Mehmet Özgül

Kontrolü yitirdi

22 Şubat 2016 Pazartesi

Ligde hedefinden uzaklaşan Galatasaray UEFA liginde Lazio karşısında da avantaj kaybetti. Bu şartlar oyuncularda moral ve güven kaybı oluşturur. O nedenle performans düşüşü kaçınılmazdır. Bir de şansı az olsa da Lazio maçı düşünülünce Trabzon maçının zor geçmesi normaldi. İlk bölüm Galatasaray’ın baskısı ile geçti. Sabri’nin bindirmeleri ve kale önüne gönderdiği toplar pozisyon çıkarmadı. Çünkü gol bölgesine çok oyuncu girmedi. Podolski’nin 5, Chedjou’nun 1 şutu sonuç vermedi. Bu süreçte Trabzon’nun seyrek atakları oldu. Bunların birinde Koray-Erkan mücadelesinde hakem penaltıya hükmetti.
Tribünden görünen yanlış karardı. Golden sonraki ikinci bölümde oyun karşılıklı ataklara döndü. İki takım da disiplinden koptu. Dolayısıyla gol pozisyonu olabilecek rahat karşı ataklar yaptılar. Ancak final paslarında başarılı olamadılar. Bireysel performans olarak ilk yarıda karşılıklı iki bek Sabri ve Cavanda’nın öne çıktığını söyleyebiliriz. İkinci yarı yine Galatasaray’ın baskısı ile başladı. Sabri’nin ortası pozisyon getirdi. Umut’un şutu Olcan’dan döndü. 57’de Olcan-Sneijder ve Koray-Bilal değişikliği oldu.
Chedjou yerine döndü. Trabzon’da Özer ikinci sarıdan kırmızıyı gördü. Bu artı ve eksiler maçın kırılma anı olabilirdi. Nitekim 5 dakika sonra Podolski skoru eşitledi. Maç tek kaleye döndü. Hakem kontrolü kaybetti. Aykut da kırmızıyı görünce zor giden maç Galatasaray için kolaya döndü. İki eksik rakibine gol atamayan Galatasaray 86’da Selçuk’un penaltısı ile zor maçı bitirdi.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Sorunlar yumağı 13 Şubat 2017
Riekerink’in şapkası 5 Şubat 2017
G.Saray’a hüsran! 22 Ocak 2017

Günün Köşe Yazıları