Mehmet Özgül

Eren varsa ‘Dert’ yok!

18 Eylül 2016 Pazar

Galatasaray ilk üç maçın ikincisinde geçer not almıştı. Karabük ve Kayseri mücadeleri o karşılaşmadaki oyunun yanından bile geçememişti. Bu maçlarda çabuk hücum, takım savunması ve Eren’i topla buluşturma konusunda sıkıntı çekmişti. G.Saray bunları yapabildiği zaman iyi takım olabiliyor. Sıkıntı çabuk ve öne oynayarak ikinci bölgeyi çabuk geçmekte.
Rize karşısında çabukluk ve öne oynamak vardı ancak bu üçüncü bölgeye ulaşamadı. Eren’in erken gelen jeneriklik golü takıma moral verdi ama bu moral ve taraftarın yoğun desteği Bruma ve Yasin’in sağda çizgiye inmeleri dışında Galatasaray’ın pozisyon üretmesine yetmedi. Gol bölgesine çok oyuncu girmeyince Bruma’nın sürati ve becerisi işe yaramadı. Rizespor ilk yarıda Orhan’ın hazırladığı pozisyonda seken topta net bir şans yakaladı. Vuruş kaleyi bulmadı.
İkinci yarıda değişen Rizespor’un savunmayı önde kurması ve daha çok hücuma çıkmasıydı. Galatasaray arkada kalan geniş alanı kullanmayı başaramadı. Rizespor 72’de 5’e 5 atağa çıktı. Bu Galatasaray için tehlike işaretiydi. Dışarıya yansıyan Rize’nin maçı daha çok istediği Galatasaray’ın da önce skoru koruma sonra da ikinciyi bulma isteğiydi. Son dakikada Tolga bu şansı buldu. Kaleci kornere çeldi. Kornerden gelen topta Eren noktayı koydu.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Sorunlar yumağı 13 Şubat 2017
Riekerink’in şapkası 5 Şubat 2017
G.Saray’a hüsran! 22 Ocak 2017

Günün Köşe Yazıları