Mehmet Özgül

Yarım saat

16 Ekim 2016 Pazar

Galatasaray önceki sezondan daha iyi. Bunda oyuna müdahalesi bir yana Riekerink’in etkisi ön planda. Özellikle çabuk oyun ve çabuk karşı ataklar bunun göstergesi. 6 maçta 3 gol yemiş olan Gençlerbirliği karşısında Galatasaray bu sayede ilk yarım saatte biri gol olan 4 pozisyon buldu.
Sol kenar ağırlıklı Bruma-Carole işbirliği doğaçlama mı, yoksa çalışılmış mı bilmem ama çok işe yaradı. Bruma’nın geride kalıp Carole’ın önüne çıkışında Eren iki net şans buldu. Josue oyuna geç ısındı ama ceza alanı önünde kaptığı topu iyi kullandı. 4 oyuncu bir anda rakip ceza alanı önüne geldi.
Josue-Eren-Yasin ve Bruma golü attı. İlk yarım saat Galatasaray ağırlıklı oynandı. Bu süre Eren’in savunma arası Bruma’ya al da at pası ile son buldu. Galatasaray orta alanda Tolga ve Josue’nin etkisiz kalması ile baskıyı aksatınca son çeyrek Gençler’in agresif oyunuyla geçti.
İkinci yarı aynı tempoda başladı. Oyun kontrolü Gençler’e geçti. İşte tam da teknik adamların elinin oyuna değmesi gereken bu andı. Galatasaray’ın takım savunması olarak dağılmışlığını Podolski hamlesi önleyemedi. Olması gereken orta sahayı güçlendirmekti. Çünkü Vedat ve İrfan hamlesi ile Gençler tam anlamı ile oyunun hâkimi olmuştu. Doğru müdahale 85’te geldi. Gençler pozisyonlar buldu ama Muslera’yı geçemedi. Galatasaray ikinci yarıda zorlansa da ilk yarım saatteki oyunu ile kazandı.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Sorunlar yumağı 13 Şubat 2017
Riekerink’in şapkası 5 Şubat 2017
G.Saray’a hüsran! 22 Ocak 2017

Günün Köşe Yazıları