Mehmet Özgül

Harita kayıp

11 Eylül 2016 Pazar

Galatasaray maça iyi başladı. Oyunu 30- 40 metrede götürdü. Kayserispor’a hücum şansı vermedi. Bruma’nın hazırladığı pozisyonda gol bölgesinde 3 oyuncu vardı, golü Yasin attı. Dakika 12. Bu tempo 23’te yine gol bölgesinde 4 oyuncu varken Bruma’nın hazırladığı pozisyona kadar sürdü. G.Saray ikinci bölgeyi çabuk geçememesine rağmen takımı öne taşıyan sadece Bruma idi.
Zaten öne çabuk oynayamayan ya da öne geçmenin rehaveti ile oynamayan Galatasaray bundan sonra tempoyu düşürdü. Kayserispor cesaretlendi. Önde basmaya başladı. Sabri’nin hatalı yan pası ilk tehlike sinyalini verdi. Bundan sonra oyun Kayserispor ağırlıklı oynandı. Ardından Nakouma’nın tehlikeli atağı kornerle kesildi. Çalışılmış bir korner atışı karambole dönüştü, arka direkte Welliton skoru eşitledi. Kayserispor ilkyarının ikinci bölümündeki temposu ve dirençli oyunu ile kolay lokma olmadığını gösterdi.

Öne çabuk oynayamadı
İkinci yarı Selçuk-de Jong, Yasin-Josue değişikliği ile kaldığı yerden devam etti. Yani Kayserispor’un direncini kıramayan Galatasaray öne çabuk oynayamadı. Bruma’yı durdurmak için oyuna alındığı belli olan Kubilay 8 dakika sonra sarıyı gördü. Kayserispor ikinci bölgede takım savunmasını çok iyi oturtunca Galatasaray çok yan pas yapmak zorunda kaldı. Rakip savunma arkasına sarkamadı. Sadece ceza alanı dışında Sneijder ve Tolga’nın şutları vardı. Kayserispor Bruma’yı durdurunca Galatasaray da durdu. Takım Akhisar’daki yol haritasını kaybetmiş.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Sorunlar yumağı 13 Şubat 2017
Riekerink’in şapkası 5 Şubat 2017
G.Saray’a hüsran! 22 Ocak 2017

Günün Köşe Yazıları