Bağış Erten

DNA’sında kazanmak var

25 Mayıs 2015 Pazartesi

Önce takdir etmek lazım. Son 6 maçta gol yemediyseniz, ligin en fazla lider kalan takımını yenmek de dahil, 6’da galibiyetle sezonun son haftasına girdiyseniz alkışı hak edersiniz. Tamam, henüz şampiyon değil Galatasaray. Ama bu övgü düzmeyi engellemiyor.
Sadece bu da değil. 3 başkan 2 teknik adam değiştirdiler, birinci kaptan Selçuk hakkında ligin ilk 10 haftasında denmedik şey bırakılmadı. Kaptanlardan Sabri, uzun süredir kadro dışıydı. Takımın bel kemiği Melo, 7 maç üst üste kaçırdı. Avrupa’da sürekli fark yediler. Ama tüm bunlar başta Muslera olmak üzere oyuncuları yıldırmadı. Ve ligin sonuna doğru kenetlendiler, inandılar ve hedefe odaklandılar. Bu da bir memleket hasleti değil sonuçta. Oysa onların DNA’sında var.

Şapka çıkartırım
Hamza Hamzaoğlu için de bir şeyler söylemek lazım. Dağılmak üzere olan bir takımı birbirine teyelledi ve sezonun sonunda ipi göğüsledi. Bu bir ‘winner’ (kazanan) özelliğidir. Kimse çıkarmazsa ben şapkamı çıkarırım.
Fakat bir takdir de rakibe gerek. Kim ne derse desin, 2 sezondur ligin en güzel maçlarının altında Siyah-Beyazlıların imzası var. Dün de hiç süngü indirmediler. Maçın temposunu yükseltmekte, estetiğini artırmakta hiçbir beis görmediler. Tamam bu ligde, onlar gibi bir takım için 3.’lük sorgulanır. Gene de oynadıkları oyun önce alkışlanır, sonra hesap sorulur. Bu gerçekleri de unutmamak lazım.

Atipik bir maç
Maçın en güzel yanlarından biri atipikliğiydi. Normalde böyle bir maçta erken gelen gol tempoyu düşürür, oyunu soğururdu. Öyle olmadı. Galatasaray presten taviz vermedi, Beşiktaş beraberlik inancından. O yüzden beklenenden yüksek hızda geçen bir maç oldu. Her iki yarıda da bazı anlar nefes kesti. İki golü de ev sahibi at-tı ama maçı izleyen hiçbir tarafsız göz mutsuz değildi. O yüzden bir takdir de karşılaşmanın kendisine lazım yani.
Neticede kazandı Galatasaray. Maçlar aynı saatte oynansa belki de şampiyonlardı. Onca seyirci TT Arena’ya gelmişken bu ihtimali beklemek isterlerdi. Ama fikstür izin vermedi. Sezon başından itibaren saatleri önceden belli bir sezon hepimize cazipti. Ama bu son haftalar pek olmadı sanki. 



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Bu sezon o sezon değil 2 Eylül 2018
Herkes biliyor 29 Ağustos 2018

Günün Köşe Yazıları