Sökülen rütbeler birilerine yeni rütbeler kazandıracak
Miyase İlknur
Son Köşe Yazıları

Sökülen rütbeler birilerine yeni rütbeler kazandıracak

08.02.2025 04:01
Güncellenme:
Takip Et:

Orası kesin. Aksi takdirde ne hukuk ne vicdan teğmenlere verilen ihraç cezasını açıklamaya yeter. Geçen yıla kadar okunan andın resmi törenden sonra okunmasını sorun olarak görmek başlı başına bir sorundur. Ülkenin ve harp okullarının kurucusu olan Atatürk’ün adının anılmasından resmi iktidarın rahatsız olmasına kimse şaşırmaz. Ancak Harp Okulu’nda okumuş ve kendileri mezun olurken bu andı okumuş rütbelilerin bu genç teğmenlerin ihraç edilmesine sessiz kalmaları anlaşılır bir şey değil. Okudukları anda sahip çıkamayacak kadar yüreksiz bu komutanlardan ne vatana ne millete hayır gelir. Teğmenlerden söktükleri rütbelerle kendilerine gelecekte verilecek rütbeleri garantilemiş oldular. O rütbelerin hayrını görsünler diyeceğim ama asla göremeyecekler. TSK, CIA-FETÖ-AKP işbirliği ile operasyon çekilirken kendi konforlarını ve gelecekte alacakları rütbeleri düşünerek sessiz kalanlar, kozmik odanın açılmasına göz yumanlar hayrını görmedi zira.

Teğmenlerin ihracından sonra yaptıkları açıklama da zevahiri kurtaracak gibi değil. Siz bu milleti ahmak mı sanıyorsunuz? Cumhurbaşkanı “Siz kime kılıç çekiyorsunuz?” deyip ihsası rey açıklaması yaptıktan sonra sizin bu açıklamalarınız lafıgüzaftır. Bal gibi Mustafa Kemal adından rahatsızlıktır ihraç kararı. Varsayalım ki disiplinsizlik yaptılar, verilecek ceza ihracı mı gerektirir? Vatana ihanet mi ettiler, darbe teşebbüsünde mi bulundular?

Resmi törenden sonra bu andı okumak için komutanlarına başvurup izin istemeleri bile abestir. Başvurduklarında komutanların, “Ne demek evladım. Ülkemizin ve ordumuzun kurucusunun adı üzerine ant içmek için izne ihtiyaç mı var?” demeleri gerekirdi.

Hele hele ihraçtan sonra açıklanan gerekçeli kararda “Mustafa Kemal Atatürk’e bağlılığı ifade eden ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sözünü amacı dışında ve karşıtlık içeren protest bir eylemde kullanmak disiplinsizlik olacağı gibi, sözün değerini de azaltan bir davranış olacaktır” şeklinde yer alan cümleler evlere şenlik. Ne demek Mustafa Kemal’in askerleriyiz sözünü amacı dışında kullanmak ve karşıtlık içeren protest bir eylem Allah aşkına?

O zaman siyasal İslamcılar da olur olmaz her olayda tekbir getiriyor diye dini literatürden tekbiri mi kaldıralım şimdi?

Efendim mezuniyet tören yönergesinde bu ant yokmuş. İyi de teğmenler törenden sonra bunu okuyor. Yörüngede olmayan başka antları okumakta bir sakınca yok ama.

Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Erhan Afyoncu’ya ne demeli? Hafiyeliğe soyunup teğmenlerin peşine fotoğrafçı ile birlikte polis takmış anlaşılan. O öğrenciler sizin evladınız gibidir. Hata da yapmış olabilirler. Kulaklarını çekersiniz, uyarırsınız olur biter. Sizin çektirdiğiniz o videolar olmasa kamuoyunun belki de haberi bile olmayacaktı. Aman ne büyük bir iş yaptınız, aferin. İhraç kararını veren disiplin kurulu üyeleri, milli savunma bakanı, Genelkurmay başkanı ile birlikte siz de tarihe geçtiniz. Keşke bu şekilde geçmeseydiniz.

Efendim kurumun disiplin anlayışı falan... Geçiniz efendim geçiniz. Disipline o kadar önem verseydiniz mahdumunuz okulun atış poligonunda sabah akşam devletin mermilerini babasının malı gibi sıkmazdı. Umarım doğru değildir. Gelen iddialar bu yönde. Demek ki Afyoncu birilerinin peşine hafiye takarken başkaları onun ve oğlunun peşine hafiye takmış.

Yazarın Son Yazıları

Dilin kemiği varmış

Son günlerin siyasi atmosferinde yaşanan krizlerin neredeyse tamamı iç ve dış siyasi aktörlerin belagatın şehvetine kendini kaptırmasından ötürüdür.

Devamını Oku
06.12.2025
Hayalet-i temsiliye

İmralı görüşmesinden önce Öcalan’a gidecek heyet, medyada ve kamuoyunda temsil heyeti ya da eski deyimle Heyet-i Temsiliye muamelesi görüyordu.

Devamını Oku
29.11.2025
Ankara yanıyor

Hem de ne yanma.

Devamını Oku
22.11.2025
Bedava yaşıyoruz bedava

Siz bakmayın enflasyonun yüzde 60’larda seyretmesine.

Devamını Oku
15.11.2025
Postmodern bir casusluk filmi

Yeni dönemin casuslarıyla kıyaslandığında eski casuslara acımamak elde değil.

Devamını Oku
01.11.2025
Süper validen sonra süper savcılar geliyor

Sonunda bu da oldu.

Devamını Oku
25.10.2025
Hiçbir şey olmasa bile bir şeyler oluyor

Baş döndürücü hızla gelişen olaylar karşısında herkes birbirine soruyor “Neler oluyor” diye.

Devamını Oku
18.10.2025
Masada mıyız mönü de mi?

İktidar kanadına ve yandaş medyaya göre masadayız.

Devamını Oku
11.10.2025
Fevkaladenin fevkinde verdik

Öyle böyle değil bayağı iyi verdik.

Devamını Oku
04.10.2025
CHP-MHP ittifakı mı dediniz?

Aynı suda ikinci kez yıkanmak sadece bizim sosyal demokratlara özgü bir durum herhalde.

Devamını Oku
20.09.2025
Ben Celal, geliyorum!

Hayda Celal de kim yahu?

Devamını Oku
13.09.2025
Kapadokya’nın tabutuna son çivi

Anlaşıldı AKP iktidarı Unesco Dünya Mirası Listesi’ne aldığı Kapadokya’yı bitirmeye ant içmiş.

Devamını Oku
06.09.2025
Açıldım açıldım açılamadım

Rahmetli Kamil Sönmez, “Sen bu yaylaları yaylayamazsun” türküsünün ikinci kuplesini kendine özgü Karadeniz ağzıyla şöyle okurdu...

Devamını Oku
30.08.2025
Bahçeli’nin ipiyle kuyuya inmek

Bizim muhalif mahalle bir âlem.

Devamını Oku
23.08.2025
Ver papazı al kızı

Kurulmak istenen yeni dünya düzeninin her zamanki gibi ilk uygulama bölgesi, bizim de içinde olduğumuz Ortadoğu olacağı artık kuşku götürmeyecek kadar aşikâr.

Devamını Oku
16.08.2025
Onlar esir değil, emanet

Yeter artık; gerçekten yeter. Askerler sizin stres topunuz ya da esiriniz değil, devlete emanet edilmiş ana kuzularıdır.

Devamını Oku
02.08.2025
Mutfakta biri mi var?

Buna eminim ama kanıtlayamam. Son bir yılda yaşadıklarımızı başka türlü anlamlandırmak mümkün değil zira.

Devamını Oku
26.07.2025
Devleti terör örgütüne bırakırsan...

Eserinizle övünün. Güneyimizde ikinci bir Lübnan yarattığınız için ne kadar övünseniz az.

Devamını Oku
19.07.2025
Tunç Soyer konuşuyor

Aslında tam öyle değil. Konuşan onun adına, avukatlığını da üstlenen kızı Defne Soyer...

Devamını Oku
12.07.2025
Fena satışa geldik

Sonucuna da katlanırsın. Evet, babalar gibi sattılar faturasını da toplum olarak biz ödüyoruz...

Devamını Oku
05.07.2025
Vatan haini kimdir?

Sağ iktidarların en bildik söylemidir kendisini eleştirenleri “vatan haini” ilan etmek.

Devamını Oku
28.06.2025
Akıl gel başıma takıl

İlhan abinin yazılarında sıkça kullandığı “Akıl gel başıma takıl” sözü...

Devamını Oku
21.06.2025
Darbenin eli kulağında

Bizde değil canım; Amerika’da. Trump’ın öngörülmez, çılgın ve zikzak politikaları devam ederse Amerikan müesses nizamını ayakta tutanlar darbe yapabilir.

Devamını Oku
14.06.2025
Çöpçüsün sen çöpçü kal

İzmir Belediyesi işçilerinin başlattığı grev bir hafta sürdü. Bitmeyen grev yoktur zaten.

Devamını Oku
07.06.2025
Önce yargısız infazları durdur

İktidar haftalardır yeni infaz düzenlemesi ile ilgili, “Bayramdan önce cezaevleri boşalacak” umudunu pompaladı.

Devamını Oku
31.05.2025
Katliam ortaklığı ile övünmek

“Terörsüz Türkiye” şiarıyla yola çıkan ve PKK ile masaya oturan AKP iktidarı, bu kesime şirinlik yapmak için tarihteki katliam ortaklığına vurgu yapması akıllara ziyan bir anlayış.

Devamını Oku
24.05.2025
Savulun bozkürtler geliyor

Ne ilginç bir dönemden geçiyoruz. Anlayabilene aşk olsun. Daha iki yıl önce yapılan seçimlerde “Kılıçdaroğlu’nu Kandil destekliyor”, “PKK’liler sayaç okuyacak” diyen Cumhur İttifakı, Kandil’den gelen bildiriyi sevinçle karşıladı.

Devamını Oku
17.05.2025
Multi siyasi teröristlerimiz

Multi siyasi teröristlerimiz

Devamını Oku
10.05.2025
FETÖ’den daha tehlikeli örgüt: ATÖ

FETÖ’den daha tehlikeli örgüt: ATÖ

Devamını Oku
03.05.2025
Vicdan mahkemesi duruşma notları

Vicdan mahkemesi duruşma notları

Devamını Oku
26.04.2025
Biz kasetlerin, el Kıbrıs’ın derdinde

Biz kasetlerin, el Kıbrıs’ın derdinde

Devamını Oku
19.04.2025
Miyase İlknur yazdı...

Z kuşağının AKP polisi ve yargısıyla sınavı

Devamını Oku
12.04.2025
Boykot yapılacaksa onu da biz yaparız

Boykot yapılacaksa onu da biz yaparız

Devamını Oku
05.04.2025
Anlamadım gitti!..

Anlamadım gitti!..

Devamını Oku
29.03.2025
Aşk mı, memleket bu haldeyken...

Aşk mı, memleket bu haldeyken...

Devamını Oku
25.03.2025
Bana helal sana haram

Bana helal sana haram

Devamını Oku
22.03.2025
Sensin mezhepçi

Sensin mezhepçi

Devamını Oku
15.03.2025
Yaşamak için ekmek ruhumuz için gül de isteriz...

Yaşamak için ekmek ruhumuz için gül de isteriz...

Devamını Oku
08.03.2025
Miyase İlknur yazdı...

Yeni bir dünya kuruluyor Türkiye de yerini alıyor mu?

Devamını Oku
01.03.2025
Miyase İlknur yazdı...

TÜSİAD’a minnet borçlusunuz

Devamını Oku
22.02.2025