Cüneyt Arcayürek

Sindirim

18 Eylül 2011 Pazar
\n

Washingtonda şimdi birileri kıs kıs gülüyor.

\n

Büyük dost, müttefik Türkiyedeki son gelişmelere bakarak

\n

Gülüyor. Zira PKK ile savaşa

\n\n\n

girişen bu ülkenin yöneticilerine, insanlarına yıllardan beri terörü silahla çözemezsiniz, ancak görüşerek, anlaşarak çözebilirsiniz dedik.

\n

Gazetelerde haber de oldu bu girişimimiz. Anlatamadık.

\n

Yıllar sonra aaa bir de ne görelim?

\n

Başbakanları müsteşar yardımcısını PKK ile doğrudan görüşmeye, pazarlık yapmakla görevlendirmez mi?

\n

Demek ki dostumuz Türkiyeyi yönetenlerin, medyanın, kamuoyunun sindirim mekanizması yavaş ama çalışmış.

\n

***

\n

Pek çok örnek bu ülkenin yöneticilerinin, kamuoyunun, medyasının, siyaset adamlarının kimi gelişmeleri sindirmekte ülkeler arasında ilk sıralarda yer aldığını kanıtlıyor.

\n

Örneğin subayları, uzmanları Kandile gönderdi Amerika.

\n

PKK ile dağda -ola ki Hasan Cemal gibi, bir çınarın altında- görüştüler. Bilgi aldılar, akıl verdiler.

\n

Ankaradan, yau bu ne iştir? Ben teröristlerle savaşıyorum. Sen Amerika; can düşmanımla görüşüyorsun.. diyen çıkmadı. Yöneticiler de medya da Amerikanın bu girişimlerini sindirdi.

\n

Hadi diyelim ki bu türden gelişmeler geride kaldı.

\n

Amerikanın K. Iraka girmemizi yasaklayan kararlı tutumunu, PKKye gizliden yardımını, Ankaranın da üç-beş milyar dolar karşılığı PKKyi ininde vurmak için askeri harekât yapmayacağımızı sindiren anlaşmayı imzalamasını, Barzaninin egemen olduğu topraklarda tek bir Türk askeri görmek istemediğini ilan etmesini sindirdik diyelim.

\n

Alman gazetesinin başlığına göre Son Halifenin zekâsı, iç ve dış siyaset alanlarında cesareti ve dehası ve Ortadoğunun mazlum halklarının son hamisi RTE Beyefendinin, olağanüstü sindirim yeteneğine ne diyeceğiz?

\n

Ben olsam Öcalanı asardım. Bebek katili ile görüşülür mü? Katil sürüsü PKK ile masaya oturulur mu?dedi mi, dedi. Meğer bu sözleri söyledikten sonra sindirmeye koyulmuş

\n

böyyük mü böyyük bir başbakanın ağzından çıktığı için cümle âlemi, olabilir ki muhterem eşleri Emine Hanımı bile kandıran, asarım ha keserim ha misali cümlelerin sahibi RTE; ohooo bu sözlerini çoktaaan sindirmiş ve sonuçta bebek katili, olmuş Sayın Öcalan!”...

\n

***

\n

RTEnin PKK ile gizli kapaklı pazarlığa oturduğunu kanıtlayan belgeler açıklandıktan sonra, olağanüstü olaylara gerekli tepkiyi hiçbir zaman göstermeyerek ulusal sessizliğini koruyan halkımıza; zaten örgütle pazarlığa yan yatmış medya da katılınca katmerli bir sindirim olayı gerçekleşti:

\n

Kürt sorununu barışçıl yollardan çözmegereği, gerek olmaktan da çıktı. Zorunlu bir olguya dönüştü!

\n

Fakat aslına bakarsanız yöneticisinden, savaşan, savaşandan halka kadar hemen her kesim, bebek katili ve avanesi ile savaş alanlarından gelip masaya oturulmasını sindirmekte pek de haksız sayılmazlar.

\n

Sayılmazlar. Çünkü PKKyle masaya oturmak, bebek katilini, katilleri muhatap almak; bu örgütle yapılagelen mücadelenin yitirildiğini kabul etmenin gayri resmi açıklanmasıdır.

\n

Kimi köşe yazılarının, medyanın, daha önemlisi, örneğin ana muhalefet partisinin Oslo görüşmelerini biçimsellik açısından eleştirirken yanı sıra olayın özüne inmedikleri görülüyor.

\n

Ana muhalefet başta, hemen her çevre RTE ile, terör örgütü ile görüşmelerin yapılması ve devamında tam bir uyum, mutabakat içinde.

\n

PKK ile görüşmelere, pazarlığa devama yeşil ışık yakılıyor ama bu iktidarın örgütle yapacağı gizli görüşmelerden çıkacak olumsuz ve olası sonuçlardan şu anda kaygı duyan da yok.

\n

***

\n

Habur Kapısı skandalını anımsamak; RTE ve hükümetinin PKK ile yapacağı gizli görüşmelere kaygıyla, kuşkuyla bakmaya yeter de artar bile.

\n

Zamanın İçişleri Bakanı Bekir Atalay, PKK ile gizli kapaklı görüşmelerde bir grup Kürt teröristin gelmelerinde anlaştıktan sonra bir gelişme izlendi.

\n

Kürt barış heyetinin Habur kapısında hiçbir zorlukla karşılaşmayacağını, örneğin tutuklanmayacaklarını, gizlice görüştüğü Kürtlerin siyasal önderlerinden Ahmet Türke; Hâkim ve savcılar ayarlandı diye güvence verdiği, gazetelere haber olarak düştü ve hemen yalanlandı.

\n

Osloda PKK ile yapılan görüşmeleri içeren belgeler ise; Habur rezaletinden sorumlu hükümetin yasalara aykırı davranışlarını doğruladı.

\n

Bu skandalı, olan biten rezaleti RTE, öylesine sindirdi ki, Libya yollarında uçağına aldığı seçilmiş gazetecilere, Bir daha Habur kapısı olayları olmayacak diye güvence verdi. 

\n

Dün onca hakaret ettiği caniyi bugün saygınlaştıran yönetici gibi halkımız da, medyamız da sindirdi. Ahvalı adiyeden olmuş bitmiş, geçmiş bir olay diye bakıyor Habura.

\n

Seçimde yüzde 50 oy vererek ülkeyi bugünlere taşıyan baş sorumluyu, partisini halkımız ödüllendirdi!

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Viraj ustası 10 Mayıs 2015
Ya sen nesin? 9 Mayıs 2015
Anlamaz 8 Mayıs 2015

Günün Köşe Yazıları