Cumhur Önder Arslan

Nerede kaldı marka değeri?

09 Mayıs 2011 Pazartesi

Yeni yayın ihalesiyle futbola milyon Avro’lar yatırım yapan kuruluşlar ve reklam desteği sağlayan sponsor firmalar Bursa’daki görüntüler sonrası yeni dönem için ‘düşünme’ kararı aldı. Şiddet görüntülerinin dünya ve Avrupa medyasında yer alması futbolumuzu sıkıntıya sokarken, önemli organizasyonlara ev sahipliği yapma konusunda yaşananların olumsuz imaj yaratacağı konuşuluyor.

Ligin ilkyarısında iki ekip arasında İstanbul’da oynanan maç öncesi taraftarların bıçaklanması sonrası Bursa’ya Beşiktaşlı seyircilerin gitmesine izin verilmesi beraberinde güvenlik endişesi yaratmıştı. Çok sayıda taraftarın internet üzerindeki forumlarda olay çıkacağını belirtmesine karşın yaşananların önüne geçilememesi ‘büyük ihmal’ olarak değerlendirildi.
 

7.5 milyon TL’lik fatura

Bursa kentine olayların faturası ağır oldu. Hafta sonu olmasına karşın işyerlerinin kapatılması, araçların kullanılamaz duruma gelmesi, bilet alan taraftarların maçı izleyememesi ve mağazalarda oluşan hasar en az 4 milyon 500 bin TL’lik maddi zarara yol açtı. Bursaspor’un olaylar nedeniyle ligi üçüncü bitirememe ihtimalinde de 3 milyon TL’lik kayıp düşünülürse toplam zarar 7.5 milyon TL’yi bulacak.
 

TFF kredi kaybetti

Sporda Şiddet Yasası’nın çıkması için yoğun mesai harcayıp kanunu yürürlüğe sokan Türkiye Futbol Federasyonu, Bursa’daki olaylar nedeniyle zor durumda kaldı. Yasayı taraftarlara ve topluma yeterince anlatamayan TFF, şiddet görüntülerinin önüne geçilmesini sağlayamadı. Uluslararası organizasyonlar hazırlığında olan federasyon sezon bitimindeki genel kurul öncesi de kamuoyunda kredi kaybetti.
 

Dış basın: Kanlı intikam

Bursa’da önceki gün yaşanan olaylar Avrupa basınında da geniş yer buldu.

• Abola (Portekiz): Taraftarlarla polis arasında büyük olaylar çıktı.

• Marca (İspanya): Olaylarda birçok yaralı var, maç iptal edildi.

• Weltfussball (Almanya): Bursaspor taraftarının kanlı intikamı.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Tezat! 5 Şubat 2015
‘Yok’ları Oynamak!.. 23 Eylül 2014
Atamayana Atarlar! 10 Aralık 2013

Günün Köşe Yazıları