Topyekûn savaştayız!
Işıl Özgentürk
Son Köşe Yazıları

Topyekûn savaştayız!

06.07.2025 04:00
Güncellenme:
Takip Et:

Başlığım kimseyi şaşırtmadı değil mi? Evet, bu canım ülkede yepyeni bir savaş deneniyor. Lozan Antlaşması günlerinde İngilizlerin dediği gibi yüzyıl sonra ülkemiz savaşta ve yok olma tehlikesi içinde. Evet, bize henüz insansız savaş uçaklarından bombalar atılmıyor ama içten içe çürütülüyoruz. Başta İngilizler olmak üzere onların taşeronu Amerika ve diğer emperyalist ülkeler yepyeni bir savaş taktiği deniyorlar. Çünkü bu ülkenin haritayla çizilmediğini, kan ve gözyaşıyla kurulduğunu epey bir denemeden sonra öğrendiler. Ayrıca her bölgede cirit atan, Türkçeyi mükemmelin ötesinde konuşan ajanlar sayesinde ülkede epeyce çok vatan haini olduğunu da öğrendiler ve uzun zamandır planladıkları ve bazı devletleri yok etmekte kullandıkları taktikleri ülkemizde de son elli yıldır denemeye başladılar. Sonuçta bugün geldiğimiz noktaya geldik. Ve artık “Yakın!” emrine sıra geldi!

Dostlarım siz özellikle meteorolojinin kuvvetli rüzgâr dediği günlerde, 11 ayrı yerde çıkan yangınların anız yakmaktan, elektrik tellerinden, atılan cam şişelerden çıktığına inanıyor musunuz? Ben inanmıyorum. Ormanlar yanacak ki yabancı ve Türk maden şirketleri insanların, kesilecek ağaçlara sarılan yaşlı kadınların gözyaşlarını dijital ortamlarda görünmesini engelleyecekler. Biliyorlar ki Diyanet’e üç bakanlığın bütçesinden çok para verildiği için pek çok ülkede orman içlerinde kurulan dijital sistemler ne yazık ki para olmadığı için bizde kurulmadı. Ve artık dünyada yangınlar helikopterlerden atılan sularla söndürülmüyor, yüzlerce ton su taşıyan yangın söndürme uçakları var, ona da para yetmiyor. Ama her bakanın uçağı, her müdürün en pahalısından özel şoförlü arabası var.

Lütfen bana, “Dünyanın dördüncü ordusuna sahip Türkiye’ye kimseler saldırmaya cesaret edemez” demeyin. Çevremizdeki ülkelerde gördük ki artık ordular savaşmıyor, artık savaşlar bilgisayarların emrinde. Gerçekten yaşanmış olaylara dayanan neredeyse belgesel bir film izlemiştim. Londra’da bir yeraltı bilgisayar odası. Dört beş ordu mensubu sürekli kocaman bir televizyondan aldıkları bilgiye göre cep telefonlarını kapatıp çöldeki küçük bir köy evinde toplanacak İslami örgüt şeflerinin gelmelerini bekliyorlar. Evin içinde küçücük bir sinek var. Bu sinek her şeyi kaydediyor ve eve köyde yaşayan ve mükemmel Arapça konuşan bir ajan tarafından yerleştirilmiş. Küçücük bir sinek bütün konuşmaları, taktikleri Londra’ya bildirecek ve ardından ev, çöle en yakın bir Amerika üssünde, her yeri kapalı bir kapsülün içinde yaşayan iki ajan tarafından basılan bir düğmeden bombalanacak. İslami örgüt şefleri geliyor ve operasyonun başlaması gerek ancak köyden küçük bir çocuk annesinin yaptığı ekmekleri satmak için evin duvarına bitişik bir tezgâh açıyor. Londra’da bir telaş çünkü bombalama çocuğu da öldürecek. Operasyonu yöneten bir kadın albay. Operasyonu iptal etmek istiyor, başbakana haber veriliyor Başbakan tam da o sırada doğum gününü kutlayacak torunu için bebek almaya gönderdiği adama teşekkür ediyor. Bebek gelmiş. başbakan bir an düşünüyor ve bir düğmeye basarak operasyonu başlatma emrini veriyor, iki dakika sonra kapsüldekiler bir düğmeye basıyorlar, evin içindekiler ve ekmek satmaya gelen çocuk bir anda yok oluyor. Başbakan da odasından bir elinde çantası bir elinde bebek çıkıp doğum gününü kutlayan torununa gidiyor.

Dostlarım bu temmuzu asla unutmayacağız, Madımak’ı asla unutmadığımız gibi! LeMan dergisinin önünde yeni bir Madımak yaratmak için toplananların sloganlarını da: “Şeriat istiyoruz kahrolsun laiklik!” Bunu da unutmayacağız!

Yazarın Son Yazıları

Canım şaka yapmışlardır

Sevgili okurlarım, yıllar önce İspanya’nın Endülüs bölgesinde dolanırken nereden aklıma düştüyse yolda gördüğüm Çağlar Boyu İşkence Aletleri Müzesi’ne girivermiştim.

Devamını Oku
30.11.2025
Denize düşen yılana sarılır

Sevgili okurlarım gerçekten bıktım, neden mi?

Devamını Oku
23.11.2025
Müjde! Ölüm kokan parfümlerim var!

Sevgili okurlarım bir an kendimi bir reklam şirketinde çalışırken buldum.

Devamını Oku
16.11.2025
Dünya unuttuğu bir sözcüğü yeniden anımsadı: Sosyalizm!

Geçtiğimiz hafta, uzun zamandır siyasal ve ekonomik belirsizlik, biri biterken öteki başlayan savaşlar ve giderek şiddetini artıran emek sömürüsü karşısında umutsuzluğa kapılan dünya halkları, uzun zamandır egemen güçler tarafından özellikle unutturulan bir sözcüğü yeniden anımsadı: “Sosyalizm!”

Devamını Oku
09.11.2025
Kraldan çok kralcılar

Sevgili okurlarım tarih bize, ülkelerin çökmesine en çok yardım edenlerin kraldan çok kralcılar olduğunu gösterir.

Devamını Oku
02.11.2025
İmecenin muhteşem gücü

Sevgili okurlarım ülkemin içinde bulunduğu belirsizlik durumu, giderek çoğalan çocuk çetelerinden söz etmek, öldürülen yoldaşların ardından ağıt yakmak, her gün bir kadın cinayetiyle yüz yüze gelmek beni hiç olmadığım kadar umutsuzluğa sürükledi.

Devamını Oku
26.10.2025
Hakan Tosun sen gittin gideli

Sevgili okurlarım bu hafta bir vatanseveri, bir doğa koruyucusunu, işi sadece gerçekleri belgelemek olan bir güzel insanı Hakan Tosun’u toprağa verdik.

Devamını Oku
19.10.2025
Düzenin yeni kurbanları: Katil çocuklar!

Bir avukat İstanbul’da kalabalık bir caddede, ofisi önünde maskeli kişiler tarafından Kalaşnikoflarla taranarak öldürülüyor.

Devamını Oku
12.10.2025
Ah bu ne sevgi bu ne ıstırap!

Sevgili okurlarım insanın tüylerini ürperten. “Bu kadar da olmaz” dedirten bir fotoğrafa bakıp duruyorum.

Devamını Oku
05.10.2025
Adana’nın yolları taştan sen çıkardın beni baştan!

Sevgili okurlarım hepiniz benim Adana sevgimi bilirsiniz.

Devamını Oku
28.09.2025
Kırmızı elbiseli küçük kız

Onun hiçbir şeyden haberi yoktu.

Devamını Oku
21.09.2025
Vahşetin korkunç sularında

Sevgili okurlarım şimdi gelin İtalya’nın Roma kentinde vahşet resimlerinin sergilendiği bir müzeye girelim.

Devamını Oku
14.09.2025
Bir kitap: ‘Sırlarım İpte Asılı Kaldı Balım’

Sevgili okurlarım bugüne kadar hiçbir kitap beni böylesine acıtmamıştı.

Devamını Oku
07.09.2025
Devlet bir sivil itaatsizlik örgütü müdür?

Sevgili okurlarım, sivil itaatsizlik özellikle yasalardan, yönetimden hoşnut olmayanların başvurduğu bir eylemdir.

Devamını Oku
31.08.2025
Bize kim düşe?

Sevgili okurlarım bugün yazıma Leonard Cohen’in “Herkes biliyor geminin su aldığını./ Herkes biliyor kaptanın yalan söylediğini./ Ve herkes biliyor zarların hileli olduğunu” şiiriyle başlayayım dedim, herkes biliyor da ben neden böyle doktorun az önce biyopsi yaptığı bir hasta gibi endişeyle bekliyorum.

Devamını Oku
24.08.2025
Ah ah beni belediye başkanı yapmadılar!

Sevgili okurlarım iyice kafa sersemi olduk.

Devamını Oku
17.08.2025
Parayı veren düdüğü çalar!

Sevgili okurlarım bu yaz kendimi büyük bir açık hava tiyatrosunda oyun izliyor gibi hissediyorum.

Devamını Oku
10.08.2025
Şu nitelikli ol ne demek? Biri bana anlatsın!

Sevgili okurlarım bir hafta önce ülkemizde her yer yanıyordu.

Devamını Oku
03.08.2025
‘Kolay ölümler ülkesi’

Sevgili okurlarım başlık benim değil, sosyal medyada gördüm, sahibini aradım, bulamadım ama bu başlığa vuruldum.

Devamını Oku
27.07.2025
Asılacak kadınlar ülkesi

Sevgili okurlarım bu hafta yazar Pınar Kür’ü sonsuza uğurladık.

Devamını Oku
20.07.2025
Kavşaktayız yeni sorular sorma zamanı!

Sevgili okurlarım ne yazık ki kavşağa geldik arabayı ya uçurumdan aşağı süreceğiz ya da hepimiz yepyeni sorular sormaya, çözümler bulmaya çalışacağız.

Devamını Oku
13.07.2025
Topyekûn savaştayız!

Başlığım kimseyi şaşırtmadı değil mi? Evet, bu canım ülkede yepyeni bir savaş deneniyor.

Devamını Oku
06.07.2025
Zeytine ağıt

Sevgili okurlarım şimdilik füzelerle, insansız uçaklarla yapılan savaş bitmiş görünüyor, doğrusu ben bittiğine hiç inanmıyorum. Bir yerlerde gene füzeler uçacak, çocuklar ölecek, ölüyor da. Şimdi gelelim bizdeki asıl savaşa. Evet dostlarım ülkemizin zeytinliklerimizi bitirme savaşı bu.

Devamını Oku
29.06.2025
Dünyanın hali gibi halimiz

Sevgili okurlarım meğer bizim bu kadim ülkemizde ne kadar çok savaş uzmanı varmış.

Devamını Oku
22.06.2025
Yeniden Türkiş Dekameron

Sevgili okurlarım, epey bir zamandır yaklaşık 20 yıldır bu köşede neredeyse aynı sorunları yazmaktan bıktım.

Devamını Oku
15.06.2025
‘Bana denizi göster’

Sevgili okurlarım gene bir bayram günü, üstelik pazar. Açık konuşmayı severim bilirsiniz öyleyse açık konuşayım ben bu bayramı hiç sevmem.

Devamını Oku
08.06.2025
Unutma biz Anadolu’yuz!

Sevgili okurlarım bir kentten başka bir kente taşınmak ne kadar zormuş.

Devamını Oku
01.06.2025
Biraz mevzu değiştirelim

Sevgili okurlarım 50 yıldır yaşadığım İstanbul’u bırakıp Kocaeli’nin Değirmendere Mahallesi’ne taşınıyorum.

Devamını Oku
25.05.2025
Cebinde şiirlerle dolaşan bir film yönetmenini uğurlarken

Sevgili okurlarım 25 yıllık hayat ve iş arkadaşım, kızım Dünya’nın babası cebinde şiirlerle dolaşan tüm hayatı boyunca devrime inanan film yönetmeni Ali Özgentürk’ü sonsuzluğa uğurladık.

Devamını Oku
18.05.2025
Yurdumuz yeniden bizim olmalı!

Yurdumuz yeniden bizim olmalı!

Devamını Oku
11.05.2025
24. yılını kutlayan Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali’nde toplu anılar

24. yılını kutlayan Afyonkarahisar Klasik Müzik Festival

Devamını Oku
04.05.2025
Unutma deprem geliyorum der ve gelir!

Unutma deprem geliyorum der ve gelir!

Devamını Oku
27.04.2025
Analar babalar, çocuklarımıza kıyıyorlar!

Analar babalar, çocuklarımıza kıyıyorlar!

Devamını Oku
20.04.2025
Bak şu işe ben şu küçücük Yunanistan’ı kıskanıyorum!

Bak şu işe ben şu küçücük Yunanistan’ı kıskanıyorum!

Devamını Oku
13.04.2025
Boykotun sessiz çığlığı

Boykotun sessiz çığlığı

Devamını Oku
06.04.2025
Plastik mermi, cop, tazyikli su ve bitmeyen tutuklamalar

Plastik mermi, cop, tazyikli su ve bitmeyen tutuklamalar

Devamını Oku
30.03.2025
Hep birlikte haykırıyoruz: ‘O gün bugündür!’

Hep birlikte haykırıyoruz: ‘O gün bugündür!’

Devamını Oku
23.03.2025
Cihatçılar Alevileri ve muhalifleri öldürürken...

Cihatçılar Alevileri ve muhalifleri öldürürken...

Devamını Oku
16.03.2025
Ah ne çok öldük!

Ah ne çok öldük!

Devamını Oku
09.03.2025
Ne oldu barış mı gelecek?

Ne oldu barış mı gelecek?

Devamını Oku
02.03.2025