Trump'tan Erdoğan'a 'tahliye' teşekkürü

Abone Ol google-news

Trump, Türkiye’de FETÖ üyeliği suçlamasıyla üç yıla yakın süredir tutuklu bulunan ABD vatandaşı ve NASA çalışanı Serkan Gölge'nin cezaevinden çıkmasının ardından Erdoğan'a teşekkür etti.

30 Mayıs 2019 Perşembe, 20:28

<haber-dikey:1416884,1417038>
ABD Başkanı Donald Trump ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün telefonda görüşmüş, görüşmenin ardından Türkiye’de FETÖ üyeliği suçlamasıyla üç yıla yakın süredir tutuklu bulunan ABD vatandaşı ve NASA çalışanı Serkan Gölge serbest bırakılmıştı.

Amerika'nın Sesi'nin haberine göre, bugün gazetecilerin karşısına geçerek açıklamalarda bulunan Trump, "Türkiye'nin az önce geri istediğimiz bir mahkumu serbest bıraktığını öğrendim. Az önce cezaevinden ev hapsine gönderildiğini öğrendim. Oradan da yakın bir zamanda Amerika'ya verilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yardımı için teşekkür etmek istiyorum. Bu harika oldu. İster mahkum, ister rehine deyin, serbest bırakılan bu kişi şu anda ev hapsinde. Yakın bir zamanda Amerika'ya gönderilecek olması iyi bir haber" diye konuştu.

 

Gölge'nin eşi Kübra Gölge dün Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, Serkan Gölge'nin serbest bırakıldığını söylemişti. Kübra Gölge, eşinin nasıl ve neden serbest bırakıldığı konusunda bilgisi olmadığını, ama karardan dolayı mutlu olduğunu belirtmişti.

Gölge'nin 'terör örgütü üyeliğinden' aldığı 7.5 yıl hapis cezası, daha sonra 'terör örgütüne yardıma' çevrilerek 5 yıla düşürülmüştü.