Arzu Süzmen

2016: Modanın bolluk yılı

31 Aralık 2015 Perşembe

Sokaklarda giyilecek pijamalardan, ofiste bizi Kraliçe Victoria’ya dönüştürecek kabarık omuzlara kadar çeşitlilik ve farklılıklarla dolu bir yıl bizi bekliyor. İşte 2016’nın göze çarpan trendleri:

 Pijama sokakta

Sokakta pijama giyer misiniz? Giyseniz elalem ne der? Çin’de senelerce normal karşılanan ve 2008 Pekin Olimpiyatları zamanında devlet tarafından “ülkenin karizmasını sarsmaması için” yasaklanan bu trend, tüm dünyaya yayılacak gibi görünüyor. Céline, Saint Laurent, Pucci’nin seksi saten, şifon, işlemeli slip elbiselerinden Alexander Wang’ın klasik, Dolce Gabbana’nın çiçek desenli pijamalarına kadar defilelerde görülentrend bakalım sokağa ne kadar yansıyacak?

 Kraliçe Victoria’nın omuzlarıyız!

19'uncu yüzyılın iktidar sahnesinin önemli figürlerinden İngiltere Kraliçesi Victoria, aynı zamanda dönemin moda ikonuydu. J.W.Anderson, Fendi,Dior gibi markaların da esinlendiği, tarzının en belirgin detaylarından olan kabarık, karpuz kol bluz ve elbiseleri giyerek ofislerde kraliçe edasıyla dolaşmak serbest. Lady Gaga’nın Kraliçe II. Elizabeth’le tanışırken giydiği kırmızı elbiseden ilham alabilirsiniz.

 

Parlamak güzeldir

2016 yılında gümüş, adeta altın devrini yaşıyor! Pullu, payetli elbiseler ve gümüş rengi aksesuarlarla ışıldamak çok moda. JW Anderson’un klasik süveterlerle kombinlediği kırık ayna parçacıkları ve fütüristik tasarımlar sayesinde daha deneysel bir pırıltıyla karşı karşıyayız.

 

Çizgiyi çekin!

Çizgi deseni uzun zamandır moda olsa da, yeni yılla birlikte giderek cesurlaşan çizgilere şahit olacağız. Prada, Salvatore Ferragamo, Ralph Lauren, Alexander Wang tarafından kullanılan yatay, dikey, kalın, ince,rengarenk, dalgalı, kesik, siyah-beyaz, soyut ve grafik çizgiler bize sınırlarımızı zorlamamızı öğütler gibi...

Aman sen gelme 2015’de kal:

Kürkle ilgili her şey, kötü uygulanan püskül, Beyonce stili çıplak elbise.

2016’DA ERKEKLER NE GİYECEK?

Çiçeklendim sana

Erkek giyiminde botanik etkisi Dolce&Gabbana’dan Saint Laurent’e kadar tüm markaların defilelerinde en ilgi çekici detaylardan oldu. Çiçek, meyve ve asma yaprakları, erkeklerin ceketlerine konmuş durumda. Kamuflaj desenlerle birlikte kullanılan soyut çiçek desenleri, yırtık kotlarla kombinlenen çiçekli ceketler, erkeklere romantizmi hatırlatmak için bir mesaj olabilir mi?

Asya etkisi

Batılı modacılar bu sene erkek modasında Japon ve Çin kültürünü sembolize eden figür ve desenlerden ilham alıyor. Dolce&Gabbana, Louis Vuitton, Thom Browne, Marc Jacobs kimono stili üstler, çiçek ve ejderha desenleri, ipek kumaşlar, kırmızı ve turuncu gibi cesur renkler eşliğind Asya’ya selam çakıyor.

Kısa şortlar

Kısa, “gerçekten kısa” şort giymeye hazır mısınız? Mavi, yeşil, sarı gibi canlı renkleri tercih edeceklerin yanı sıra, daha ciddi görünmek isteyen erkekler koyu renk şortları gömleklerle kombinleyebilirler.

Erkekler de çizgi çekecek!

Kadın modasında görülen çizgi deseni trendi, erkekler için de geçerli... İri, cesur, artistik ve resmi olmayan çizgiler daha modern bir erkeği temsil ediyor.

Bırak buruşuk kalsın!

Üşengeç beylerin çok hoşuna gidecek olan bu trendi uygulamak çok kolay: ütüsüz, baştan ayağa buruşuk, kırış kırış kıyafetler giymek! Julien David, Kenzo, Yohji Yamamoto belli ki ütü yapmaktan fazla hoşlanmıyor. Aman sen gelme 2015’de kal:Kısa paça pantolon, haddinden fazla uzun ve bakımsız sakal, ekose desen.

 

Aman sen gelme 2015’de kal:Kısa paça pantolon, haddinden fazla uzun ve bakımsız sakal, ekose desen.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları