HDP Eş Başkanı Buldan: FETÖ’nün siyasi ayağı AKP’dir

Abone Ol google-news

HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, iktidarın FETÖ’nün siyasi ayağını gizlemeye çalıştığını belirterek, “İstedikleri kadar reddetsinler, FETÖ’nün siyasi ayağı, kolu, beyni de AKP’dir, AKP iktidarıdır. Bunların hepsi dava arkadaşlarıdır” dedi.

11 Şubat 2020 Salı, 17:24

HDP Eş Başkanı Buldan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Van Bahçesaray’daki özellikle ikinci çığın yaşanmasının ciddi bir biçimde araştırılması ve sorumlularn açığa çıkarılması gerektiğini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Kırıkkale’de insanlar çığ altındayken miting yaptığını söyleyen Buldan, “Mitingde keyif çayı dağıttı ve TOKİ pazarlaması yaptığını hepimiz gördük. Buradan diyoruz ki; Allah bunlara birazcık vicdan, izan, utanma duygusu versin” diye konuştu. Erdoğan’ın sosyal medyaya ilişkin açıklamalarına atıf yapan Buldan, “Sosyal medya çöplük değildir. Kirlilikten eğer söz edilecekse AKP ve saray trollerinin yarattığı çöplüklerden bahsedilmelidir. Çöplüğü yaratan sizin trollerinizdir. Tabii bir de suç olmalı diyerek sosyal medya kullanıcılarını tehdit etmekten de geri kalmadığını bir kez daha görüyoruz” diye konuştu.

"BUNLAR DAVA ARKADAŞLARI"

FETÖ’nün siyasi ayağı konusunda bir süredir tartışmaların sürdüğüne işaret eden Buldan, “İktidar ayak oyunlarıyla siyasi ayak olduğu gerçeğini gizlemeye çalışmaktadır. İstedikleri kadar reddetsinler, FETÖ’nün siyasi ayağı, kolu, beyni de AKP’dir, AKP iktidarıdır. Bunların hepsi dava arkadaşlarıdır” diye konuştu. AKP’nin FETÖ ile dava arkadaşlıklarının Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ davasında devam ettiğini kaydeden Buldan, “Darbenin, cemaatin siyasi ayağının araştırılması için Meclis’te grubumuzun defalarca araştırma önergesi vermesine rağmen bu önergeler, AKP-MHP çoğunluğuyla reddediliyor. Siyasi ayak ortaya çıkmasın istiyorlar” diye konuştu. AKP’nin suç ortağı olduğunu ve suçunu saklamaya çalıştığını kaydeden Buldan, “FETÖ’nün siyasi ayağı değilseniz cemaat savcılarının açtığı Ergenekon davalarını bir bir düşürürken KCK davalarını neden düşürmediğinizi buradan size sormak isteriz” diye konuştu. 

İdlib’de yaşanan gelişmelere değinen Buldan, “İdlib’de yeniden kayıp haberlerinin geldiğine hep birlikte tanıklık ettik. AKP-MHP ittifakının iktidar hesapları nedeniyle özellikle Suriye’den cenazelerin gelmeye devam etmesi hepimizi derinden üzmüş, yaralamıştır. Kayıpların sorumlusu tezkereye ‘evet’ diyenlerdir” görüşünü belirtti.