan çözüm beklemiyoruz'' dedi.
Yüksek lisans öğrencisi hemşireye 'veteriner danışman' ataması tepki çekti: 'Olayı yargıya taşıyacağız'
Uzman hemşire olabilmek için Fırat Üniversitesi'nde hemşirelik yüksek lisansı yapmaya hak kazanan iki öğrenciye danışman hoca olarak "veteriner" atanması, hemşirelik derneklerinin tepkisine neden oldu. Türk Hemşireler Derneği (THD) Başkanı Doç. Dr. Azize Atlı Özbaş, THD ile birlikte 33 uzman hemşirelik derneğinin, üniversiteye itiraz mahiyetinde bir tavsiye mektubu yazdığını, kararın bu şekilde devam etmesi halinde konuyu yargıya taşıyacaklarını kaydetti.
Bakan Koca'ya zehir zemberek sözler
Hemşireler, çalışma koşullarının ve maaşlarının iyileştirilmesi talebi ile dün Ankara’da eylem yaptı. Antalya Atatürk Devlet Hastanesi’nde yoğun bakım hemşiresi olarak görev yapan Yasemin Değirmenci, hemşire maaşının kiralık ev tutmaya bile yetmediğini dile getirerek Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya seslendi. Hemşire, "Bizi bu hale düşüren Sağlık Bakanı’na sesleniyorum; yazıklar olsun, hakkımız helal etmiyorum" dedi.
Hemşireler de isyanda
Hemşireler, özlük haklarının iyileştirilmesi talebiyle Ankara Anıtpark’ta toplanarak miting yaptı. Türk Hemşireler Derneği (THD) Başkanı Azize Atlı Özbaş, “Hemşire maaşlarının tek kalemde emekliliğe yansıyacak ve yoksulluk sınırının üstünde olacak şekilde düzenlenmesini, baskı ve mobbingden çalışma ortamlarımızın arındırılmasını, atama bekleyen hemşirelerin bir an önce atanıp hemşire açığının kapatılmaya çalışılmasını, Sağlık Bakanlığında Hemşirelik Daire Başkanlığı'nın tekrar oluşturulmasını, hemşirelik mesleğini ilgilendiren her türlü karar verici ve politika yapıcı mekanizmada hemşirelerin de yer almasını talep ediyoruz” dedi.