İşçiye talkın

09 Temmuz 2016 Cumartesi

AKP yutarken salkımı, halka talkını vermeyi sürdürüyor.
Son hazırladıkları tasarı yeşillenmiş sermayenin yararına. İşçilerin alacakları ve işe geri dönüş için açacakları davalarda, arabuluculuk zorunlu hale getiriliyor. Arabulucuya gidilmeden açılacak davalar kabul edilmeyecek. Arabulucu karar verirse, işçiler aynı konuda bir kez daha dava açamayacaklar.
Genel-İş Sendikası, yeni tasarıyı kısaca şöyle özetliyor:
İşten atıldınız işe iade davası açtınız, temyiz yolu kapalı, Yargıtay yasak! Toplu iş sözleşmenizin bir maddesinde uyuşmazlık çıktı sendikanız yorum davası açtı, temyiz yolu kapalı, Yargıtay yasak! İşyerinizde grev var. İşveren kanuna aykırı diye dava açtı, temyiz yolu kapalı, Yargıtay yasak!
Özetle yeşillenmiş patron, bastıracak parayı, arabulucuya gidecek, işçi de havasını alıp cebine koyacak!

Taşeron
Brüksel’deki IŞİD saldırısını gerçekleştirenlerden Abrini’yi, İngiliz istihbaratının kullandığı ortaya çıktı.
Atatürk Havaalanı saldırısı sanıklarından Çakayev de, Sultanahmet’teki bomba eyleminden sonra tutuklanıp tahliye edilmiş.
Ruslar, FBI’dan Çakayev’in iade edilmesini istemiş, ABD bu isteği reddetmiş.
Tüm göstergeler, IŞİD’in, dünya egemenlerinin kullandığı bir taşeron örgüt olduğunu kanıtlıyor!

Kırk yıllık Kani
Saray’dakinin İsrail ile yakınlaşması, kimi yandaşlarını üzmüş.
Hiç canlarını sıkmasınlar. Kırk yıllık Kani, yeni olmadı ki Yani…
Gazeteci Yılmaz Polat, yeni kitabı “Lobiler ve Ajanlar”da, Saray’dakinin geçmişteki ilişkilerini anlatıyor. İşte birkaç örnek:
- CIA, Türkiye’nin bölgeyle ilgisini içeren çalışmalarını dört koldan sürdürüyordu. Ortadoğu falcısı Fuller (Graham Fuller, Türkiye’de Kemalizmin sonlandırılmasını öneren eski Türkiye CIA şefi), ılımlı İslam modeli için seçilen Erdoğan’a “Ortadoğu Eşbaşkanı olacaksın” diyerek “eşbaşkanlık” görevini tevdi etmişti. Fuller’in iki çalışma arkadaşı vardı. İkisi de Türkiye’yi yakından tanıyordu. ABD’nin Ankara Büyükelçisi Morton Abramowitz ve Henri Barkey de Museviydi. Abramowitz, Dışişleri Bakanlığı’nda “İstihbarat ve Analiz Daire Başkanlığı” yaptı. 1989-91 yıllarında Ankara’da büyükelçilik yaparken canı Türk kahvesi istedikçe, soluğu, İstanbul’da Tayyip Erdoğan’ın ofisinde aldı. İstihbaratçı Abramowitz, Erdoğan’daki cevheri İstanbul belediye başkanı iken görmüştü. Erdoğan’a bir ziyaretinde şu öğütte bulundu:
Bundan sonra artık kendinizi Türkiye çapında bir insan olarak tanıtmanın yollarını bulmalısınız.
Erdoğan, 26 Ocak 2002’de Washington’a ilk kez ayak bastı. Programda, Yahudi asıllı neo-conlarla buluşup tanışmak vardı. Erdoğan, Fuller, Barkey, Abramowitz ve karanlıklar prensi Richard Perle ile bir araya geldi. Perle, 2001’de “Trireme Partners” adlı bir şirket kurdu. Şirketin kurucu sermayesi arasında yer alan Boeing şirketinin bir türlü Türkiye’de imzalatamadığı 1.5 milyar dolarlık 4 AWACS uçağı anlaşması, Erdoğan’ın başbakan olmasından kısa bir süre sonra imzalandı.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Şamar örnekleri 6 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları