Kaşif Töre

Orada Olabilmek!

03 Ekim 2013 Perşembe

“Tesis ve ihya! kimi nerede, nasıl? Akla uygunluğun başta gözle görülene üstün olması, bununla beraber akla uygunluğu gözle görülenle terbiye esası: evvela sosyalist olmalı, maddeyi anlamalı.” 

Gazi; bunları 20. yüzyılın başında Harp Akademisi öğrencisiyken yazmış. Ve Beşiktaş’ın başında “Sınıfları kaldırdık” diyen hukuk eğitimi almış bir sosyalist var. Ve o sosyalist, 5. haftada, daha dolduğuna tanık olunamayan Atatürk Olimpiyat Stadı’nı dolduruyordu. 20 yılı aşkın süredir ıssız ve sessiz uzaklıktaki bu spor kompleksi, Beşiktaş ile kalabalık bir ses olup çınlıyordu. 
4. hakem 
Kemal Yılmaz maç boyunca iki teknik direktörü kovalamaktan yoruldu. Dünyanın hiçbir yerinde 4. hakem kendi alanını terk etmeyen teknik direktöre ses çıkartmıyor. Galatasaray ağır Real Madrid yenilgisinden sonra kullanacağı tüm yabancılarıyla sahaya çıktı. Ancak yerli oyuncuların içindeSelçuk kaybolup gitmiş, Burak bırak koşmayı yürüyecek hali kalmamış ve takım adına inanılmayacak golleri beceriksizliğinden değil ama güçsüzlüğünden kaçırıyor. Beşiktaş için fazla söze gerek yok. Takım olma yolunda ilerliyor, bu sonuçlar aldatmasın, daha 29 hafta var, ligin başındayız. Dün akşam o Beşiktaş’ı izleyen 80 bine yakın kişiden biri de bendim. Orada olmak bile keyifliydi. Fırat Aydınus, hakemliği unutmaya devam ediyor.Melo kırmızı kartı görene kadar yazdıklarımın hepsi doğrudur, yineliyorum; gerisi içindeki mevsime yakışan hüzündür!

23 Eylül 2013 - Cumhuriyet



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

‘Babacan’ kaleci 6 Haziran 2016

Günün Köşe Yazıları