Gülengül Altınsay

İntihar gibi

03 Şubat 2018 Cumartesi

Beşiktaş bu sezon beklentilerin aksine özellikle deplasmanlarda çok puan kaybetti. Bu yüzden artık her puan kaybı Siyah-Beyazlıları zirveden biraz daha uzaklaştıracaktı.
Bursa’nın da Beşiktaş’ın da kadrosunda önemli eksikler vardı. Kartal Atiba’sız ve Babel’sizdi. Bursa ise Batalla’dan yoksundu.
Açılış golü önemliydi. Daha maçın başında Lens’in sol kanata ortaladığı top Q7’den Negredo’ya, ondan da Adriano’ya geldi. O da alan boşaltıp sağ üst köşeden topu ağlarla buluşturdu.
Oyun hızlanacaktı ama hakem o kadar yersiz fauller veriyordu ki... Kararlarının yarısı lüzumsuzdu. Hiç mi Premier Lig maçı seyretmiyor bizim hakemler? Böyle olunca her temasta futbolcusu da taraftarı da faul bekliyor. Devamında gelen aşırı itirazlar, tribün gerginliği de tuz biber ekiyor.
Üstüne üstlük saha zemini, özellikle bir yarısı tarladan da farksızdı Bursa’da. Bu arada Beşiktaş tam saha baskı yapıyor ama uzun paslar sonucu topu çabuk kaybediyordu.
Maç pozisyonsuz bir oyuna dönmüşken Bursa’nın beraberlik golü zincirleme hatalar sonucu Beşiktaş’ın hediyesi olarak geldi. Önce hakem faul yarattı. Arkasından oluşan korner atışında Bursa ileride yakalanmışken Lens riskli pas verdi, yine korner oldu. Kornerde arka direk boş kaldı, sonra Medel ıskaladı, Negredo tamamladı (!) ve skoru 1-1’e getirdi. Beşiktaş rakibini ve seyircisini adeta diriltti böylece. İlk yarının uzatma dakikalarında Bursa’nın attığı 2. gol de kendi kalesine golden pek farklı değildi. Sağ kanattan sürekli gelen Yusuf Erdoğan bu kadar boş bırakılamazdı.
Ara transfer Vida ve ilk 11’de şans bulan Lens hiç hazır gözükmedi. Lens, 54’te net gol şansını harcamasının ardından yerini Love’a bıraktı.
Beşiktaş’ın giderek morali düştü, dağıldı, pas oyununu tamamen terk etti ve umudunu uzun paslara, kişisel becerilere bıraktı. Bu anlayış ancak uzatmalardaki Negredo golüyle beraberliği sağladı sadece.
Şu bir gerçek; Siyah-Beyazlılar artık kendilerini şampiyonluklara taşıyan çok paslı akışkan futbolunu oynayamıyor. Bir de üzerine toplu intihar gibi hatalar eklenince rakiplere kolay puanlar hediye ediliyor. Dün hiç top oynamayan Bursa’ya verilen puan gibi...  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Kim çürümüş? 18 Nisan 2024
Süper kriz 11 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları