Cüneyt Arcayürek

Farkında mı?...

28 Mayıs 2013 Salı

\n

Siyasal mezhepçilikten her zaman uzak durduğunu, karşı olduğunu söylüyor.

\n

Arkasından, “Türkçülük, Kürtçülük, Lazcılık hepsine karşıyız” diyor da..

\n

….kendisi, “Türk müdür, Arap mıdır, Gürcü müdür, Laz mıdır” bir türlü söylemiyor.
Mezhepçilik olmayacak diyor, pekâlâ. Ama Suriye’de, Irak’ta Sünnileri kollayan, Şiilere karşı her gün duruş tazeliyor.
Ne oldum deme ne olacağım de bre gafil” diyenlere yanıtı: “Benim kaderimi Allahım çizdi!
Zaten Türk olduğunu söyleyemeyen, Arap hayranlığını Arap kökenli bir kadını eş seçmekle kanıtladığı inancında olan RTE’ye, halk diliyle “
Ne oldum delisi olma” diyen, diyebilen de yok bu ülkede!
Temiz Türkçede karşılıkları olmasına karşın Arapça ve Farsça kökenli kimi sözcükleri “
halkla bütünleşmeye bir araç gibi gören ana muhalefet bile” topluma salık veriyor...
Çağdaş cumhuriyeti kuran parti diye övünen ana muhalefet, taklitçi davranışlarıyla AKP iktidarının diline düştü. Alaylı eleştirilerinin hedefi oldu...
CHP lideri ‘Halkla bütünleşin, onlarla onlar gibi selamlaşın, selamünaleyküm deyin’ demiş İzmir’de. Rabbimin hikmeti nereden nereye geldik” diyen AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın sözleri acaba Kılıçdaroğlu’na bir anlam ifade etmiyor mu?

\n

***

\n

Geriye doğru almış başını giden iktidar teknesinin yelkenlerini muhalefet rüzgârıyla doldurarak daha hızlı yol almasını sağlamaya ne gerek var?
Oysa yollar ayrı. Biri diyor ki “
Ben Neo-Osmanlıyım.
Ya Cumhuriyeti Osmanlı’ya sapmaktan koruyacağına inanmak istediğimiz “
diğeri”?
Çağdaş demokrasilerin çağdaş gelenek ve göreneklerini savunmak yerine; Osmanlı’nın asırlardır yaşayan Türkçeyi aşağılayarak yapıştığı Arapçaya da Farsçaya da karşıyım demesi gerekirken...
….örneğin partililerin evinde ziyaret ettiklerine ya da sokakta gördüklerine “
iyi günler” demelerini öğütleyeceğine; örgüte dağıtılan kitapçıklarda da, genel başkanı mitinglerdeki konuşmalarında da selamünaleyküm denilmesini salık veriyor.
Halkla bütünleşmek için!

\n

***

\n

Gençliğinde Manisa’daki evinde annesiyle ağırladığı, ta Amerika’da eşiyle ziyaretine gittiği Fethullah Gülen’le sarmaş dolaş olduktan sonra Mekke’yi ziyaretten dönüyormuş gibi gururlu, kıvançlı demeçler veren, laik Cumhuriyetin RTE’den de öteye karşıtı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın; önce açıkladığı müjdeyi söyleyelim.
Bir dahaki seçimde milletvekili olmayacak, siyaseti bırakacakmış! Laik demokrasinin bir kazancı!
Müjdenin arkasından sakallı softa Osmanlılık övünüsü geliyor.
AKP takımının
Atatürk Cumhuriyetine düşmanlıklarının belirgin kanıtlarından biri, 10. Yıl Marşı... Duyunca tüyleri diken diken oluyor.
Arınç da AKP’ye özgü bu laik Cumhuriyet karşıtı erdemden elbette soyutlanacak değil ya... Manisa’da katıldığı bir festivalde 10. Yıl Marşı yerine Mehter Marşı’nın çalınmasının daha anlamlı olacağını söylüyor.
Mehter Marşı?.. Osmanlı’yı seslendiren marş:
Bir ileri… Dur… Bir geri!
Sonra?.. Hep geri, hep geri!

\n

***

\n

İslamın Avrupa’da, Amerika’da çığ gibi geliştiğini söyleyen RTE; acaba son gezisinde ziyaretinde bol yemek, dostluk söyleşileriyle sırtının sıvazlanıp uğurlandığı Beyaz Saray’ı zor duruma düşürdüğünün….
….Amerika’da Başkan
Obama’ya “hediye etmek için üzerinde Arap harfleriyle Barack Hüseyin Obama yazılı bir hat sanatı eseri seçmesinin doğru olmadığının” konuşulduğunun farkında mı acaba?..
Amerikalılarla yapılan sohbetlerde;“
Cumhuriyetçilerle muhaliflerin Başkan Obama’yı karalamak için Müslüman olduğunun” ileri sürüldüğü söyleniyor.
“Başkanın kullanmadığı bir ismin, Türkiye’nin kullanmadığı Arap harfleriyle levha haline getirilmesi ileride başkanı yaralamak isteyenlere fırsat verebilir.” (Geziyi izleyen Prof. Güngör Uras’ın yazısından.)
İslamın Avrupa’da, Amerika’da giderek yaygınlaştığına, çığ gibi geliştiğine inanan ve bu inancını ABD Başkanı’nın da paylaştığını sanan RTE’ye; ABD’de de İslamın siyaset ve yönetim üzerinde etkisiz, ancak etnik bir grup olduğunun..
….Müslüman Türk halkı üzerinde, kuşkusuz etkili silah olarak kullandığı İslamın ve de Arap hayranlığının Amerika’da düşündüğü ölçekte olmadığının kanıtıdır bu olay!

\n

***

\n

Fakat ne çare; Türkiye’deki siyasal İslam dayatmaları ABD’de sökmediği gibi...
Müslüman halkı Budist zulmü görüyor diye heyetler gönderdiği, dünyaya yardım çağrıları yaptığı Myanmar’ın Arakan eyaleti; “
Müslümanlara iki çocuk sınırlaması” getiren bir karar aldı.
Üç yetmez beş çocuk diye nutuklar atan RTE’de günlerdir tık yok!

\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Viraj ustası 10 Mayıs 2015
Ya sen nesin? 9 Mayıs 2015
Anlamaz 8 Mayıs 2015

Günün Köşe Yazıları