Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
11°C Şiddetli Yağmur İstanbul
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Bilim ve Teknoloji Sürdürülebilirlik eGazete Resmi İlanlar
Dolar 43,20
Euro 50,34
Sterlin 57,89
Bitcoin 4.841.076,34
Gram Altın 6.350,41
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Moda
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberleri Ekonomi
 ‘Kaynak var ancak başındakiler adil değil’ ‘Kaynak var ancak başındakiler adil değil’ Kamu emekçileri toplu sözleşme, bütçe ve son olarak da maaş artışlarından istediğini alamadı. KESK 14 Ocak’ta iş bırakma kararı aldı. Taleplerinin karşılanmamasını ‘iktidarın ayıbı’ olarak nitelendiren KESK Eş Genel Başkanı Ahmet Karagöz, “Kaynak vardır. Ancak kaynakların başında olanlar adil davranmadıkları için, kimi çevrelere sınırsız kaynak aktarılırken, geniş halk kesimleri açlıkla, yoksullukla ve sefaletle terbiye edilmektedir. Bizim mücadelemiz; ülke kaynaklarının herkese adil biçimde dağıtılması içindir” dedi.
65 yaş aylığı ne kadar oldu? 65 aylığını kimler alabilir? 65 yaş aylığı ne kadar oldu? 65 aylığını kimler alabilir? Sosyal yardım alan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren yeni zamlar netleşti. Peki, 65 yaş aylığı ne kadar oldu? 65 aylığını kimler alabilir?
Uzlaşma değil ‘af’ Uzlaşma değil ‘af’ TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi, CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, AKP iktidarının 2013-2024 döneminde Vergi Uzlaşma Komisyonları aracılığıyla 2 milyar 882 milyon 583 bin 737 TL vergi ve 6 milyar 27 milyon 157 bin 203 TL vergi cezasının silindiğini söyledi. Bunun “uzlaşma değil af” olduğunu belirten Akay, “Bu tutar, kamunun vazgeçtiği 8.9 milyar TL’lik bir alacak anlamına geliyor” dedi.
Emekli yasayı bekleyecek Emekli yasayı bekleyecek En düşük emekli aylığına dair düzenleme perşembe günü TBMM’de komisyonda görüşülecek. TBMM Genel Kurulu’nda ele alınmasının ise bir sonraki haftaya kalması bekleniyor. Milyonlarca emekli kök aylıkları ile 20 bin lira arasındaki farkı teklif TBMM’de kabul edilip yasalaştıktan sonra alabilecek.
Emekliler Bakırköy'de buluştu: "1062 lira ile açlığı gizleyemezsiniz" Emekliler Bakırköy'de buluştu: "1062 lira ile açlığı gizleyemezsiniz" Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda bir araya gelen Tüm Emeklilerin Sendikası üyeleri, yalnızca en düşük aylıklara yapılan 1062 TL’lik artışın "göz boyama" olduğunu belirterek "Bu uygulama emekliler arasında bilinçli bir ayrıştırma ve sessizleştirme politikasıdır" dedi.
Emeklilerden Mersin'de eylem Emeklilerden Mersin'de eylem Tüm Emeklilerin Sendikası Mersin Şubesi Başkanı Ahmet Karakuş, emeklilerin yaşadığı ekonomik sıkıntıları dile getirdi. Karakuş "Mücadeleyi sokaklara, meydanlara, halkın gözü önüne taşıyoruz. Bizi yok sayanlara bir kez daha ilan ediyoruz: Biz artık bekleyen, razı olan durumunda değiliz" dedi.
10 Ocak 2026 spot piyasada doğalgaz fiyatları 10 Ocak 2026 spot piyasada doğalgaz fiyatları Spot doğalgaz piyasasında dün 1000 metreküp doğal gazın referans fiyatı 14 bin 321 lira 20 kuruş olarak belirlendi.
10 Ocak 2026 spot piyasada elektrik fiyatları 10 Ocak 2026 spot piyasada elektrik fiyatları Spot piyasada bir megavatsaat elektriğin fiyatı yarın için en yüksek 3 bin 400 lira, en düşük 1399 lira 99 kuruş olarak belirlendi.
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’ten sanayi üretim endeksi değerlendirmesi Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’ten sanayi üretim endeksi değerlendirmesi Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Reform Yılı" olarak ilan edilen 2026'da kaynakların etkin kullanımını esas alan, istihdamı gözeten ve sanayide verimlilik, rekabetçilik ile sürdürülebilirlik odaklı dönüşümü hedefleyen politikaları hızlandıracaklarını iddia etti.
Kredi başvurularında yeni dönem başlıyor Kredi başvurularında yeni dönem başlıyor Kredi notu yüksek olmasına rağmen kredi ya da kredi kartı başvurusu reddedilenlerin sayısı artıyor. Bankaların devreye aldığı davranışsal risk analiziyle birlikte, artık yalnızca kredi puanı değil, müşterilerin son aylardaki hesap hareketleri, para giriş-çıkış düzeni de belirleyici rol oynayacak. İşte ayrıntılar...
Kuzey Kıbrıs'ta asgari ücret açıklandı Kuzey Kıbrıs'ta asgari ücret açıklandı Kuzey Kıbrıs'ta Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3'üncü kez toplandı. Toplantıda asgari ücret saatlik 52 bin 738 TL olarak belirlendi. Söz konusu rakam Türkiye'yi ikiye katladı.
Enerjide acele kamulaştırma kararları Enerjide acele kamulaştırma kararları Türkiye’nin çeşitli illerinde gerçekleştirilecek enerji iletim hatları ile madencilik faaliyetleri kapsamında bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi.
Özelleştirme İdaresi'nden 5 ilde taşınmazların satışına onay Özelleştirme İdaresi'nden 5 ilde taşınmazların satışına onay Özelleştirme İdaresi Başkanlığı; İstanbul, Mersin, Ankara, Kırıkkale ve Afyonkarahisar'daki bazı taşınmazların satışına onay verdi.
Adana'nın o ilçeleri kimya endüstri bölgesi ilan edildi Adana'nın o ilçeleri kimya endüstri bölgesi ilan edildi Adana'nın Ceyhan ve Yumurtalık ilçelerinde bulunan alanın "Adana Ceyhan Kimya Endüstri Bölgesi" ilan edilmesine karar verildi
ABD Başkanı Trump'tan kredi kartı faiz oranlarına sınır talebi... ABD Başkanı Trump'tan kredi kartı faiz oranlarına sınır talebi... ABD Başkanı Donald Trump, kredi kartı faiz oranlarına bir yıl boyunca yüzde 10'luk sınır getirilmesi çağrısında bulundu.
KKTC’de asgari ücret net 52 bin 738 TL olarak belirlendi KKTC’de asgari ücret net 52 bin 738 TL olarak belirlendi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) 2026 yılının ilk net asgari ücreti 52 bin 738 TL olarak belirlendi.
ABD'de tarım dışı istihdamda artış raporlandı ABD'de tarım dışı istihdamda artış raporlandı ABD'de tarım dışı istihdam geçen yıl aralıkta 50 bin kişi artarak beklentilerin altında gerçekleşirken, işsizlik oranı yüzde 4,5'ten yüzde 4,4'e geriledi.
Euro Bölgesi'nde perakende satışlar arttı Euro Bölgesi'nde perakende satışlar arttı Avrupa İstatistik Ofisi, Euro Bölgesi'nde perakende satışların geçen yılın kasım ayında, yükseldiğini açıklandı.
Avrupa'da konut fiyatlarında artış Avrupa'da konut fiyatlarında artış Avrupa Birliği ülkelerinde, konut fiyatları geçen yılın üçüncü çeyreğinde önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 5,5 yükseldi.
AKP Grup Başkanı Güler'den 'En düşük emekli maaşını 20 bin TL’ye çıkardık' açıklaması AKP Grup Başkanı Güler'den 'En düşük emekli maaşını 20 bin TL’ye çıkardık' açıklaması AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşının 20 bin liraya yükseltileceği kanun teklifinin Meclis Başkanlığı'na sunulduğunu açıkladı. Güler, "Buradaki esas hedefimiz enflasyonla mücadelemizde herhangi bir olumsuzluğa sebebiyet vermeden bütçe disiplinini koruyarak bu imkânı geliştirmeye çalıştık'' dedi.
KESK’ten 14 Ocak’ta iş bırakma kararı! KESK’ten 14 Ocak’ta iş bırakma kararı! KESK, 14 Ocak’ta iş bırakma eylemi yapacaklarını açıkladı. KESK İzmir Dönem Sözcüsü Gürkan, kamu emekçilerinin maaş artışlarının hayat pahalılığı karşısında eridiğini belirtti. Gürkan “Maaşlarımız mum gibi erirken, her geçen gün daha fazla yoksullaşıyoruz” dedi.
CHP Gençlik Kolları'ndan 133 TL'lik burs açıklaması CHP Gençlik Kolları'ndan 133 TL'lik burs açıklaması CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Cem Aydın, KYK burs ve kredilerinin yetersizliğine dikkat çekti. Yeni zam ile bir lisans öğrencisinin günlük bursu 133 TL oldu. Aydın ''İlk seçimde iktidara geleceğiz ve bu kara düzeni hep birlikte değiştireceğiz. Bu beceriksizleri hep birlikte göndereceğiz'' dedi.
CHP'li Gürer'den icra daireleri açıklaması CHP'li Gürer'den icra daireleri açıklaması CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tarım sektörünün 2026 yılına icralarla girdiğini belirterek, borçlarını ödeyemeyen çiftçilerin traktörlerine, tarlalarına ve ahırlarındaki hayvanlara kadar haciz geldiğini açıkladı. Gürer, "İcra daireleri adeta birer tarım makine pazarına dönüştü. İktidar bu feryadı duymalı, hacizler derhal durdurulmalıdır" dedi.
Emekli zammına CHP'den ilk tepki! Emekli zammına CHP'den ilk tepki! CHP Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı AKP'nin emekli maaşlarına yapmayı planladığı zamma sosyal medyadan tepki gösterdi.
En düşük emekli maaşı ne kadar oldu? En düşük emekli maaşı ne kadar oldu? Türkiye'de 4 milyondan fazla emekliyi ilgilendiren en düşük emekli maaşına yapılacak zam oranı belli oldu. Peki, En düşük emekli maaşı yükselecek mi? En düşük emekli maaşı ne kadar oldu?
En düşük emekli aylığı açıklandı En düşük emekli aylığı açıklandı En düşük emekli aylığı belli oldu. SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarında taban ücretin 20 bin TL'ye yükseltilmesi planlandığı yapılan açıklama ile ifade edildi. Hangi emeklilerin maaşı 20 bin TL olacak? Kimler 20 bin TL'den fazla emekli maaşı alacak? 20 bin TL üzerinde maaş alanlar yüzde kaç zam alacak? İşte emekli maaşlarında tüm ayrıntılar...
TPAO ile ABD'li ExxonMobil arasında anlaşma TPAO ile ABD'li ExxonMobil arasında anlaşma Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ile ExxonMobil’in alt şirketi ESSO Exploration International Limited arasında, petrol ve doğal gaz sektöründe mutabakat zaptı imzalandı.
Yükseliş sürüyor! Gram altın 6 bin 200 TL'yi aştı... Yükseliş sürüyor! Gram altın 6 bin 200 TL'yi aştı... 9 Ocak 2025 altın fiyatları... Altının gramı, güne yükselişle başlamasının ardından 6 bin 203 liradan işlem görüyor.
Borsa İstanbul güne yükselişle başladı Borsa İstanbul güne yükselişle başladı Borsa İstanbul'da dün yatay seyreden şubat vadeli endeks kontratı güne yükselişle başladı.
9 Ocak 2026 serbest piyasada döviz fiyatları 9 Ocak 2026 serbest piyasada döviz fiyatları 9 Ocak 2026 İstanbul serbest piyasada dolar 43,1520 liradan, Euro 50,3140 liradan güne başladı.

En Çok Okunanlar

‘Akın Gürlek’ sorularını sürdürdü: ‘Kanalı neden ziyaret ettiniz?’
‘Akın Gürlek’ sorularını sürdürdü: ‘Kanalı neden ziyaret ettiniz?’ CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Ekol TV’ye yönelik yaptığı paylaşıma erişim engeli getirildiğini duyurdu. Emir, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek’e sorularını sürdürdü. Emir “Ve son olarak soruyorum: Bahsi geçen kanalı neden ziyaret ettiniz?” ifadelerini kullandı.
İspanya Süper Kupa'nın sahibi Barcelona!
İspanya Süper Kupa'nın sahibi Barcelona! Barcelona, İspanya Süper Kupa finalinde karşılaştığı Real Madrid'i 3-2 mağlup ederek şampiyon oldu.
Tümer Metin'den flaş Guendouzi iddiası
Tümer Metin'den flaş Guendouzi iddiası Eski futbolcu ve futbol yorumcusu Tümer Metin, Fenerbahçe'nin Süper Kupa finalinde Galatasaray'ı 2-0 mağlup ettiği maçı yorumladı.
İstanbul'da okullar tatil edildi!
İstanbul'da okullar tatil edildi! İstanbul Valiliği yarın İstanbul’da okulların tatil edildiğini açıkladı. Valilik, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan gazi, malûl gazi, engelli, hamile ve 8 yaşından küçük çocuğu bulunan kadın personelin de idari izinli sayılacağını bildirdi.
'Ünlü isimler operasyondan önce otelden ayrıldı'
'Ünlü isimler operasyondan önce otelden ayrıldı' İstanbul’da ünlü isimlere yönelik yürütülen uyuşturucu soruşturması kapsamında tutuklanan Bebek Otel'in işletme müdürü, ifadesinde "operasyondan yaklaşık 45 dakika önce sanat, iş ve spor camiasından isimlerin otelden ayrıldığını" söyledi.
Gözaltına alınmıştı... Can Yaman: ‘Türk basını bana hep kötü davrandı’
Gözaltına alınmıştı... Can Yaman: ‘Türk basını bana hep kötü davrandı’ İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan oyuncu Can Yaman, ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Yaman, hakkındaki iddialarla ilgili Türk basınını eleştirirken, İtalyan basınına seslendi.
Inter'den Hakan Çalhanoğlu kararı!
Inter'den Hakan Çalhanoğlu kararı! İtalya 1. Futbol Ligi (Serie A) ekibi Inter'in milli oyuncu Hakan Çalhanoğlu'ya yeni sözleşme önereceği iddia edildi.
Aranan genç 4 saatin ardından bulundu: Durumu kritik!
Aranan genç 4 saatin ardından bulundu: Durumu kritik! Tokat’ın Niksar ilçesinde elektrikli bisikletle uçuruma yuvarlanan genç, 4 saat sonra bulunarak ağır yaralı halde hastaneye kaldırıldı. Gencin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2026
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye